Florian Colceag – Ne eliminam valorile si pastram nulitatile

florian colceag, romania, criza, curatenie, istorie, civilizatie

Florian Colceag - Ne eliminam valorile si pastram nulitatile

Cu aproximativ 7 ani in urma, am publicat pe site-ul certitudinea.ro un proiect de lege al dezvoltarii tehnologice prin inventica. Ceva similar se folosea in Finlanda de mai multa vreme, cu mare succes pentru dezvoltarea sustenabila a economiei finlandeze. A doua zi am iesit cu familia si prietenii in natura, pentru a culege anumite plante medicinale de pe marginea autostrazii Bucuresti-Ploiesti.

Atunci am fost lovit de o masina care mi-a fracturat 7 coaste, trei cu volet, si m-a aruncat 9 metri in fata. Am fost transportat, din fericire, de urgenta, la spitalul din Ploiesti si am scapat cu viata, dar si cu o coasta infipta intr-un plaman. In acea perioada elaborasem modelul de tara si proiectam in continuare modelele de iesire din criza pentru Romania.

In perioada urmatoare m-am intalnit cu domnul doctor Burnei, o somitate in chirurgie. Ne-am intalnit ca sa lucram la dezvoltarea unui grup de experti care ar fi trebuit sa puna umarul la refacerea sustenabilitatii Romaniei. A inceput o colaborare deosebita cu domnul doctor, intalniri de prezentare si elaborare de solutii.

La un moment dat, vazand durerea mea permanenta din coastele rupte, chiar si la 3 ani de la accident, domnul doctor s-a oferit sa ma opereze, ca sa elimine cauza principala de risc, adica costa infipta in plaman. M-a internat si m-a operat gratis, fara sa accepte nici un ban, nici domnia sa, nici asistentele sau stagiarii de fata. Domnul doctor era foarte strict in privinta aceasta. Singurul cadou pe care l-a acceptat a fost o icoana, caci vindecarea vine de la Dumnezeu, iar cabinetul sau era plin de icoane, semn al recunostintei celor pe care i-a operat. Nu mica mi-a fost mirarea – si indignarea cand am vazut ce i s-a intentat.

doctorul burnei

Am aflat mult mai tarziu o parte din ce s-a intamplat, cum impostura, invidia si lipsa de caracter aproape ca au ingenunchiat un spirit mare, un specialist de talie mondiala si un suflet bun cu caracter neaplecat. Ulterior, am observat ca totul a fost o facatura germinata din invidie, ura si nepasare. Dovada, nici acum nu i-a fost judecat procesul de atata timp. Intre timp doctorul Burnei a fost hartuit, atacat , umilit, denigrat. La fel, pot spune ca nici modelul de tara sau politicile de dezvoltare proiectate de mine nu au fost vreodata aplicate, pana la acest moment. Am vazut insa cu totii coruptie, hotie, tradare a interesului national, cat cuprinde; dar si credinta, ingeniozitate, speranta, geniu, dovada ca suntem inca vii si nu avem de gand sa cedam.

Domnul doctor Burnei nu este primul profesionist adevarat care a fost acuzat, hartuit, atacat, umilit, denigrat pe nedrept. I s-a luat dreptul de a practica profesia in care a excelat, a fost izolat si lasat fara venituri, pe baza unor acuzatii nerealiste. Istoria este plina de astfel de exemple, ca sa nu citez decat pe Nelson Mandela sau Mahatma Ghandi, parintele Arsenie Boca si multi altii. Daca o ducem greu in clipa de fata este din cauza ca ne eliminam valorile si pastram mediocrii sau nulitatile, prototipuri ale imposturii grandioase si arogante.

In fata domnului doctor Burnei, tot respectul si prietenia mea.

Sursa: CERTITUDINEA nr. 53, 2019.

Dacă v-a plăcut, sprijiniți Revista România Culturală pe Patreon!
Become a patron at Patreon!
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lăsați un comentariu