Articole

omul din corporatie, corporatie

Ninel Ganea – Omul din corporație

Ninel Ganea - Omul din corporație Un scriitor britanic remarca undeva că, dintre toate formele de autodistrugere, niciuna nu este mai patetică decât aceea în care individul alege să fie tratat în relațiile umane…
barbu stefanescu delavrancea, patrie, patriotism

Barbu Ştefănescu Delavrancea – Ce e patria, ce e patriotismul?

Barbu Ştefănescu Delavrancea - Ce e patria, ce e patriotismul? Copii, ce e Patria, ce e patriotismul? Ce este acest sentiment care răscoleşte toate puterile din om şi, în anumite clipe, îl ridică mai presus de existenţa…
gheorghe piperea

Gheorghe Piperea – Dacă preferați să tăceți, acceptați implicit domnia ticăloșilor

Gheorghe Piperea - Dacă preferați să tăceți, acceptați implicit domnia ticăloșilor Dacă preferați să tăceți, acceptați implicit domnia ticăloșilor, pentru că vă simțiți mai în siguranță dacă NU protestași și nu…
vasile astarastoae, pandemie, conspiratie

Vasile Astărăstoae – Pandemia și teoriile conspirației

Vasile Astărăstoae - Pandemia și teoriile conspirației În aceste vremuri, auzim tot mai des termenii de teorie a conspirației și conspiraționiști. În momentul în care ai o altă părere decât cea a oficialităților, se…
laurentiu rebega, globalismul, nationalismul economic
,

Laurențiu Rebega – Europa ne vrea proști!

Laurențiu Rebega - Europa ne vrea proști! Niciodată Europa nu ne-a dorit binele! Să fim înțeleși! Dacă ne dorea binele investea în agricultura din România. Nu ne păcălea. Investea în irigații, pentru că i-am și cerut…
ioan aurel pop, academia romana, presedintele academiei romane, patriot, revolutia sexuala, educatia sexuala, homosexualitate, periculosii batrani, patriotism

Ioan-Aurel Pop – Soluția: să revenim la omenie, adică la esența umană

Ioan-Aurel Pop - Soluția: să revenim la omenie, adică la esența umană Prof. Ioan-Aurel Pop, Președintele Academiei: Acasă, în Europa, aș vota cu cei care mai știu ce este clasicismul greco-latin, cu cei care apără credința…
mircea dogaru, poporul de imparati, tara nimanui, romani

Mircea Dogaru – Scurtă trecere în revistă a „bunăvoinței” istorice a Europei față de România

Mircea Dogaru - Scurtă trecere în revistă a „bunăvoinței” istorice a Europei față de România Oameni de cultură francezi ne-au mărturisit în anul 1988, la Paris că, pentru francezul mediu „România este o țară orientală,…
alexandru ioan cuza, cuza voda, napoleon al 3-lea

Scrisoarea lui Cuza către Napoleon al III-lea, în vremea conspirației împotriva sa

Scrisoarea lui Cuza către Napoleon al III-lea, în vremea conspirației împotriva sa În ultima parte a domniei lui Alexandru Ioan Cuza nemulțumirile politicienilor cresc. Reformele pe care le înfăptuise (în special legea agrară)…
nichifor crainic, traditie
,

Nichifor Crainic – Sensul Tradiției

Nichifor Crainic - Sensul Tradiției Între romanticii noştrii europenizaţi din veacul trecut şi „intelectualiştii” europenizanţi de azi e o deosebire ce trebuie precizată. La lumina noilor idei europene, romanticii descopereau…
petrache lupu, maglavit

Petrache Lupu, sau ciobanul care a vorbit cu Dumnezeu

Petrache Lupu, sau ciobanul care a vorbit cu Dumnezeu În vara anului 1935, s-a răspândit vestea că unui cioban simplu din Maglavit, Petrache Lupu, care nu ştia să scrie şi să citească, i s-a arătat Dumnezeu. A apărut un adevărat…