Articole

bombardamentul asupra bucurestiului, ateneul roman bombardat

4 aprilie 1944 – Marele bombardament asupra Bucureștiului

4 aprilie 1944 - Marele bombardament asupra Bucureștiului La data de 4 aprilie 1944, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, Bucureştiul este bombardat masiv de către aviaţia anglo-americană, în urma atacului înregistrându-se…
pavel kiseleff

Pavel Kiseleff, cine a fost și de ce „cultura anulării” rusofobe nu trebuie să schimbe numele șoselei care îi poartă numele?

Pavel Kiseleff, cine a fost și de ce „cultura anulării” rusofobe NU trebuie să schimbe numele șoselei care îi poartă numele? Cu toții ne minunam sau ne îngrijoram când vedeam în plandemie fenomenul „culturii…
mircea eliade, mantuire, politica, istorie

Mircea Eliade – Convertirea la românism

Mircea Eliade - Convertirea la românism Hebdomadarul naționaliștilor tineri reproduce în ultimul său număr două articole de ale subsemnatului, anunțând că ele dovedesc „convertirea” mea la românism. M-am întrebat, cu destulă…
gheorghe piperea

Gheorghe Piperea – România are urgent nevoie de un amplu și ferm susținut proces de de-prostificare

Gheorghe Piperea - România are urgent nevoie de un amplu și ferm susținut proces de de-prostificare România are urgent nevoie de un amplu și ferm susținut proces de de-prostificare a funcției publice și a demnităților obținute…
alexandru cel bun

Marian Ureche – Alexandru cel Bun, un model exemplar de diplomat și manager statal

Marian Ureche - Alexandru cel Bun, un model exemplar de diplomat și administrator statal La începutul anului 1400, fiul lui Roman Mușat, ajutat de prietenul și ruda sa, Mircea cel Bătrân, îl înlătură din domnie pe Iuga, luat…
platon chirnoaga, generalul platon chirnoaga

Generalul Platon Chirnoagă, eroul de pe Frontul de Est, personalitate luminoasă a exilului anticomunist

Platon Chirnoagă s-a născut la 24 octombrie 1894, în localitatea Poduri, județul Bacău. Familia Chirnoagă, Gheorghe învățător și Olimpia casnică, a fost binecuvântată cu 8 copii. Platon urmează liceul în Iași, apoi Școala…
ion coja, contrarevolutionari, roman, romanii, romani, trianon
,

Ion Coja – Cele cinci porunci ale crezului naționalist rămase de la Petre Țuțea

Ion Coja - Cele cinci porunci ale crezului naționalist rămase de la Petre Țuțea Într-o plimbare filosofică pe Calea Victoriei, discuția alunecând ușor spre subiectul care pasiona întreaga suflare interbelică…
ernest bernea, simplitate

Ernest Bernea – Omul vremurilor noastre

Ernest Bernea - Omul vremurilor noastre Omul vremurilor noastre s’a angajat mult într’un prezent însetat de progres material. A alungat trecutul ca şi când înaintaşii noştri nu ar fi fost oameni şi nu ar fi avut aspiraţii.…
george cosbuc, noi vrem pamant

George Coșbuc – Vestitorii primăverii (poem)

George Coșbuc - Vestitorii primăverii (poem) Dintr-alte ţări, de soare pline,Pe unde-aţi fost și voi străine,Veniţi, dragi păsări, înapoiVeniţi cu bine!De frunze şi de cântec goi,Plâng codrii cei lipsiţi…
istoria incomoda

Istoria incomodă, partea a treia – Interviu cu istoricul Corvin Lupu

Istoria incomodă, partea a treia - Interviu cu istoricul Corvin Lupu „Dacă vrei să știi cine te stăpânește, află pe cine nu ai voie să critici”, afirmă profesorul universitar Corvin Lupu În rândurile ce urmează, vom…