Plangere impotriva FDGR catre tarile semnatare ale Conventiei de armistitiu

klaus iohannis, fdgr, grupul etnic german

[vc_section][vc_row][vc_column][mk_image src=”https://culturaromana.ro/wp-content/uploads/2018/11/nemesis_zeita_razbunarii-gheorghe_tattarescu_-_-e1358027041352.jpg” image_size=”full” lightbox=”true” custom_lightbox=”https://culturaromana.ro/wp-content/uploads/2018/11/nemesis_zeita_razbunarii-gheorghe_tattarescu_-_-e1358027041352.jpg” frame_style=”border_shadow” align=”center” animation=”scale-up”][mk_padding_divider size=”20″][vc_custom_heading text=”Plangere impotriva FDGR catre tarile semnatare ale Conventiei de armistitiu” font_container=”tag:h2|font_size:27px|text_align:center|line_height:2em” use_theme_fonts=”yes” css_animation=”fadeInUpBig”][mk_padding_divider size=”20″][vc_column_text css=”.vc_custom_1541855152158{margin-bottom: 0px !important;}”]Un document de-a dreptul spectaculos ne-a parvenit din partea domnului profesor Toma Balasoiu. Citind numeroasele articole aparute despre felul in care Forumul Democrat al Germanilor din Romania (FDGR), care a fost condus ani de zile de actualul presedinte Klaus Iohannis, s-a declarat mostenitorul organizatiei fasciste Grupul Etnic German (Deutsche Volksgruppe), Toma Balasoiu a avut ideea sa se adreseze ambasadorilor care reprezinta tarile semnatare ale Conventiei de armistitiu a Natiunilor Unite din 12 septembrie 1944!

Nu intamplator a facut acest demers, caci, dupa cum se stie, aceasta Conventie de armistitiu, la articolul 15, a decis dizolvarea tuturor organizatiilor prohitleriste de pe teritoriul romanesc. Ca urmare, Grupul Etnic German a fost desfiintat si patrimoniul acestuia confiscat prin Decretul-lege nr. 485 din 7 octombrie 1944, emis de guvernul Sanatescu si semnat de regele Mihai I al Romaniei.

Iata textul scrisorii pe care prof. Toma Balasoiu a trimis-o catre reprezentantii Marii Britanii, Federatiei Ruse si Statelor Unite ale Americii:

„Excelentei Sale domnului Andrew Noble, ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii,

Excelentei Sale domnului Valery Kuzmin, ambasadorul Federatiei Ruse,

Excelentei Sale domnului Hans Klemm, ambasadorul Statelor Unite ale Americii,

Excelentele Voastre,

Va adresam aceasta scrisoare avand in vedere ca sunteti reprezentanti in Romania ai statelor victorioase in cel de-al Doilea Razboi Mondial – garante ale Conventiei de armistitiu semnate (si) de Romania la 12 septembrie 1944.

Pe baza obligatiilor asumate prin aceasta Conventie, Romania a dispus, prin Decretul-lege nr. 485/7.10.1944, desfiintarea organizatiei hitleriste Grupul Etnic German din Romania (GEGR).

Dupa evenimentele din decembrie 1989, romanii au constatat cu surprindere si indignare ca reprezentanti ai minoritatii germane din Romania, in frunte cu actualul presedinte al Romaniei, dl. Klaus Werner Iohannis, au recurs la ciudato-dubioase manevre prin care s-a urmarit, prin crearea Forumului Democrat al Germanilor din Romania (FDGR), preluarea bunurilor confiscate abuzivo-samavolnic de catre GEGR, sub protectia ocupantului hitlerist, nu numai de la romani, ci si de la evrei.

La 26 februarie 2007, FDGR, reprezentat de presedintele sau (dl Klaus Werner Iohannis), a adresat Judecatoriei Sibiu cererea de chemare in judecata a municipiului Sibiu, reprezentat de primarul municipiului Sibiu (acelasi domn Klaus Werner Iohannis!?), prin care a solicitat:

«SA CONSTATE CALITATEA DE SUCCESOR IN DREPTURI AL ORGANIZATIEI NOASTRE FATA DE GRUPUL ETNIC GERMAN».

Solicitarea era «MOTIVATA SI FUNDAMENTATA PE LEGISLATIA CU CARACTER REPARATORIU DIN ROMANIA», apreciind – in mod eronat/mincinos – ca GEGR a fost desfiintat «IN MOD ABUZIV DE VECHIUL REGIM».

In declaratii publice, dl Klaus Werner IOHANNIS a afirmat – mincinos – ca «VECHIUL REGIM» ar fi cel COMUNIST, ceea ce nu corespunde adevarului, deoarece GEGR a fost desfiintat prin Decretul-lege nr. 485/7.10.1944 semnat de Regele Mihai, in perioada guvernului democrat condus de monarhistul gen. Constantin Sanatescu.

Spre uimirea si indignarea romanilor, prin sentinta din 28 mai 2007, Judecatoria Sibiu a legalizat dreptul FDGR de a fi SUCCESOR AL ORGANIZATIEI NAZISTE GEGR, batjocorindu-se astfel obligatiile asumate de Romania prin Conventia de armistitiu din 12.09.1944 si Decretul-lege nr. 485/7.10.1944.

Avand in vedere:

a.- calitatea statelor dvs. de garante ale Conventiei de armistitiu din 12.09.1944;

b.- procedeele suspecto-dubioase la care s-a recurs, cu strania implicare/complicitate a d-lui Klaus Werner Iohannis, pentru a se obtine scandaloasa sentinta din 28.05.2007 a Judecatoriei Sibiu;

c.- amploarea deosebita/ingrijoratoare a actualelor dispute pe plan politic din Romania privind aceasta speta si – mai ales –

d.- eludarea de catre Romania a obligatiilor pe care si le-a asumat, in aceasta speta, prin cele doua documente sus-mentionate,

va rugam sa ne comunicati:

1.- Statele dvs. tolereaza/au reactionat/vor reactiona fata de ignorarea de catre Romania a obligatiilor internationale privind speta abordata prin aceasta scrisoare?

2.- Cunoasteti daca si alte state semnatare ale Conventiei de armistitiu din 12.09.1944 au procedat ca Romania, respectiv daca au acordat vreunei organizatii nou-create dreptul de succesiune fata de organizatiile hitleriste existente pe teritoriile lor in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial?

3.- Organizatiile comunitatilor evreiesti din statele dvs. se situeaza pe pozitii similare – musamalizoare/tolerante – cu cele ale celor din Romania (Federatia Comunitatilor Evreiesti din Romania si Institutul National pentru Studierea Holocaustului din Romania «Elie Wiesel»), fata de activitatea criminala a organizatiei naziste GEGR, de consecintele devastatoare, inclusiv pentru interesele/averile evreilor din Romania, ale sentintei din 28.05.2007 a Judecatoriei Sibiu?

Va multumim!

Cu deosebit respect,

Prof. Toma Balasoiu”

In anexa, prof. Toma Balasoiu indica mai multe articole de presa care au aparut in Justitiarul si Cotidianul, referitoare la acest subiect. Scrisoarea are numarul de inregistrare 3395 si a fost redactata in ziua de 9 noiembrie 2018.

9 noiembrie 2018 Ion Spanu in Cotidianul. Sursa: ioncoja.ro.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][/vc_section]

 

 

Dacă v-a plăcut, sprijiniți Revista România Culturală pe Patreon!
Become a patron at Patreon!
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lăsați un comentariu