Bună seara, bună ziua, sau bună dimineața, dragi români de pretutindeni!

Revista România Culturală își propune să adune, să apere și să promoveze cultura română așa cum a fost, este și să sperăm că va mai fi. Suntem o echipă extinsă de investigatori cultural istorici, etnologi, muzicologi, psihologi, interpreți muzicali, filozofi și eseiști, ghizi turistici, economiști, jurnaliști, profesori universitari conferențiari, care lucrăm împreună ca să readucem România Culturală încă odată în atenția românilor.

Motto-ul nostru este: La început a fost Valoarea!

Avem articole, știri (care vizează tot ceea ce reprezintă cultura românească dar și ceea ce îi amenință existența, cât și integritatea românească de neam și țară), prezentări, podcast-uri și interviuri, documentare etc. Avem un proiect de țară pe care îl cultivăm în fiecare zi om cu om, față către față, care vizează libertatea românilor și promovarea micului producător autohton, acel țăran, om de glie care știe să cultive pământul și să-și crească ograda, mica gospodărie țărănească, tradițiile și cultura ei. Fiecare avem valori, talanți ca daruri de la Dumnezeu, fiecare avem o vocație și pe acestea ne bazăm, pentru că da, parafrazând primul verset din Apocalipsa după Ioan spunând că la noi, LA ÎNCEPUT A FOST VALOAREA.

Rămâneți cu noi să promovăm România Culturală cu adevărat, să-i facem cor! Așa să ne ajute Dumnezeu!

Urmăriți-ne pe RRC Podcast

new world order, whiskey si vodka

Tudor Urse – Whiskey și Vodkă, sau cum se negociază o pace postbelică – Partea a-II-a

Tudor Urse - Whiskey și Vodkă, sau cum se negociază o pace postbelică - Partea a-II-a Continuăm seria dezvăluirilor istorice pe tema situaţiei României la mijloc de 1945. Stufoasă tare şi pare că nu se mai termină. Asta este…
ioan aurel pop, academia romana, presedintele academiei romane, patriot, revolutia sexuala, educatia sexuala, homosexualitate, periculosii batrani, patriotism

Ioan Aurel Pop – Cultura română – cultura europeană

Ioan Aurel Pop - Cultura română – cultura europeană Uneori, în dialogurile mele cu studenții de la Istorie, le pun celor care îmi par mai interesați de studiu câte o întrebare de cultură generală, pentru a vedea – vorba…
george cosbuc, noi vrem pamant

George Coșbuc – Scumpă Ţară Românească (poem)

George Coșbuc - Scumpă Ţară Românească (poem) Scumpă ţară românească, Cuib în care ne-am născut, Câmp pe care s-a văzut Vitejia strămoşească, Scumpă ţară românească, Te salut! Şi-a mea frunte ţi se-nchină Ca…
ovidiu hurduzeu

Ovidiu Hurduzeu – Iisus și non-violența

Ovidiu Hurduzeu - Iisus și non-violența Dintre toate cărțile cu subiect teologic pe care le-am citit, „Iisus și non-violența”, volum de mici dimensiuni al teologului american Walter Wink a lăsat asupra mea…
gheorghe piperea

Gheorghe Piperea – Hitleriștii care nu mai știu cum să convingă turmele să se înțepe profilactic au făcut din privilegiile și libertățile înțepaților principala armă propagandistică

Gheorghe Piperea - Hitleriștii care nu mai știu cum să convingă turmele să se înțepe profilactic au făcut din privilegiile și libertățile înțepaților principala armă propagandistică Nu mai suntem în zorii apartheidului…
centrul de sanatate oxigen, bacau, centrul de sanatate oxigen bacau
,

Adrian Zaharia – Centrul pentru Sănătate Oxigen din Bacău – o adevărată oază de speranță

Adrian Zaharia - Centrul pentru Sănătate Oxigen din Bacău - o adevărată oază de speranță Grija pentru corp, suflet şi minte sunt definitorii în orice fel de configurație socială. Iar aceasta se concretizează admirabil în…
independenta romaniei, 9 mai 1877

Independența României și proclamarea de la 9 mai 1877, debutul ostilităților cu Imperiul Otoman

Independența României și proclamarea de la 9 mai 1877, debutul ostilităților cu Imperiul Otoman Se împlinesc, astăzi, 143 de ani de la proclamarea independenței de stat a României! Povestea a început în prima…
vaccinare

Teodor Palade – Ni s-a zugrăvit un nou orizont – vaccinarea!

Teodor Palade - Ni s-a zugrăvit un nou orizont – vaccinarea! În decursul existenței sale, lumea și-a tot schimbat aspirațiile. Și, subordonată în timp unor țeluri diferite, a urcat sau a coborât pe drumul ei către viitor –…
avram iancu, tebea

Începutul bătăliei de la Abrud dintre trupele maghiare și moții din Munții Apuseni, conduși de Avram Iancu

Începutul bătăliei de la Abrud dintre trupele maghiare și moții din Munții Apuseni, conduși de Avram Iancu La data de 6 mai 1849 a început Bătălia de la Abrud, bătălie în care trupele maghiare conduse de…
romania, suveranitate

Teodor Palade – Epopeea tristă a suveranității României de după 1989

Teodor Palade - Epopeea tristă a suveranității României de după 1989 România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil. (Constituția României, art. 1, al. 1) Am ajuns să predăm aproape toate atribuţiile…