Dan Diaconu – Pandemia și celelalte

Dan Diaconu – Pandemia și celelalte

Dan Diaconu - Pandemia și celelalte

Centrul American pentru Prevenție și Control al Bolilor (CDC), un organism cât se poate de oficial, a dat publicității un document devastator. Întrucât în SUA au fost zone întregi în care purtatul măștii nu a fost obligatoriu, s-au putut face comparații referitoare la eficiența măsurilor luate. Astfel s-a constatat că în zonele în care nu s-a purtat mască, incidența COVID-19 a fost cu… 1.32% mai mare decât în zonele în care purtatul măștii a fost obligatoriu. Și acum vă întreb pe șleau: merită???

Explicația e una cât se poate de simplă și n-are de-a face cu teoria conspirației. Virusul e mai mic de aproape 100 de ori decât gaura măștii chirurgicale. Așadar, oricâte măști ți-ai pune, dacă ai în proximitate un bolnav, virusul trece fără probleme. Masca nu e deloc un obstacol pentru el. Imaginați-vă ce dificultate ați avea dacă ar trebui să treceți printr-o plasă cu ochiurile având o suprafață de 100mp! Virusului îi e chiar mai ușor!

Agresivitatea cu care este impusă masca ține de neputința autorităților de pretutindeni. E o imbecilitate globală. Când te apuci să-i spui unuia sau altuia că e anormal ceea ce se întâmplă, ți se răspunde prompt: „E la fel în toată lumea!”. OK, de acord, dar dacă în toată lumea oamenii și-ar turna benzină pe ei pentru ca apoi să se incendieze, ai face treaba asta? 

Să ne înțelegem: din punct de vedere statistic societatea e compusă dintr-o cvasi-majoritate de proști. Nu-i un secret și nu ține de nicio teorie a conspirației. Aproximativ 70% din populație are un IQ situat între 85 și 115. Cu toate că 115 este considerat un IQ mare, de fapt de pe la 125 putem vorbi despre persoane ale căror opinii ar trebui luate în seamă. Părerea mea sinceră este aceea că politicienii au IQ-uri situate în subsolul clasamentului. Nu-i chiar subiectivă opinia. Ea ține cont de capacitatea lor de a se înrola în organizații uniformizatoare: cu cât ești mai prost cu atât te cufunzi fără probleme într-o organizație care-ți anulează personalitatea, preferând să devii masă. De-aia IQ-ul e atât de suferind în așa-zisele servicii de forță precum armată, poliție, jandarmerie ș.a.m.d. A intra în politică, adică a te înrola într-un partid și a ronțăi pe nemestecate ideile mai mult sau mai puțin „directoare” înseamnă o cedare. Cine altcineva, în afară de un prost, poate prelua pe nemestecate idei care nu-i aparțin pentru a le ventila spre public. În mare cam ăsta e rolul politicienilor. Indiferent cât de scrofuloși îi vedeți, vă rog să înțelegeți că împart aceeași prostie. 

Revenind așadar la ceea ce ne doare, e limpede că aceleași măsuri tembele se iau peste tot în lume întrucât lumea a ajuns să fie condusă de cei mai proști dintre noi. Și e limpede să fie așa: un prost n-are cum să priceapă ce-i spune un deștept, pe când reciproca e valabilă. Dacă un prost scuipă o idee, ea e preluată de întreaga târlă de proști deoarece e înțeleasă. Un individ inteligent e predispus să devină victima acelei idei deoarece ori pică în capcana „toată lumea face așa, poate greșesc eu!”, ori dacă-și exprimă îndoiala și aduce argumente, nu e înțeles, deci e ignorat. 

În mare cam acesta e motorul care face să se învârtă aberațiile de care avem parte. Mă uit, de exemplu, spre Bill Gates. Omul are bani, nu glumă. Problema lui e că vrea să pară deștept și nu e. S-a întrebat cineva până acum cât îl duce capul pe Bill Gates? Vă întreb cât se poate de sincer. Pot să bag mâna în foc că nu are un IQ care să treacă de 100, cu toate că oficinele de propagandă îl dau cu un scor de peste 150(!!!). Asta bazându-se pe scorul său SAT, ceea ce e absolut aberant. Dacă însă stai și-l asculți sau îi iei la puricat lecturile cu care, culmea!, se mai și laudă, înțelegi că omul e prost ca noaptea. Dar să nu zăbovim; l-am adus în discuție doar ca exemplu relevant în ceea ce-i privește pe cei care „mișcă lumea”.

Suntem la un an de la începerea nebuniei pandemiei. Privind retrospectiv nu ne vine să credem. Privindu-ne în oglindă înțelegem cât de mult ne-am schimbat, iar întrebarea pe care ar trebui să ne-o punem este „de ce?”. De ce ne-am schimbat, de ce ne ferim unii de ceilalți, de ce nu înțelegem ce ni se întâmplă? Și, mai presus de toate, de ce au decis politicienii că e cazul să se implice? Dacă ar fi procedat ca la pandemiile din trecut, cu toate că am fi suferit – ceea ce oricum s-a întâmplat! – cel puțin ne-am fi păstrat normalitatea. 

La un an de la începerea nebuniei nu s-a rezolvat nimic. Boala continuă să se propage. E normal, nicio mască din lume n-o va opri. Singura certitudine pe care o avem este aceea că, indiferent de imbecilitățile pe care le pun la bătaie politicienii, boala va trece de la sine. Și asta nu datorită vreunui vaccin. Din contră, din ceea ce se observă, vaccinarea pare să fi mărit numărul tulpinilor virusului, iar tulpinile cu care avem de-a face par generate de vaccinul care a fost aplicat în diversele zone de unde ne vin tulpinile (Brazilia – vaccinul chinezesc, Anglia – vaccinul de la AstraZeneca etc.). 

Realitatea pe care o vom constata după ce politicienii și sforarii își vor fi epuizat întreg arsenalul de măsuri aberante va fi aceea că unica formă de apărare împotriva acestui virus gripal va fi aceeași care a funcționat de-a lungul timpului, anume propriile noastre organisme intrate în contact cu agentul patogen. De când lumea imunizarea se produce prin contact. Nu vă lăsați păcăliți de iluzii! Ori ne imunizăm prin contact direct cu boala, ori se pune la punct un tratament. Altă cale nu există! Și, în tot cazul, experiența arată că imunizarea naturală este cea mai solidă. Dar, vor spune unii, asta va avea ca efect moartea unor oameni. Cu toate că pare cinic, vă voi spune că de murit mereu moare câte cineva. Sau, mai bine spus, cine trebuie să moară, oricum moare! Nemuritori nu suntem, în ciuda faptului că ne tot acoperim ochii atunci când auzim de moarte.

A consemnat pentru dumneavoastră Dan Diaconu via trenduri.blogspot.com.

Dacă v-a plăcut, sprijiniți Revista România Culturală pe Patreon!
Become a patron at Patreon!
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lăsați un comentariu