In Stiri

Filmul documentar „NIASCHARIAN – TAINA SPIRITUALITĂȚII ROMÂNEȘTI”

Regizorul Leonardo Tonitza, cel care va regiza si filmul artistic ZALMOXIS, va prezinta filmul documentar „NIASCHARIAN – TAINA SPIRITUALITATII ROMANESTI”.

Leonardo Tonitza: „Partea a doua a trilogiei cinematografice ‘Niascharian’ filmul ‘Niascharian-Taina’ este o productie de lung metraj dedicata identificarii si descifrarii simbolurilor si semnelor dintre care unele sacre, dovezi misterioase ale existentei multimilenare a civilizatiilor din Balcani, locul celor mai vechi civilizatii europene.

Ascunse uneori in simbolistica gnostica crestina care de multe ori a deturnat sensul real al semnelor antice sacre, decriptarea este realizata de 11 personalitati din domeniul arheologiei, etnografiei si lingvisticii apartinand institutelor de cercetare din 7 state ale lumii. Unicul motiv al acestui demers stiintific si cinematografic este gasirea drumului spre un adevar / sens ce a fost pierdut ori ascuns deliberat.

Templul de la Parța, simbolurile culturii Cucuteni, miturile necropolei getice de la Sborianovo, altarele precrestine din muntii Buzaului, tainele sibilelor, initierile antice sunt cateva din artefactele si traditiile descifrate in premiera cinematografica de filmul Niascharian-Taina”.

NIASCHARIAN - SA RENASTEM (prima parte)

NIASCHARIAN - TAINA (partea a doua)

Recommended Posts

Lăsați un comentariu

Redacția noastră vă ascultă. Contactați-ne!

Suntem bucuroși să stăm de vorbă. Așteptăm mesajele voastre.

Not readable? Change text. captcha txt
afis filmul zalmoxis, zalmoxis, in mijlocul lupilor, geto-dacii, geti, daci, traci, istorie, istorie romaneasca, istoria romaniei, film artistic, film istoricioan aurel pop, presedintele academiei romane, academia romana
%d bloggers like this: