Bună seara, bună ziua, sau bună dimineața, dragi români de pretutindeni!

Revista România Culturală își propune să adune, să apere și să promoveze cultura română așa cum a fost, este și să sperăm că va mai fi. Suntem o echipă extinsă de investigatori cultural istorici, etnologi, muzicologi, psihologi, interpreți muzicali, filozofi și eseiști, ghizi turistici, economiști, jurnaliști, profesori universitari conferențiari, care lucrăm împreună ca să readucem România Culturală încă odată în atenția românilor.

Motto-ul nostru este: La început a fost Valoarea!

Avem articole, știri (care vizează tot ceea ce reprezintă cultura românească dar și ceea ce îi amenință existența, cât și integritatea românească de neam și țară), prezentări, podcast-uri și interviuri, documentare etc. Avem un proiect de țară pe care îl cultivăm în fiecare zi om cu om, față către față, care vizează libertatea românilor și promovarea micului producător autohton, acel țăran, om de glie care știe să cultive pământul și să-și crească ograda, mica gospodărie țărănească, tradițiile și cultura ei. Fiecare avem valori, talanți ca daruri de la Dumnezeu, fiecare avem o vocație și pe acestea ne bazăm, pentru că da, parafrazând primul verset din Apocalipsa după Ioan spunând că la noi, LA ÎNCEPUT A FOST VALOAREA.

Rămâneți cu noi să promovăm România Culturală cu adevărat, să-i facem cor! Așa să ne ajute Dumnezeu!

Urmăriți-ne pe RRC Podcast

lotus 1000, rrc podcast, interviu viorica sarman, viorica sarman
varful lui dragomir, pestera gura tatarilor, gura tatarilor

Constantin 7 Giurginca – Arhivele Transcendente – Vârful lui Dragomir sau Gura Tătarilor

În nordul satului Colți și, ca și cele două Tipii (turnuri) de la Racoș, se află și Vârful lui Dragomir; de la distanță, se profilează în zare ca un turn, un vârf de con impresionant. Nu mai puțin interesantă este structura cuvântului…
hora sanzienelor

HORA SÂNZIENELOR singurul spectacol în care dansul popular întâlneşte dansul contemporan, va avea loc pe 20 ianuarie la Sala Dalles

HORA SÂNZIENELOR singurul spectacol în care dansul popular întâlneşte dansul contemporan şi ambele se îmbină cu elementele acrobatice, va avea loc în premieră la Sala Dalles din capitală, pe 20 ianuarie 2024. Iubitorii de dans sunt…
aurel persu

Aurel Perșu, constructorul primului automobil aerodinamic din lume cu roțile integrate în caroserie

Astăzi discutăm despre un pionier al aerodinamicii din rândul automobilelor despre care se știu mai multe în străinătate și este apreciat pentru ingeniozitatea sa, mulți încercând să îl copieze. Fără nici un fel de exagerare…
corvin lupu, spionajul romanesc

Corvin Lupu – Spionajul românesc – trecut și prezent (I)

Salutare dragi români de pretutindeni! Astăzi, venim cu un nou interviu bombă împreună cu renumitul istoric Corvin Lupu, care ne va desluși o parte din istoria spionajului românesc. Un subiect pe atât de greu pe atât de important…
sfantul andrei, marele lup alb

Eminescu e de aur!

Exact! De acum avem si stickere cu coduri QR care va pot trimite catre un articol pe site-ul nostru scris de marele nostru poet si ziarist Mihai Eminescu. Acesta e primul dintr-o serie mai lunga de stickere cu personalitati romanesti de marca!Toate…
nicolae ionescu-sisesti, neurolog roman

Nicolae Ionescu-Sisești, savantul biolog martirizat pe altarul științei

Nicolae lonescu Siseşti s-a născut la 11 februarie 1888, în satul Siseştii de Jos din judeţul Mehedinţi, în familia preotului Constantin Ionescu. Fratele său mai mare a fost viitorul savant agronom Gheorghe lonescu-Siseşti, directorul…
liviu cigăreanu

Liviu Cigăreanu, avocat de Timișoara, unul dintre înfăptuitorii Marii Uniri, aruncat în pușcărie de către staliniști

Având în vedere că suntem pentru cercetarea istorică, dreptul la liberă exprimare, dreptul la a avea o opinie cu privire la subiectele de interes public și pentru că nici o publicație nu poate fi suprimată conform Constituției României,…
emil cioran, corneliu codreanu

Emil Cioran, amintiri despre Corneliu Codreanu (conferință la radio, 1940)

Înainte de Corneliu Codreanu, România era o Sahara populată. Cei aflați între cer și pământ, n-aveau nici un conținut, decât așteptarea. Cineva trebuia să vină. Treceam cu toții prin deșertul românesc, incapabili de orice.…