,

O călătorie printre adevăruri și iluzii – spectacolul „Cioburi de oglindă” se joacă în Sibiu

maia morgenstern, cioburi de oglinda

Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România (UCIMR) vă invită astăzi, 4 septembrie, la Sala Thalia a Filarmonicii de Stat din Sibiu, începând cu orele 19:00, pentru a vă bucura de „Cioburi de oglindă”, un spectacol de muzică și poezie, alături de Maia Morgenstern, Marius Călugărița, Paul Ballo, Mihai Murariu, Mihai Pintenaru, Antonela Bârnat, Amanda Aprotosoaei și Corina Băjenaru. După ce cu o zi înainte spectacolul a cucerit publicul din Biertan, în cadrul proiectului MuziColine, a sosit rândul Sibiului să aibă parte de această reprezentație.

Spectacolul „Cioburi de oglindă” aduce în scenă o poveste captivantă despre un ziarist în căutare de senzațional și o actriță bătrână și singuratică, care se confruntă cu adevărul crud într-un conflict intens. Adevărul, dezvăluit dincolo de măști și convenții, redefinește profunzimea complexității umane.

„O întâlnire reprogramată. Comunicare anevoioasă, scrâșnită. Dificilă, abruptă. Fragmentată. O imagine ciobită. Adevărul, cu toții căutam Adevărul! Scormonim, adulmecăm, scrijelim. Da, ce ciudat sună: scrijelim. Jelim. Scrijelim. Din dragoste de Adevăr. De sete după el, după Adevăr. De, sigur. Îl smulgi cu greu, te așteptai la asta: Adevărul se obține cu trudă multă, anevoios. E ca o naștere… cunoști toate acestea, cu sânge și sudoare. Cu lacrimi și dureri, se știe.

Ce te faci însă când Adevărul îți explodează în fața ca o oglindă spartă?!? Cum gestionezi așchiile unei oglinzi pe care tu însuți ai sfărâmat-o?! Cum te poți apăra de cioburi(le) de oglindă?! Oglinda spartă care îți reflectă realitatea în mii de feluri. Cioburi de oglindă, schije periculoase ale unui Adevăr, multiplicat brusc în mii de ipostaze. Imaginea ta, de care erai atât de sigur, de mulțumit și de încrezător, iat-o împrăștiată care-ncotro, de n-o mai poți nici recunoaște. Nici n-o mai poți pune la loc, nu mai merge reconstituită.

Cioburi de oglindă: tu ai vrut. Tu ai căutat asta

Cioburi periculoase tăioase, fascinante.”Maia Morgenstern

Biletele pot fi achiziționate accesând link-ul https://bit.ly/CioburiDeOglindă și de la casieria Filarmonicii de Stat Sibiu.

Spectacolul „Cioburi de oglindă” este o producție a Teatrului Evreiesc de Stat, iar evenimentul este organizat de Asociația UCIMR în parteneriat cu Filarmonica de Stat Sibiu.

Proiectul MuziColine aduce arta la ea acasă, în Transilvania, și pune comuna Biertan din județul Sibiu pe harta traseelor culturale din România și din Europa. Timp de un an de zile, începând din luna iunie 2023, comuna sibiană Biertan (Copșa Mare, Biertan și Richiș) devine o localitate de referință pentru amatorii turismului cultural, căci găzduiește numeroase activități cultural-recreative, care animă peisajul local.

MuziColine este un proiect al Asociației „Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România”, cofinanțat de Primăria Comunei Biertan și finanțat de Uniunea Europeană prin Următoarea Generație UE, Planul Național de Redresare și Reziliență, Apel PNRR/2022/C11/I5 – 1.

Dacă v-a plăcut, sprijiniți Revista România Culturală pe Patreon!
Become a patron at Patreon!
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lăsați un comentariu