,

Călin Georgescu – Exploatarea omului de către om a fost înlocuită cu manipularea omului de către om (interviu)

Călin Georgescu – Exploatarea omului de către om a fost înlocuită cu manipularea omului de către om (interviu)

Călin Georgescu - Exploatarea omului de către om a fost înlocuită cu manipularea omului de către om (interviu)

„Poporul român trebuie iubit ca să fie schimbat, și nu schimbat ca să fie iubit.”

Călin Georgescu.

Reporter: Înțeleg că premierul Ludovic Orban va lua în discuție adoptarea Celor 10 Porunci biblice prin Ordonanță de Guvern. Până atunci, a împânzit cu jandarmi toate drumurile care duc la moaștele Sfintei de la Iași.

Călin Georgescu: Nu știu cine este și ce vrea această persoană, dar vă pot spune că Iisus Hristos nu are nevoie de recunoaștere guvernamentală. El este, pur și simplu, a fost născut, nu făcut. Ăștia se chinuie să devină „ceva” și nu reușesc.

Tot ceea ce oamenii ar trebui să facă este un pelerinaj continuu către sinele lor, către interior și atunci nu vor mai permite nimicurilor să se cocoațe în poziții de conducere și de acolo să dispună de viața acestui popor.

Reporter: Trăim azi ca să mâncăm sau mâncăm ca să trăim? Nutriționiștii de la Guvern și Președinție cică mai au o variantă: să nu mai mâncăm deloc.

Călin Georgescu: Azi nu mâncăm, îngurgităm alimente, oricând și oricum. A mânca înseamnă cu totul altceva. Țăranul român nu se pune la masă fără să se închine și să spună o rugăciune. Pentru el mâncarea este un dar de la Dumnezeu care se împarte cu dragoste celorlalți, într-un circuit al dăruirii și binecuvântării.

Mâncarea ar trebui să fie, în primul rând, un exercițiu spiritual în care să aibă loc întâlnirea realității cerești cu cea pământeană. Nu putem fi oameni liberi dacă hrana noastră principală nu este iubirea: comuniunea cu Dumnezeu, cu natura și cu aproapele nostru.

În momentul în care nu am mai stat împreună la masă, în momentul în care chiar Biserica nu a mai fost o adunare euharistică, ci doar o „lonely crowd” (o mulțime de indivizi însingurați), creștini distanțați unul de altul, fără unitate și comunitate, România a devenit o colonie și neamul nostru a căzut în sclavie.

Mâncarea, astăzi, în România, acționează ca un mijloc de consolare, îngurgităm mecanic ca să ne umplem golul sufletesc lăsat de pierderea demnității, a libertății și a conștiinței de sine: pur și simplu nu mai știm cine suntem.

Reporter: Care este cel mai negru scenariu pentru România, așa cum îl vedeți dvs? Nu spun post-COVID, ci pentru 2021-2022?

Călin Georgescu: Astăzi, România este în faliment și trăiește pe datorie. Este rezultatul unei crime puse la cale și în operă după 1989, cu sânge rece, de clasa politică și de instituțiile specializate. Mai rămâne doar ca falimentul să fie declarat oficial – posibil, anul viitor. Țara este vândută străinilor, marilor corporații, ce ar putea să fie mai rău decât asta? Sigur, de aici pot deriva consecințe greu de anticipat. Tristă soartă pentru un neam care a dat mulți și frumoși eroi! S-au jertfit pentru ca noi să avem un destin glorios, iar noi am dat cu oiștea în gard.

Nu consider, însă, că așa se pune problema, de a discuta cel mai negru scenariu, ci de a găsi soluțiile de salvare și de renaștere a țării din cenușă. Din păcate, oamenii sunt atât de turmentați de informațiile cu care sunt bombardați, încât nu pot privi nici lumea, nici țara lor altfel decât printr-o fereastră murdară. Aici ar trebui să vedem rolul intelectualității și în special al mass-mediei de a promova conștiința umană înaltă și, în mod firesc, soluțiile. Dar pentru asta, și unii și alții trebuie să fie români adevărați și iubitori de glie, nu dușmanii ei.

Putem pierde totul, dar undeva, acolo, în interiorul nostru, sălășluiește chipul lui Dumnezeu și există încă o scânteie de românism pe care nimeni și nimic, în vecii vecilor, nu le va putea distruge!

Reporter: Dacă puteți face precizări despre soluția de țară propusă de Dvs.?

Călin Georgescu: Singura soluție pentru România este pământul. Dar nu pământul în sine, lăsat să se părăginească sau, și mai rău, să fie înstrăinat, ci pământul lucrat de micul producător local.

