Lucian Ciuchiță – Taifun în adâncuri (prezentare carte)

lucian ciuchita, taifun in adancuri

Un roman premonitoriu despre situația lumii aflată în pragul unui nou război mondial. Un roman de spionaj care te ține în suspans până la finalul narațiunii. O povestea bine ancorată în realitatea cotidiană, captivantă, care te face să simți cu adevărat gustul dulce al păcii, nu cel amar al sângelui și al prafului de pușcă, și plăcerea de a fi viu într-o lume vie, fără frica unui război distrugător de vieți și speranțe… O carte care te va incita, cu multe personaje dar și Lumea la care se referă povestea este mare, scrisă în varianta cinematografică, iar cititorii pot fi alături de eroii principali. Pare un film de acțiune ascuns într-o carte sau o poveste care zboară direct pe ecranul unui cinematograf…

Oricum, cititorii vor sta liniștiți că este vorba doar de imaginația scriitorului, de ficțiune cu câteva elemente reale, care, evident, nu pot fi atât de periculoase, nu? Va părea mai degrabă un scenariu de film, cu multă acțiune, ori, poate, un vis urât, pentru că oamenii sunt ființe rationale care, niciodată, nu vor distruge planeta pentru niste ambiții expansioniste. Totuși, dacă lucrurile nu stau chiar așa?!

Europa anului 1938 era animată de multe parade militare, lumea credea că sunt de bun augur precum fanfara militară din parcuri! Dar, un an mai târziu, fix pe 1 septembrie 1939, se declanșa Al Doilea Război Mondial, ucigaș de zeci de milioane de vieți și care a culminat, fără o judecată rațională (ca războiul însuși), folosind pretexte ridicole, de fapt, ascundeau interese de alt gen –experimente inumane, nucleare–, adică folosirea bombei atomice împotriva unor civili… O crimă abominabilă împotriva umanității. Asta înseamnă să folosești arme de distrugere în masă!!!

Taifun în adâncuri este un roman manifest care trage un semnal de alarmă, să înțelegem că toate aceste parade militare nu vor să cultive flori în parcuri, mai devreme sau mai târziu le vor distruge, pe ele, florile, și pe noi, oamenii… Vrem PACE pe acest Pământ, pentru ca Soarele să ne poată lumina, fără să-i fie acoperite razele de nori nucleari, de cenușă, provenind din carbonizarea naturii din care facem și noi parte… Soarele, oriunde, este o minciună dacă umbra omului îl acoperă și, cu sabia lașității, îl ucide!

Taifun în adâncuri, de Lucian Ciuchiță, Ed. Vremea, 2015

Dacă v-a plăcut, sprijiniți Revista România Culturală pe Patreon!
Become a patron at Patreon!
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lăsați un comentariu