,

Constantin Cojocaru – Oligarhizarea României prin transnaționale și serviciile secrete

capitalismul national-democratic, constantin cojocaru, reintregirea patriei, restructurarea economiei romanesti, modificarea constitutiei, fondul national de capital distributiv

Constantin Cojocaru - Oligarhizarea României prin transnaționale și serviciile secrete

Grupurile oligarhice transnaționale, prin guvernele și serviciile secrete aservite, au pus la cale loviturile de stat din fostele țări comuniste, iar prin guvernele marionetă instalate au pus apoi stăpânire pe resursele naturale, pe capitalurile și pe economiile acestor popoare.

Poporul român a fost, este și va rămâne, în veci, un popor european. Nu numai pentru că țara lui a fost așezată de Dumnezeu în spațiul geografic ce leagă Oceanul Atlantic de Munții Urali, ci și, mai ales, pentru faptul că valorile fundamentale ale civilizației românești sunt aceleași cu cele ale tuturor celorlalte popoare ale Europei. Avem valori comune. Avem și interese comune. Toți cetățenii și toate popoarele Europei doresc să trăiască în democrație, în pace, în libertate, în demnitate și bunăstare.

Oligarhia globală, pericolul la adresa democrațiilor

Din păcate, toate aceste valori și interese sunt tot mai mult încălcate de către grupările oligarhice transnaționale care au ca scop îmbogățirea lor nelimitată prin deposedarea popoarelor lumii de resursele lor naturale, de capitaluri și de avuția creată de munca acestor popoare. Oligarhia transnațională reprezintă cea mai mare amenințare la adresa democrației, a păcii, libertății, demnității și bunăstării popoarelor.

Asistăm la un proces periculos de oligarhizare a economiilor lumii. Un număr din ce în ce mai mic de oameni acaparează o parte tot mai mare din avuția lumii, în timp ce un număr tot mai mare de oameni devin tot mai săraci. La Forumul economic de la Davos, de anul acesta, am aflat că 62 de persoane au ajuns să dețină în proprietate tot atâta avuție câtă este deținută de cei mai săraci 3,5 miliarde de cetățeni ai planetei. Acest proces de oligarhizare se accelerează, de la un an la altul.

Lăcomia nemăsurată a grupurilor oligarhice transnaționale se află la originea tuturor crizelor cu care se confruntă popoarele Europei și ale lumii contemporane. Ea este cauza reală și profundă a exploatării iresponsabile a resurselor naturale ale popoarelor, a poluării mediului înconjurător, a îndatorării insuportabile a cetățenilor și a guvernelor lumii. Ea este cauza reală a războaielor care au distrus statele multor popoare arabe și africane, care au împins aceste popoare în sărăcie și haos, în războaie civile sângeroase, care au generat actuala criză a imigranților, dar și a terorismului, cu care se confruntă Europa.

Grupurile oligarhice transnaționale, prin guvernele și serviciile secrete aservite, sunt cele care au pus la cale loviturile de stat din fostele țări comuniste, instalarea la conducerea celor mai multe din aceste state a unor guverne marionetă, cu ajutorul cărora au pus, apoi, stăpânire pe resursele naturale, pe capitalurile și pe economiile acestor popoare.

România este în proprietatea oligarhiei transnaționale

România este una dintre victimele agresiunii grupurilor oligarhice transnaționale. Cea mai mare parte a capitalului acumulat de poporul român până în anul 1989 a fost trecută în proprietatea corporațiilor transnaționale, prin uriașa escrocherie financiară numită privatizare. Capitalul românesc a fost, mai întâi, trecut din proprietatea publică, a poporului român, în proprietatea privată a statului. A fost, apoi, împins în faliment, prin inflația galopantă, de peste 200% pe an, generată și întreținută de Banca Națională a României.

Privatizarea a făcut distrugeri mai mari decât cele două războaie mondiale. Mii de fabrici și uzine, de bănci, intrate, astfel, în faliment, au fost, apoi, oferite la vânzare, la prețuri simbolice, corporațiilor transnaționale și firmelor căpușe ale guvernanților.

Cele mai multe din aceste fabrici și uzine au fost, apoi, demolate și vândute, ca fier vechi, banii încasați fiind transferați în afara țării, în cea mai mare parte. Au fost distruse, astfel, peste 4 milioane de locuri de muncă, aproape jumătate din cele existente în anul 1989.