Am propus poporului român un proiect de țară care se numește: „Hrană, Apă, Energie”. Este, înainte de orice, un proiect al libertății prin responsabilitate. Al întoarcerii la strămoși și la Hristos. Un proiect care trezește conștiința națională, dezvoltă personalitatea, adâncește libertatea și creativitatea, atât pe plan social, cât și economic.

Proiectul se bazează pe întărirea familiei și pe investiția masivă în educație, într-o școală care să instruiască temeinic și să formeze caractere, oameni liberi, competenți și integri. Cum spunea marele Haret: „Investești în educație, culegi în economie”.

Proiectul „Hrană, Apă, Energie” creează, în același timp, o coeziune pe care România nu o mai are, de peste un secol. Ridici un steag pe care lumea îl va urma. Astăzi, România nu are steag… Toate țările lumii au un steag al lor, o nișă; spui Anglia, spui finanțe-bănci, spui Elveția, spui bănci și ciocolată, spui Franța, spui cultură, spui Austria, spui muzică ș.a.m.d. România poate deveni, prin acest proiect, exportatorul principal de hrană bio în regiune, principalul rezervor de apă în Balcani și Orientul Mijlociu, pentru că, foarte curând, apa va fi mai scumpă decât petrolul, și furnizoare de energie verde ieftină în regiune. Faci o bursă a grâului la Brăila și una de Energie la București și ai cucerit Europa și lumea în trei ani.

Economic, proiectul pune ordine în sistem, pentru că economia ține de morală, nu de știință. La ASE, în București, se predau doar mituri și prejudecăți. Scopul real al unei economii nu este de a acumula mormane de bani pentru bănci, ci de a crea bogăție reală care să susțină familiile și comunitățile.

Proiectul de țară propune schimbarea modelului neoliberal, care a deșertificat planeta și a înrobit lumea, punând-o la cheremul marii finanțe, cu modelul micului proprietar, al gospodăriei țărănești familiale, al garantării proprietății. Îi oferă cetățeanului de rând posibilitatea de a-și câștiga autonomia materială. Statul va ajuta gospodăria țărănească prin toate mijloacele sale.

Țăranul va fi lăsat în pace să facă ce știe mai bine din moși-strămoși. Astfel înflorește și el, dar înflorește și țara. Asta înseamnă distributism. Adică economia civică, economia proprietarilor, calea demnă a unui popor liber.

Proiectul va aduce armonie între oameni și belșug, uniți toți sub același steag al veșniciei neamului românesc.

Reporter: Nu avem politică externă. Cum să echilibrăm „nimic” între forțele geopolitice globale de azi?

Călin Georgescu: Dacă îți plângi de milă, dacă te victimizezi permanent, nu faci decât să te îngropi singur. Trebuie să gândești mare și foarte mare dacă vrei să ai succes. Găinarii nu au ce căuta la masa negocierilor unde se decide soarta națiunilor lumii. Slugărnicia care caracterizează actuala politică externă a Bucureștiului creează, pur și simplu, un sentiment de scârbă în cancelariile occidentale. Politicienii români știu doar să ne facă de rușine în lume și să ne scoată din istorie.

În momentul în care proiectul „Hrană, Apă, Energie” va fi pus în practică, românul va sta mândru la masa negocierilor. Și, la un moment dat, va avea și drept de veto, prin acțiunile pe care le-am specificat în răspunsul la întrebarea anterioară.

Politica externă mare și foarte mare se face în cerc închis, cu o mână de patrioți și oameni de glie. Dar, în principiu, trebuie sa te ai bine cu toată lumea, în special cu marile puteri și cu toți vecinii. Confruntarea nu aduce niciun câștig, în niciuna dintre tabere. Astăzi, când vă răspund la aceste întrebări, România nu mai contează nicăieri în lume.

Reporter: Aș vrea să încep cu începutul, iar la început a fost Cuvântul. Azi mai e, însă, doar regimul Iohannis care tace. Tace și le face.

Călin Georgescu: Poți să ai putere, dar mai trebuie să ai și autoritate. Dacă nu ai autoritate, se cheamă că nu ai nimic. Dacă nu ai respectul poporului tău nu poți avea încrederea lui. Punct!

Știți, principalul instrument de comunicare cu Dumnezeu este rugăciunea în tăcere. Instrumentul de comunicare cu oamenii este graiul viu. Dacă dorești să comunici cu Dumnezeu, trebuie să taci, dacă dorești să comunici cu alt om, trebuie să vorbești. Sunt, însă, și unii care nu pot comunica nici cu unul, nici cu celălalt.
Adică s-au născut, dar s-au născut degeaba.

Reporter: De când a venit Ciolacu (Marcel, n.n.) la șefia PSD, România o ține tot în leșinuri: țara n-are de facto Opoziție politică. Riscul mare e pentru țară sau pentru partid?

Călin Georgescu: Sincer, nu știu cine este această persoană, dar pot intui din întrebarea dumneavoastră.

Eu pot să precizez doar ceea ce știm, și eu și majoritatea românilor, anume că toate partidele politice din România, în ultimii 30 de ani, și-au servit doar interesele lor primitive și nu ale țării. I-a unit doar un singur lucru: infracțiunea. Avem nevoie de partide noi în Parlament care să acționeze exclusiv în interesul națiunii. Iar cele vechi trebuie reformate din temelii.

Reporter: Ce va fi mai întâi: foametea sau degradarea societății? Sau sosesc mereu împreună?

Călin Georgescu: România este astăzi în sclavie economică și în derivă sufletească. Este doar un spațiu colonial. O societate incapabilă să trăiască pe propriile picioare. Răspunde pavlovian la ordinele venite din afară. Entități externe de tot felul jefuiesc țara transformată într-un rezervor de materii prime și forță de muncă.

Reporter: Ce mecanism intim credeți că a declanșat hemoragia asta de haștagiști tineri care înjură tot, de la Religie la Neam și Tradiție?

Călin Georgescu: Violența se naște din lipsa iubirii.

Poporul român trebuie iubit ca să fie schimbat, și nu schimbat ca să fie iubit.

Astăzi, trebuie să fii atent, ca părinte, sa nu-ți fie furat copilul, fizic. Este furat mental de lângă tine prin facebook și internet. Neștiind cine este el însuși, intră în suferință și nefericire. Și atunci consolarea, singura, este acțiunea violentă, de respingere, care să-l scoată din starea în care se află. Dar, de această stare a tânărului de astăzi, este direct răspunzător statul care, prin pseudoculții ajunși la putere, a îngropat cartea și „creșterea morală a generației tinere”, așa cum spunea Mihai Eminescu.

Educația ar trebui să ofere bucuria de a te întreba despre viață, nu de a da răspunsuri gata mestecate, așa cum se procedează, de-a dreptul criminal, în această epidemie a isteriei și ipocriziei.

De la manele nu te mai poți întoarce la Mozart sau la Enescu.

Reporter: Am văzut jandarmi de pază cu pistoale la mânăstiri, probabil că asta se mai întâmpla doar prin România anilor ’50. Zilele astea, avem cele mai sigure mânăstiri din lume. 

Călin Georgescu: Ceea ce se întâmplă nu mai este nici rău, nici bine, nici frumos și nici urât. Este doar absurd.

În biserică, afli că exiști, parafrazându-l pe Țuțea. Liniștea interioară pe care ți-o conferă o mănăstire a fost pângărită de primitivismul politicienilor care se supun deciziilor primite din afară.

Reporter: Veți candida la Președinția României?

Călin Georgescu: Nu.

Reporter: Nu sunt surprins: cică au zis niște roboței din alaiul prezidențial că, dacă ești candidat la Cotroceni, e obligatorie cunoașterea ariei cercului. Iohannis o știe, deci e OK. Grotescul se simte din ce în ce mai bine la ceremonii oficiale. 

Călin Georgescu: Marele savant Grigore Moisil demonstra puterea lui zero, adica zero la puterea n este tot zero și concluziona așa: „O nulitate ridicată la putere, rămâne tot o nulitate”.

S-a pierdut verticala, lacheii ajunși șefi s-au întins pe orizontală și murdăresc cu noroi tot ce este în jurul lor. Termenul folosit de președintele Trump, „creaturi ale mlaștinei” (swampy creatures), pentru a-i numi pe politicienii corupți americani, li se aplică și lor. Mai mult, lacheii din România sunt sclavii dorinței de a-i imita pe politicienii mlaștinii globale. În zilele următoare, vom afla, din mass media americană, știri-bombă despre banii plătiți de unii politicieni români pentru a intra în grațiile clanului Biden-Obama. Minciuna are picioare scurte.

Reporter: Există, regretabil, o lipsă de igienă a numirilor chiar și la nivelul celor mai înalte funcții în stat: avem un președinte de țară care a ajuns să se implice în sprijinirea de primari, de softuri, de șoferi, de tipi care numără voturi: va urma probabil vreo bucătăreasă. România este condusă sau pur și simplu merge în virtutea inerției?

