Carlo Troya – Getii lui Zalmoxis au fost stramosii Gotilor lui Theodoric

carlo troya, goti, geti, zamolxis

Carlo Troya - Getii lui Zalmoxis au fost stramosii Gotilor lui Theodoric

Istoria oficiala a Romaniei cu privire la geto-daci si continuitatea lor ignora o sumedenie de izvoare istorice si dovezi arheologice din afara tarii noastre. Pentru ca nu convin dogmei oficiale cu privire la formarea poporului roman sau cu privire la uriasa influenta avuta de geto-daci in intreaga Europa.

Printre aceste izvoare ignorate se numara si opera istoricului italian Carlo Troya care, in lucrarea „Istoria Italiei in Evul Mediu”, scrisa in secolul al XIX-lea, dedica nu mai putin de 3.500 de pagini istoriei geto-dacilor, istorie pe care o descrie pentru o perioada de peste 2.000 de ani – din secolul VII i.Hr. pana in secolul XV, in perioada Evului Mediu. In aceasta lucrare, el vorbeste (printre multe altele) despre faptul ca getii lui Zalmoxis au fost stramosii gotilor lui Theodoric cel Mare, stapanul Peninsulei Italice in secolul V.

Carlo Troya a fost un important istoric al secolului al XIX-lea, om politic si prim-ministru al Regatului Celor Doua Sicilii. Lucrarea sa, uriasa prin intindere si documentare, contine informatii foarte importante sustinute, in bibliografie, de mii de lucrari din toate perioadele istorice. Un lucru extraordinar.

In aceste conditii, a o ignora, nu este decat o dovada a relei credinte sau a micimii stiintifice a celor care conduc destinele istoriei nationale.

Pentru a afla mai multe despre continutul celor 3.500 de pagini destinate istoriei geto-dacilor dar si despre autorul lor, italianul Carlo Troya, va invit sa urmariti o emisiune realizata impreuna cu domul Dumitru Ioncica, editorul acestei carti in Romania, pe care o puteti viziona mai jos.

Editia publicata in Romania poarta numele ARGUEMNTE PENTRU RESCRIEREA ISTORIEI EUROPENE si poate fi comandata online aici: DACIA ART sau la telefon 0721 096 069.

Daniel Roxin.

Dacă v-a plăcut, sprijiniți Revista România Culturală pe Patreon!
Become a patron at Patreon!
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lăsați un comentariu