Bună seara, bună ziua, sau bună dimineața, dragi români de pretutindeni!

Revista România Culturală își propune să adune, să apere și să promoveze cultura română așa cum a fost, este și să sperăm că va mai fi. Suntem o echipă extinsă de investigatori cultural istorici, etnologi, muzicologi, psihologi, interpreți muzicali, filozofi și eseiști, ghizi turistici, economiști, jurnaliști, profesori universitari conferențiari, care lucrăm împreună ca să readucem România Culturală încă odată în atenția românilor.

Motto-ul nostru este: La început a fost Valoarea!

Avem articole, știri (care vizează tot ceea ce reprezintă cultura românească dar și ceea ce îi amenință existența, cât și integritatea românească de neam și țară), prezentări, podcast-uri și interviuri, documentare etc. Avem un proiect de țară pe care îl cultivăm în fiecare zi om cu om, față către față, care vizează libertatea românilor și promovarea micului producător autohton, acel țăran, om de glie care știe să cultive pământul și să-și crească ograda, mica gospodărie țărănească, tradițiile și cultura ei. Fiecare avem valori, talanți ca daruri de la Dumnezeu, fiecare avem o vocație și pe acestea ne bazăm, pentru că da, parafrazând primul verset din Apocalipsa după Ioan spunând că la noi, LA ÎNCEPUT A FOST VALOAREA.

Rămâneți cu noi să promovăm România Culturală cu adevărat, să-i facem cor! Așa să ne ajute Dumnezeu!

Urmăriți-ne pe RRC Podcast

victor brauner, mnar, muzeul national de arta al romaniei, ziua nationala a romaniei, 1 decembrie, intre oniric si ocult
sfinxul din bucegi

28 noiembrie 2023, Ziua Sfinxului din Bucegi

Puţini oameni, cei aleşi, știu că există o singură zi in fiecare an, când, la apusul soarelui deasupra Sfinxului de pe platoul Bucegi, razele blânde înconjoară chipul straniu sculptat în piatră şi coborându-se spre baza anticei…
horia macellariu, contraamiralul salvator al constantei, constanta

Contraamiralul Horia Macellariu, „Salvatorul Constanței”, eroul Marinei românești „răsplătit” cu uitarea

Având în vedere că suntem pentru cercetarea istorică, dreptul la liberă exprimare, dreptul la a avea o opinie cu privire la subiectele de interes public și pentru că nici o publicație nu poate fi suprimată conform Constituției…
wurmbrandt, gafencu, valeriu gafencu, richard wurmbrandt

Ioan Ianolide – Despre Richard Wurmbrandt, cu amărăciune

După ce Valeriu a plecat dintre noi, Richard Wurmbrandt mi-a cerut să-l botez ortodox cu numele de Valeriu. L-am amânat până în vară ca să-i dau prijej să cugete bine. I-am explicat că nu trebuie să se grăbească, întrucât consecințele…
mnar, perspective incrucisate, sculptura, sculptura in prim-plan, muzeul national de arta al romaniei
,

Muzeul Național de Artă al României – Perspective încrucișate. Sculptura în prim-plan – Masă rotundă la parterul Galeriei Naționale

Muzeul Național de Artă al României vă invită luni, 27 noiembrie 2023, ora 18.00, în cadrul programului „Întâlnire la muzeu”, la masa rotundă Perspective încrucișate. Sculptura în prim-plan în conexiune cu expoziția „Romulus…
nichita stanescu

Nichita Stănescu – Poveste sentimentală (poem)

Pe urmă ne vedeam din ce în ce mai des. Eu stăteam la o margine-a orei, tu – la cealaltă, ca două toarte de amforă. Numai cuvintele zburau între noi, înainte și înapoi. Vârtejul lor putea fi aproape zărit, și deodată, îmi…
mircea eliade, mantuire, politica, istorie

Mircea Eliade – Profetism românesc

E nevoie de o serie întreagă de experiențe sufletești pentru a căpăta acea stare de spirit care e ortodoxia. Conștiința, funcționând pe toate planurile și cu toate ramificațiile, își găsește firesc echilibrul în ortodoxie. Nu…
romania in sarbatoare, teatrul de opereta ion dacian
,

PROGRAM TEATRUL NAȚIONAL DE OPERETĂ ȘI MUSICAL „ION DACIAN” – DECEMBRIE 2023

ROMÂNIA ÎN SĂRBĂTOARE 1 decembrie 2023, ora 19:00 La Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian”, sărbătorim ziua de 1 Decembrie într-un mod cu totul deosebit prin intermediul unei serii captivante de momente artistice,…
varful zboiu, muntii buzaului, zboi

Constantin 7 Giurginca – Vârful Zboiu din Carpații de Curbură

Vârful Zboiu din Munții Buzăului este o construcție megalitică, un imens trunchi de piramidă „turnat”, cioplit în munte, în mijlocul lui tronând ca o emblemă heraldică un omphalos, un Buricul Pământului, cu rosturi oraculare,…