Călin Georgescu: Statul și-a abandonat cetățenii, iar cetățenii și-au abandonat statul. Din România pleacă zilnic din țară cinci sute de oameni. Și, în general, pleacă cei bine pregătiți. În momentul de față, avem conducătorii pe care îi merităm. Până acum, am putut merge în virtutea inerției. Am ajuns, însă, la punctul unde deriva noastră va sfârși într-un naufragiu brutal.

Reporter: Previzionați o criză alimentară într-o țară ca România? Care, dacă ne aducem aminte bine, nu prea producea nici în timpuri fără pandemie.

Călin Georgescu: Când este atâta potențial de bunăstare și bogăție în România, sărăcia din țară este un non sens, un act de trădare națională.

Astăzi, România importă 90% din produsele alimentare. Lăsând la o parte faptul că produsele importate sunt de o calitate inferioară, pline de chimicale toxice, România poate hrăni cu produse de foarte bună calitate o Europă întreagă.

Eu nu înțeleg: ce vorbesc oamenii ăștia în CSAT (Consiliul Suprem de Apărare a Țării, n.n.)? Dacă ar discuta acest subiect, s-ar vedea că este un atentat direct la siguranța națională.

Criza alimentară există deja și se va agrava curând. România, fiind cvasi-total dependentă de importuri, va suferi foarte mult. Rămâne gospodăria țărănească să mențină încă flacăra aprinsă, dar ea este astăzi permanent atacată de reglementările aberante venite de la Bruxelles. România nu mai are nici agricultură și nici concept strategic de securitate alimentară.

Reporter: O soartă crâncenă pentru un popor: a dus-o într-un șir de dictaturi, poate cu vreo pauză în perioada interbelică. Iar azi, are o dictatură sanitară. La popoare, suferința înnobilează sau alienează?

Călin Georgescu: Soarta ți-o faci tu ca popor. Din păcate, de prea multe ori în istorie, am acceptat vasalitatea, iar când marii eroi ai acestui neam s-au ridicat, de la Horea la Tudor Vladimirescu, Cuza sau mareșalul Antonescu, toți au fost trădați. Pentru că au dorit libertatea și demnitatea neamului.

Nu există, de fapt, niciuna din cele peste 40.000 de boli descoperite de medicina alopată. Există doar un mod greșit de viață.

Dictatura sanitară este o aberație. La fel de aberant este faptul că populația a îngenunchiat în fața ipocriziei și prostiei celor care o conduc. În primul rând, nu există niciun fel de pandemie care să impună asemenea măsuri și decizii fasciste și care atentează la dreptul fundamental al omului, și anume libertatea. COVID poate fi cel mult o gripă mai puternică, atât și nimic mai mult.

COVID 19 este o fraudă imensă perpetuată de mass-media care lucrează împreună cu guvernul pentru instaurarea fricii și terorii. Este un steag fals, exact ca multe altele din istoria modernă, bine pregătit cu mulți ani înainte.

Obiectivul este controlul total al populației de către puterile oculte ale statului subteran.

Vorba marelui Hasek: „oameni, fiți vigilenți, vi se trage și preșul de sub picioare, vi se ia și ultimul drept la a fi natură umană îndumnezeită”.

Reporter: Spuneți-ne de migrația ilegală spre Uniunea Europeană dinspre Africa și Asia. Ascunde ceva straniu încurajarea acestui fenomen? O logică firească le-ar spune liderilor UE că migranții trebuie sprijiniți prin sprijinirea țărilor din care provin.

Călin Georgescu: Migrația ilegală este un alt steag fals. Totul s-a făcut și se face printr-o manipulare foarte fină pentru distrugerea statelor naționale. Ca de obicei, Uniunea Europeană joacă rolul perfid al binefăcătorului. Dar tocmai pentru a distruge statul național. Hai să ne uităm în Franța astăzi, leagăn al culturii europene. Cum poți să faci filme despre celți și gali cu Hamid și Abdullah?

Toți sunt căzuți în hăul corectitudinii politice și al relativismului moral.

Reporter: Dumnezeu a fost mereu salvarea românilor, dar tot românii au decis cândva că „Dumnezeu nu-ți bagă și-n traistă”. Ce ar trebui să facă românii acum ca să-și salveze țara?

Călin Georgescu: Să se uite în farfuria lor și să mestece bine și încet.

Să fie pur și simplu ei înșiși, absolut naturali, și să le permită și celorlalți să fie naturali, să se accepte unii pe alții. Fiecare să încerce să ajungă la sufletul celuilalt, așa încât celălalt să-și recapete încrederea în sine.