În prezent, aproape 90% din capitalul utilizat pe teritoriul României se află în proprietatea străinilor, a corporațiilor transnaționale, în ciuda faptului că investițiile din capitalul străin reprezintă mai puțin de 1% din totalul investițiilor făcute în România, în ultimii 26 de ani.

Aproape jumătate din terenurile agricole ale României au fost trecute în proprietatea străinilor. În România, noii proprietari ai capitalului își însușesc două treimi din Produsul Intern Brut, PIB, sub formă de profituri, proprietarii forței de muncă rămânând cu restul, deci cu o treime, în timp ce în țările dezvoltate ale Europei proprietarii capitalului se mulțumesc cu o treime din PIB, celelalte două treimi revenind celor care creează avuția.

România, cea mai săracă țară din UE

Mai mult de o treime din avuția creată de români părăsește țara, fără a fi declarată și impozitată. Nouă, românilor, ne rămân salarii și pensii de 5-6 ori mai mici decât cele ale majorității europenilor, atât de mici încât nu putem economisi și investi aproape nimic, neavând nici o șansă să creăm noi capacități de producție și noi locuri de muncă.

Așa se face că România a ajuns țara cu cea mai ridicată rată a sărăciei din Uniunea Europeană, în ciuda faptului că dispune de cele mai valoroase resurse naturale, raportate la numărul locuitorilor săi. România a ajuns în această stare și datorită faptului că a fost împinsă în genunchi în Uniunea Europeană, datorită faptului că a fost obligată de guvernele sale marionetă să accepte reglementările europene prin care a fost deposedată de importante atribute ale suveranității naționale.

Dacă vor fi unite, popoarele pot ieși de sub ocupația oligarhiei transnaționale

Suntem convinși că popoarele Europei își vor putea apăra mai bine interesele în fața agresiunilor venite din partea grupurilor oligarhice transnaționale dacă vor fi unite. Statele europene nu se pot apăra singure în fața acestor agresiuni.

Acesta este motivul pentru care susținem existența Uniunii Europene, dar respingem transformarea ei într-o nouă Uniune Sovietică, formată din state cu „suveranitate limitată”, conform doctrinei Brejnev.

Suntem pentru o uniune vamală a statelor Europei, cu condiția ca legea vămilor să fie adoptată prin votul unanim al statelor membre. Suntem pentru o uniune monetară a statelor Europei, cu condiția ca legea Băncii Centrale Europene să fie adoptată prin votul unanim al statelor membre, iar numirea Guvernatorului acesteia să se facă tot prin votul unanim al statelor membre.

Suntem pentru libera circulație a mărfurilor, a persoanelor și capitalurilor, în granițele Uniunii, cu condiția ca statele membre să-și păstreze dreptul de a-și proteja capitalurile și teritoriul național. Suntem pentru formarea unei alianțe militare a Uniunii Europene, ca alianță defensivă, prin care să se asigure fiecărui stat dreptup de a-și dezvolta armata națională și să se bucure de sprijinul tuturor celorlalte state membre, în caz de agresiune externă.

Suntem împotriva deposedării popoarelor de suveranitatea lor națională, de dreptul lor de a adopta și aplica legile, normele de conviețuire socială, pentru cetățenii lor.

Suntem pentru o Uniune Europeana formată din state naționale, suverane și independente.

La întrunirea din data de 18 decembrie 2015, care a avut loc în București la Palatul Parlamentului, am propus membrilor Grupului Politic „Europa Națiunilor și Libertăților”, din cadrul Parlamentului European, lansarea unui proiect de revizuire a Tratatelor Constitutive ale Uniunii Europene, care să împiedice transformarea Uniunii Europene într-o nouă Uniune Sovietică.

Reînnoiesc această propunere și declar disponibilitatea noastră de a participa la realizarea acestui proiect.

Din alocuțiunea rostită la Conferința Internațională EUROPA NOASTRĂ, EUROPA NAȚIUNILOR, organizată de Grupul Politic EUROPA NAȚIUNILOR ȘI LIBERTĂȚILOR al Parlamentului European, pe data de 16 aprilie 2016, la Sala de Teatru a Cazinoului din Sinaia.

Dacă v-a plăcut, sprijiniți Revista România Culturală pe Patreon!
Become a patron at Patreon!
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lăsați un comentariu