Bună seara, bună ziua, sau bună dimineața, dragi români de pretutindeni!

Revista România Culturală își propune să adune, să apere și să promoveze cultura română așa cum a fost, este și să sperăm că va mai fi. Suntem o echipă extinsă de investigatori cultural istorici, etnologi, muzicologi, psihologi, interpreți muzicali, filozofi și eseiști, ghizi turistici, economiști, jurnaliști, profesori universitari conferențiari, care lucrăm împreună ca să readucem România Culturală încă odată în atenția românilor.

Motto-ul nostru este: La început a fost Valoarea!

Avem articole, știri (care vizează tot ceea ce reprezintă cultura românească dar și ceea ce îi amenință existența, cât și integritatea românească de neam și țară), prezentări, podcast-uri și interviuri, documentare etc. Avem un proiect de țară pe care îl cultivăm în fiecare zi om cu om, față către față, care vizează libertatea românilor și promovarea micului producător autohton, acel țăran, om de glie care știe să cultive pământul și să-și crească ograda, mica gospodărie țărănească, tradițiile și cultura ei. Fiecare avem valori, talanți ca daruri de la Dumnezeu, fiecare avem o vocație și pe acestea ne bazăm, pentru că da, parafrazând primul verset din Apocalipsa după Ioan spunând că la noi, LA ÎNCEPUT A FOST VALOAREA.

Rămâneți cu noi să promovăm România Culturală cu adevărat, să-i facem cor! Așa să ne ajute Dumnezeu!

Urmăriți-ne pe RRC Podcast

Mogoșoaia ClasicFest
,

Centrul Cultural Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului – Mogoșoaia ClasicFest ediția a XI-a – CULTURILE LUMII

Centrul Cultural Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului - Mogoșoaia ClasicFest ediția a XI-a - CULTURILE LUMII Centrul Cultural Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului Mogoșoaia și Asociația Pro Valores…
ucraina, rusia, romania, u-craina, tara de la margine, la margine, corvin lupu, razboiul din ucraina

Adevărul privind țara de la margine (U-craina) – interviu cu istoricul Corvin Lupu (partea a patra)

Adevărul privind țara de la margine (U-craina) - interviu cu istoricul Corvin Lupu (partea a patra) „Oligarhii sunt pe ducă. Epoca lor a apus. Fosta lor putere a încăput pe mâna național-suveraniștilor ruși”, declară profesorul…
nicholas dima

Nicholas Dima – Războiul din Ucraina: Observații și Perspective

Nicholas Dima - Războiul din Ucraina: Observații și Perspective Scriitorul și jurnalistul Nicholas Dima, fost deținut politic anticomunist și apoi, după emigrarea în SUA, profesor pentru militarii americani…

Tudor Urse – Un alt răspuns important

Tudor Urse - Un alt răspuns important Serviciul Român de Informații a răspuns doamnei senator Diana Ivanovici-Șoșoacă cu privire la intenția României pentru medierea păcii dintre Ucraina și Rusia de la București.Menționăm…
Alexandru Philippide

Alexandru Philippide, lingvist, filolog, academician și profesor universitar din Bârlad

Alexandru Philippide, lingvist, filolog, academician și profesor universitar din Bârlad Lingvistul şi filologul Alexandru Philippide s-a născut la 1 mai 1859, la Bârlad, judeţul Vaslui. Se înrudea pe linie paternă cu Dimitrie (Daniil)…
Generalul Miloradovici

Gabriel Ciotoran – Ocupația rusească asupra Bucureștiului de acum vreo două sute de ani (1810-1812)

Gabriel Ciotoran - Ocupația rusească asupra Bucureștiului de acum vreo două sute de ani (1810-1812) Războiul ruso-turc început în anul 1806, se derula în cel de-al patrulea său an. Turcii suferiseră numeroase înfrângeri, astfel…
etica in aer liber, fii atent cu ceilalti

Etică în aer liber (7) – Fii atent și la ceilalți!

Etică în aer liber (7) – Fii atent și la ceilalți! Și ei trebuie să se bucure de Natură! Una dintre cele mai importante componente ale eticii în aer liber este aceea de a fi politicos cu ceilalți vizitatori. Aceasta îi ajută…
paine si circ

Patrick Matiș – Pâine și circ

Patrick Matiș - Pâine și circ Motto: „În imperiul minciunii, adevărul înseamnă trădare.”În Roma Clasică, colosseum-urile găzduiau spectacole cu lupte între mercenari/gladiatori și lupte între gladiatori…
muzeul satului, muzeul satului dimitrie gusti, ziua portului traditional din romania
,

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” – Ziua Națională a Portului Tradițional din România

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” - Ziua Națională a Portului Tradițional din România Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” vă invită duminică, 8 mai 2022, să sărbătorim împreună unul dintre cele mai…
gheorghe piperea

Gheorghe Piperea – Nici actorii piesei de teatru, nici regizorii, nici scenariștii, scenografii, nici cei cu ilustrația muzicală, nu își doresc pacea

Gheorghe Piperea - Nici actorii piesei de teatru, nici regizorii, nici scenariștii, scenografii, nici cei cu ilustrația muzicală, nu își doresc pacea Suntem prizonierii unei piese de teatru în care actorii își exersează războiul…