Fiecare, prin propria conștiință, să fie un exemplu pentru ceilalți, fără a interveni în viața lor. Astăzi mai ales, trebuie bine înțeleasă deviza înaintașilor: Om, Neam, Dumnezeu. Dar pentru asta, România trebuie să știe ce vrea, iar poporul român sa înțeleagă ce poate!

Reporter: Absolutizarea Uniunii Europene ca izvor de democrație și speranță nu ascunde și riscuri? S-a văzut în ultimii ani că UE înseamnă câțiva oameni care contează: unii stau la lumină, alții în umbră.

Călin Georgescu: Uniunea Europeană este doar un proiect pervers de distrugere a națiunilor, a eșuat lamentabil prin corupție și incompetență! O influență chiar mai nefastă decât UE asupra României o are Germania, acest cal troian al globalismului în Europa.

Reporter: Ați lucrat la Națiunile Unite. Înțeleg că ONU, azi, e ca un club globalist, cu o agendă plină de încălziri globale, Greta, migrații și diversități. Nu știe nimeni însă cât mai contează națiunile acolo. Vă întreb: cât mai contează națiunile la ONU?

Călin Georgescu: ONU rămâne o instituție puternică dacă îi cunoști perfect mecanismele de funcționare. Dacă le cunoști și ai lângă tine patrioți și oameni bine pregătiți profesional, poți să aduci în țara ta belșug și pace. Altfel, rămâne o organizație prăfuită cu interese imense în spatele cortinei, care nu face cinste umanității.

Reporter: Vedeți necesară o reformare a ONU?

Călin Georgescu: În mod categoric, dar nu va fi prea curând.

Reporter: Este doar Istoria de sub ochii noștri: un lagăr odios, cel socialist, a fost înlocuit rapid, după 1990, cu unul care, de departe, arăta a capitalism și care, de aproape, apare a marxism perfecționat. 

Călin Georgescu: Exploatarea omului de către om a fost înlocuită cu manipularea omului de către om. Sclavia nu a dispărut, doar s-a perfecționat.

Reporter: Corectitudinea politică și multiculturalismul au aceeași mamă și tați diferiți?

Călin Georgescu: Corectitudinea politică și multiculturalismul sunt ideologii menite să controleze comportamentul uman și să amalgameze națiunile într-o unică supă globală. Li s-a aplicat eticheta de „neomarxism”, care mie mi se pare doar parțial corectă.

Este vorba, mai degrabă, de o altă fațetă a neoliberalismului. Afacerea Covid a făcut ca aceste ideologii să-și arate adevărata față totalitară. Trăim într-o lume plină de replici istovite. Marea schimbare se apropie.

Reporter: E surprinzător să găsim în țările neo-liberale din Vest fenomene care erau prezente din plin și în cele comuniste: cenzura și auto-cenzura presei și individului, partide unice, supravegheri colective, spaime colective și individuale. Adică n-au schimbat de fapt nimic? Doar că au înlocuit un profit cu o plusvaloare?

Călin Georgescu: Nu s-a dorit nicicând ca oamenii să fie liberi. Libertatea este marota liberalismului, ideologia unui sistem economic pirateresc. Toate societățile moderne au urmat același obiectiv, dar prin forme și veșminte diferite.

În esență, nicio societate nu dorește ca individul să fie autonom, să–și exercite cu responsabilitate libertatea.

Pentru că atunci ar pune întrebări, s-ar răzvrăti împotriva industriei pharma, a celei medicale, a asigurărilor, ar fi un pericol pentru statul servil și pentru capitalismul escrocilor (crony capitalism); și fiind un om liber în interiorul său ar putea să-și dea viața pentru această cauză, ar fi leu, nicidecum oiță!

Și atunci, societățile moderne au dorit să uniformizeze oamenii, să-i facă pe toți la fel, roboți ascultători și docili, mimând însă diferența între o societate și alta. Oricum ar fi, este multă suferință, astăzi, în lume, și nu ar trebui să fie așa.

Mă cutremur când mă gândesc că opt milioane de copii dispar anual pe rețeaua mondială de pedofilie! Ce fel de specie suntem?

Reporter: Care este cel mai mare pericol pentru români în acest moment?

Călin Georgescu: Lipsa unirii. Unirea rămâne singurul proiect politic mare, care poate relansa țara noastră și ar face din România un paradis terestru. Cine va realiza acest proiect va rămâne în istoria lumii. România, ca să renască, nu are nevoie de doctrine, ci de o stare de spirit.

Sursă: cristoiublog.ro via pestiriciudate.blogspot.com.

Dacă v-a plăcut, sprijiniți Revista România Culturală pe Patreon!
Become a patron at Patreon!
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lăsați un comentariu