RRC Podcast – Ep. 38 – Cele mai frumoase calități ale poporului român

revista romania culturala, rrc podcast

RRC Podcast - Ep. 38 - Cele mai frumoase calități ale poporului român

Bună seara, bună ziua, sau bună dimineața, dragi români de pretutindeni! Pentru că ne întoarcem la origini, așa cum v-am obișnuit! Bine revenita-ți la un noi episod al RRC Podcast!

Astăzi dăm o temă de reflecție și anume cele mai frumoase calități ale poporului român. Înainte de toate începem cu un citat din Gheorghe Brătianu:

„Odată ce idealul unei civilizații nu mai e calitativ, stăpânirea trece fatal asupra deținătorilor cantității.”

Se face că îngăduința ne-a adus atât bucurii, împliniri și belșug, dar și trai dimpreună cu multele etnii care s-au stabilit alături de noi în Grădina Maicii Domnului. Însă, îngăduința noastră creștină dusă la extrem ne-a mai adus și permiterea încălcării ținuturilor țării noastre de către cotropitori, asupritori și chiar asasini economici. Yesmanismul de care am dat dovadă ne-a pus în funcții publice străini de neam și țară care nu iau decizii pentru noi, ci pentru stăpânii lor. Acest lucru trebuie să se încheie aici și acum.

De asemenea, generozitatea noastră a arătat mereu în epocă faptul că suntem buni creștini și avem iubire față de ceilalți care nu au, față de năpăstuiți, însă ne-a făcut și să-i cadorisim pe mai marii lumii (a se citi mai lacomii lumii) cu fel și fel de resurse naturale și umane de cea mai bună calitate. Și acest lucru trebuie să se încheie aici și acum.

A venit vremea să dezvoltăm o Românie pentru români, nu pentru americani, ruși, francezi, germani, libanezi, arabi, chinezi, nigerieni, italieni sau unguri etc. A venit vremea să avem o Românie a românilor și să ne într-ajutorăm, să ne dăm întâi nouă înșine ce avem nevoie din toate bogățiile Grădinii Maicii Domnului, pentru că ne-am lăsat într-adevăr țara în paragină, iar copiii noștri nu mai vor să trăiască în ea. Dacă noi nu suntem modele pentru ei, imaginați-vă cine sunt „modelele” lor acum!

Acestea fiind spuse vă urăm vizionare cu folos! Să aveți o sărbătoare de Rusalii plină de binecuvântarea și harurile divine pe care le năzuiți! Hristos s-a înălțat!

Dacă v-a plăcut, sprijiniți Revista România Culturală pe Patreon!
Become a patron at Patreon!
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lăsați un comentariu