Articole

nasterea capitanului, capitanul, corneliu zelea codreanu

LECȚIA DE ISTORIE: 13 septembrie 1899 – Nașterea Căpitanului, Corneliu Zelea Codreanu

La 13 septembrie 1899 se năștea Corneliu Zelea Codreanu, fondatorul Mișcării Legionare. A fost asasinat într-un mod oribil, în noaptea de 29-30 noiembrie 1938, alături de alți 13 fruntași legionari, la ordinul dictatorului Carol II…
constantin giurginca, arhivele transcendente, manastirea rupestra de la albotina, albotina

Constantin 7 Giurginca – Arhivele Transcendente – Mănăstirea rupestră de la Albotina

Există o poiană sacră, binecuvântată între măgurile stâncoase ale Timocului vlahilor din nordul Bulgariei, nimită Poiana Albotina sau poiana „La Frăsânel”, care este cuprinsă din toate părțile de o pădure, care pare fără…
constantin giurginca, arhivele transcendente, anaithis, naieni, oratea, grupul statuar anaithis

Constantin 7 Giurginca – Arhivele Transcendente – Oratea – urma de Uriaș și grupul statuar „Anaithis” de la Năieni

Templul, sanctuarul și oracolul din vârful Istriței au fost înconjurate de așezări și centre fortificate, ziduri și temelii gigantice, megalitice, răspândite ca razele unui cerc spre nord-sud și est-vest, în întreg înconjurul arealului…
documente de la vatican, decembrie 1989, corvin lupu

Corvin Lupu – Documentele de la Vatican despre trădarea României în decembrie 1989 (partea V)

Continuăm prezentarea textului folosit de documentariștii care au realizat documentarul „Grotele Vaticanului”, privitor la lovitura de stat din decembrie 1989 și la distrugerea României care a urmat acestui moment istoric. În continuarea…
justin parvu, iustin parvu, vaccinuri

Părintele Justin Pârvu – Curs de limba română

Păi, uite cum au contribuit, acum se vede care a fost intenția lor, după roadele pe care le vedem cu toții în Ardeal. Așa de mult au contribuit încât abia mai auzi vorbindu-se în Transilvania limba română, până vor ajunge să ne-o…
emil cioran, ion deaconescu

Ion Deaconescu – Interviu Emil Cioran: „Evreii ne sunt datori. Nu le cerem nimic, doar să recunoască adevărul“ (1989)

În vara lui 1989, cu şapte luni înainte de Revoluţia din decembrie, scriitorul craiovean Ion Deaconescu, directorul Academiei Internaţionale Mihai Eminescu, s-a întâlnit, la Paris, cu Emil Cioran. Întâlnirea cu pricina s-a lăsat cu…
ion minulescu

Ion Minulescu – Nu sunt ce par a fi (poem)

Nu sunt ce par a fi – Nu sunt Nimic din ce-aş fi vrut să fiu!... Dar fiindcă m-am născut fără să ştiu, Sau prea curând, Sau poate prea târziu... M-am resemnat, ca orice bun creştin, Şi n-am rămas decât... Cel care sunt!... Sunt…