In Stiri

ÎN MIJLOCUL LUPILOR – Noul Teaser al filmului artistic ZALMOXIS

Cati ani au trecut de la filmele Dacii sau Burebista? Ca nici nu mai tin minte, eram copil cand le-am vazut. Au fost realizate in anii ’70 – ’80. Insa, anul acesta se face un nou film despre anumite cadre istorice ale tracilor, mai exact ale dacilor si getilor, vechii nostri stramosi de acum mai bine de doua mii de ani.

Asociatia Geto-Dacii ne pregateste de ceva timp un film artistic, Zalmoxis, despre lumea razboinica a getilor din secolele VII și VI i. Chr. si povestea reformei spirituale realizata in mijlocul lor de Zalmoxis, cel care avea sa fie consemnat in izvoarele istorice drept Zeul Suprem al getilor si al dacilor.

Contextul in care aceasta reforma se realizeaza este favorizat de caderea Imperiului Asirian, care dominase lumea de doua milenii. De acest lucru profita atat grecii, care isi construiesc orase pe malul getic al Marii Negre (secolul VII i. Chr. fiind perioada de maxima inflorire a culturii grecesti), cat si getii care cresc in putere si se afirma in fata celorlalte neamuri din aceasta parte a Europei.

Filmul va aduce in prim plan si vechile traditii tracice – cele orfice sau dionisiace. De asemenea, va introduce in poveste aspecte importante ale mitologiei romanesti…

Mai multe despre acest proiect – sinopsis, alte materiale video, detalii despre echipa artistica, galerie foto și alte informatii puteți gasi pe site-ul www.zalmoxis.info, cat si pe www.cunoastelumea.ro .

In continuare, va invitam sa vizionati noul teaser al filmului artistic ZALMOXIS, pe care l-am numit „In mijlocul lupilor”. Cum lupii vor avea o prezenta importanta in filmul artistic la care lucram, prin acest material video vrem sa va aratam cate ceva din ceea ce veti descoperi in film, atunci cand va fi gata.

Recommended Posts

Lăsați un comentariu

Redacția noastră vă ascultă. Contactați-ne!

Suntem bucuroși să stăm de vorbă. Așteptăm mesajele voastre.

Not readable? Change text. captcha txt
taina, Niascharian, film documentar, afis Niascharian, afisul filmului Niascharian, Leonardo Tonitza, simbolistica, simbolistica gnostica,
%d bloggers like this: