Articole

Martha Bibescu

Prinţesa Martha Bibescu – „La dernière orchidée d´Europe”

„Va veni o vreme când acest popor român, care n-a fost cunoscut până acum, va fi luat în seamă…Din această ţară, trecută sub tăcere, vor răsuna cântece şi muzică, neamul acesta va renaşte după un mileniu de existenţă şi…
catalin ciobanu, paroxism

Cătălin Ciobanu – Paroxism (poem)

Artă de Stuart Lippincott via behance.net Arzând pe-al nopții cer, fantasmă-a unui astru,  Pulsar învăpăiat în depărtări se-arată,  Ca umbra unui dor ce dor încă mai poartă…  E viața doar un vis și moartea…
brancusi, surse romanesti si perspective universale

Eveniment cultural al unei generații, expoziția „Brâncuși: surse românești și perspective universale” s-a închis după ce a fost vizitată de peste 130.000 de persoane

Banca Națională a României a emis, cu prilejul închiderii expoziției, moneda Brâncuși, realizată din argint.  Timișoara, 28 ianuarie. Astăzi a fost marcată închiderea expoziției memorabile „Brâncuși: surse românești…
mihaela fasie cudalbu, cultura romana in diaspora, toronto

Mihaela Fășie Cudalbu – Cultura română în diaspora canadiană

În peisajul multinațional al Canadei fiecare comunitate și-a revendicat locul binemeritat prin prezervarea tradițiilor pământurilor natale. O abundență de multiculturalitate (într-o societate care și-a făcut o politică din promovarea…
Ecaterina Conachi Vogoride, unirea principatelor romane

Ecaterina Conachi Vogoride, femeia care a făcut Unirea

Totul s-a întâmplat pentru că a existat o doamnă pe numele ei Ecaterina-Cocuța Vogoride, născută Conachi. Revoluționarii de la 1848 au reușit după un deceniu de eforturi enorme (erau foarte mulți cei care se împotriveau unirii,…
istoria romaniei, romania, romani, popor milenar

Maria-Luminiţa Rollé – Autorităţile române ignoră 9.000 de ani de civilizaţie neîntreruptă!

O palmă binemeritată dată şcolii româneşti de Istorie În Europa de Vest nu se cunoaşte istoria României şi cei care o vizitează văd sărăcia materială ce există astăzi, şi nicidecum milenara ei bogăţie culturală şi spirituală.…
brasov

Adriana Tîrnoveanu – Brașovul, azi (poem)

Brașovul meu e înghețat, Și e din nou ninsoare, Cu Tîmpa nu m-am împăcat, Căci după bloc.... răsare. Îmi este seara albă-n sens, N-am să vă scriu mai multe, „Vulpescu” a pus, în al lui vers, „Biserici negre-n suflet”. Ce…
valeriu gafencu

Valeriu Gafencu – Calea spre fericire

Un gând simplu, de iubire, sau o vorbă bună pe care-o adresaţi unui om necăjit azi, poate valora mai mult decât orice comoară de aur. Gândiţi-vă la văduva care aruncă în Vistieria Templului singurii doi bănuţi pe care îi are. Să…
ion socolescu, arhitectura, scoala moderna de arhitectura moderna

Ion Socolescu, arhitect, om de acțiune cu o cultură aleasă, creatorul școlii românești de arhitectură modernă

Ion N. Socolescu a rămas în istoria arhitecturii româneşti drept un arhitect dinamic, a cărui activitate practică s-a îmbinat cu cea teoretică. S-a născut la Ploieşti, la 17 ianuarie 1856, tatăl său fiind arhitectul Nicolae G. Socolescu…
radio romania actualitati

Nicolae Grigorie Lăcrița – Emisiuni muzicale de la radio care sunt toxice pentru tradițiile strămoșești

Este un fapt binecunoscut că majoritatea persoanelor în vârstă se trezesc, zi de zi, înainte de ora șase, inclusiv în zilele de sărbători religioase, precum de Crăciun, de Anul Nou, de Paști etc. În zilele de sâmbătă, de duminică…