,

„Secretul Insulei Pin-Up” este primul film românesc de lung metraj selecționat în competiția festivalului internațional de film științifico-fantastic din Boston, SUA

secretul insulei pin-up

Premiera internațională a lung metrajului „Secretul Insulei Pin Up” („The Secret of Pin Up Island”) va avea loc pe 14 februarie 2024 în Statele Unite ale Americii în cadrul ediției cu numărul 49 a Boston Science Fiction Film Festival pe scurt „Boston SciFi”.

Filmul regizat de Alecs Năstoiu este selecționat în competiția oficială a celui mai vechi festival de film SF din America. În 1977, la a doua sa ediție, festivalul a prezentat o avanpremieră a filmului „Războiul Stelelor” („Star Wars”) necunoscut la acea vreme publicului larg.

Boston, orașul în care își au sediul instituții de prestigiu precum NASA, Harvard sau MIT, servește drept gazdă ideală pentru proiecția unui film în care inteligența artificială are un rol important în examinarea dimensiunilor enigmatice ale sănătății mintale.

Secretul Insulei Pin Up este atât un film SF despre o fată închisă într o fabrică abandonată din care încearcă să evadeze rezolvând puzzle-uri și enigme, cât și un film despre sănătatea mintală, despre oamenii care suferă de anxietate și depresie și soluțiile pentru a le depăși. Combină stiluri absurde și teatrale, dar asamblate pentru spectator într un mod accesibil și, mai important, sincer și onest.

Filmul produs de Ov idiu Vasu, Rina Gri și Alecs Năstoiu sub umbrela casei de producție GAT Transilvania Films, are o distribuție internațională, care le cuprinde în rolurile principale pe: Rina Gri, Beatrice Rubică, Ioana Cheregi, Theodora Popa, Anca Loghin, Larisa Dobrin, Ivy Chumley, Lora Djurovic, Carina Sămărtean, Cosmina Lircă, Oana Maria Dragne, Georgiana Teleman.

„Secretul Insulei Pin Up” a fost filmat în ruinele fostei fabrici de peliculă de film Azo Foto din Târgu Mureș . Din echipa filmului mai fac parte printre alții directorul de imagine Lulu de Hillerin, editorul Bogdan Orcula coordonatorul efectelor vizuale ( VFX Alexandru Balt ă ș i co producătorul Sorin Baican, director general al Studioset Production.

Mai multe detalii legate de film puteți găsi aici:

Website: https://thesecretofpinupisland.com

IMDB: https://www.imdb.com/title/tt21949976/

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=nS4Sm4GNJ0

Facebook: https://www.facebook.com/thesecretofpinupisland/

Instagram: https://www.instagram.com/thesecretofpinupisland/

 

Dacă v-a plăcut, sprijiniți Revista România Culturală pe Patreon!
Become a patron at Patreon!
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lăsați un comentariu