Bună seara, bună ziua, sau bună dimineața, dragi români de pretutindeni!

Revista România Culturală își propune să adune, să apere și să promoveze cultura română așa cum a fost, este și să sperăm că va mai fi. Suntem o echipă extinsă de investigatori cultural istorici, etnologi, muzicologi, psihologi, interpreți muzicali, filozofi și eseiști, ghizi turistici, economiști, jurnaliști, profesori universitari conferențiari, care lucrăm împreună ca să readucem România Culturală încă odată în atenția românilor.

Motto-ul nostru este: La început a fost Valoarea!

Avem articole, știri (care vizează tot ceea ce reprezintă cultura românească dar și ceea ce îi amenință existența, cât și integritatea românească de neam și țară), prezentări, podcast-uri și interviuri, documentare etc. Avem un proiect de țară pe care îl cultivăm în fiecare zi om cu om, față către față, care vizează libertatea românilor și promovarea micului producător autohton, acel țăran, om de glie care știe să cultive pământul și să-și crească ograda, mica gospodărie țărănească, tradițiile și cultura ei. Fiecare avem valori, talanți ca daruri de la Dumnezeu, fiecare avem o vocație și pe acestea ne bazăm, pentru că da, parafrazând primul verset din Apocalipsa după Ioan spunând că la noi, LA ÎNCEPUT A FOST VALOAREA.

Rămâneți cu noi să promovăm România Culturală cu adevărat, să-i facem cor! Așa să ne ajute Dumnezeu!

Urmăriți-ne pe RRC Podcast

abuzuri ale evreilor asupra romanilor, cristian troncota

Cristian Troncotă – Abuzuri și crime ale evreilor împotriva românilor, un document al SSI ignorat (prima parte)

„Lumea-i cum este, și ca dânsa suntem noi!”Mihai EminescuVă prezentăm o altă serie de adevăruri incomode semnată de nimeni altul – istoricul prof. Univ. Dr. Cristian Troncotă. Domnul profesor Troncotă semnalează pe baza unor…
traian dorz

Traian Dorz – Învaţă de la toate (poem)

Traian Dorz - Învaţă de la toate (poem) Învaţă de la apă să ai statornic drum, Învaţă de la flăcări, că toate-s numai scrum. Învaţă de la umbră să taci şi să veghezi, Învaţă de la stâncă cum neclintit să crezi. Învaţă…
tudor vladimirescu, cererile norodului

Tudor Vladimirescu, Cererile norodului românesc (17 ianuarie 1821)

Tudor Vladimirescu, Cererile norodului românesc (17 ianuarie 1821) Cererile norodului românesc a fost un document cu caracter constituțional elaborat de Tudor Vladimirescu la 17 ianuarie 1821. În cele peste 30 de puncte ale acestui…
theodor pallady, pallady calator
,

Pallady, călător – O nouă expoziție la Muzeul Theodor Pallady

Pallady, călător - O nouă expoziție la Muzeul Theodor Pallady Muzeul Național de Artă al României și Muzeul Theodor Pallady vă invită să vizitați expoziția de grafică „Pallady, călător”. Aceasta prezintă în imagini,…
alexandru tomescu, cronicari digitali, violonist alexandru tomescu
,

Alexandru Tomescu – Orice joacă a unui copil este foarte importantă

Alexandru Tomescu - Orice joacă a unui copil este foarte importantă Invitat în podcastul Cronicari Digitali, violonistul Alexandru Tomescu a povestit cum a ajuns să se îndrăgostească de muzică și vioară, dar și cum românii…
Centrul de Cultură "Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului"
,

Centrul de Cultură „Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului” – 1 IUNIE la PALATUL BRÂNCOVENESC

Centrul de Cultură „Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului” - 1 IUNIE la PALATUL BRÂNCOVENESC Centrul de Cultură „Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului” și „Atelierele Tamarei” vă invită,…
gheorghe jimboiu

Dumitru Bordeianu, despre Gheorghe Jimboiu în „Mărturisiri din mlaștina disperării”

Dumitru Bordeianu, despre Gheorghe Jimboiu în „Mărturisiri din mlaștina disperării” Eu l-am cunoscut pe Jimboiu, un elev fidel de-al lui Gafencu. Și el spunea mereu rugăciunea inimii, trăind numai pe coordonatele dragostei față…
muzeul antipa, muzeul de istorie naturala grigore antipa
,

De 1 iunie, Muzeul Antipa ofera in dar intrarea gratuita copiilor!

De 1 iunie, Muzeul Antipa ofera în dar intrarea gratuită copiilor! Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” îi invită pe copii la o petrecere în aer liber de ziua lor!Între orele 11:00 și 17:00,…
dan berindei

Dan Berindei – Conștiința istoriei

Dan Berindei - Conștiința istoriei Trăim în multe privințe – bune și rele – pe o zestre a trecutului, care ne însoțește de-a lungul vieții, el trebuie să ne fie în fapt un sfătuitor, un învățător. Din păcate, în…
ordinul dragonului

Frații de cruce ai Templierilor, Ordinul Dragonului

Frații de cruce ai Templierilor, Ordinul Dragonului La 12 decembrie 1408 este instituit în numele lui Iisus Hristos, Ordinul religios cavaleresc al Dragonului care numără în Primul cerc un număr fix de 24 de cavaleri.…