Bună seara, bună ziua, sau bună dimineața, dragi români de pretutindeni!

Revista România Culturală își propune să adune, să apere și să promoveze cultura română așa cum a fost, este și să sperăm că va mai fi. Suntem o echipă extinsă de investigatori cultural istorici, etnologi, muzicologi, psihologi, interpreți muzicali, filozofi și eseiști, ghizi turistici, economiști, jurnaliști, profesori universitari conferențiari, care lucrăm împreună ca să readucem România Culturală încă odată în atenția românilor.

Motto-ul nostru este: La început a fost Valoarea!

Avem articole, știri (care vizează tot ceea ce reprezintă cultura românească dar și ceea ce îi amenință existența, cât și integritatea românească de neam și țară), prezentări, podcast-uri și interviuri, documentare etc. Avem un proiect de țară pe care îl cultivăm în fiecare zi om cu om, față către față, care vizează libertatea românilor și promovarea micului producător autohton, acel țăran, om de glie care știe să cultive pământul și să-și crească ograda, mica gospodărie țărănească, tradițiile și cultura ei. Fiecare avem valori, talanți ca daruri de la Dumnezeu, fiecare avem o vocație și pe acestea ne bazăm, pentru că da, parafrazând primul verset din Apocalipsa după Ioan spunând că la noi, LA ÎNCEPUT A FOST VALOAREA.

Rămâneți cu noi să promovăm România Culturală cu adevărat, să-i facem cor! Așa să ne ajute Dumnezeu!

Urmăriți-ne pe RRC Podcast

grigore hagiu

Grigore Hagiu, poetul îndrăgostit de culori și de cuvântul vulnerabil

Grigore Hagiu, poetul îndrăgostit de culori și de cuvântul vulnerabil Născut în nordul judeţului Galaţi, în ţinutul plin de generozitate al Târgului Bujor, în familia primarului Ionel Hagiu, poetul Grigore Hagiu a părăsit…
operatiunea crimeea

Începutul „Operațiunii 60.000” – operațiunea de evacuare a trupelor române din Crimeea din timpul celui de-al Doilea Război Mondial

La data de 18 aprilie 1944 a început operațiunea de evacuare pe mare a trupelor române și germane din Crimeea, eveniment cunoscut în istorie sub denumirea de „Operațiunea 60.000”.A fost, așa cum se precizează…
mihai eminescu, ziua lui eminescu, romania, societatea, statul, basarabia

Mihai Eminescu – „De îmbunătățiri rele…”

Mihai Eminescu - „De îmbunătățiri rele…” „De îmbunătăţiri rele cât vrei suntem sătui”, zicea un scriitor pe la anul 1840; şi, dacă vrea cineva să judece acest saţiu de îmbunătăţiri din ce în ce mai rele, n-are…
dan chitic, panisteria

Dan Chitic – Dreptul tău NU naște obligația mea!

Dan Chitic - Dreptul tău NU naște obligația mea! În ultima vreme avem din ce in ce mai mulți partizani ai dictaturii medicale care, cu ochi beliți și figuri grave, rostogolesc cuvinte și citate în încercarea de a justifica nejustificabilul. Azi,…
vasile astarastoae, pandemie, conspiratie

Vasile Astărăstoae – Cultul măștilor. Comunitatea științifică și decidenții politici

Vasile Astărăstoae - Cultul măștilor. Comunitatea științifică și decidenții politici În decursul timpului, în probleme controversate științific (actuala pandemie COVID-19 face parte dintre acestea), politicienii…
gheorghe piperea

Gheorghe Piperea – Sărăcia în România

Gheorghe Piperea - Sărăcia în România România avea deja, înainte de 2020, o pătură socială de săraci și sărăciți, care însemna o treime din populație. Cauza acestei stări de lucruri se regăsea în abuzul de putere economică…
proclamatia de la bucuresti, proclamatia pentru libertate

MOMENT ISTORIC. Proclamația de la București – 3 aprilie 2021. Proclamația pentru libertate

MOMENT ISTORIC. Proclamația de la București – 3 aprilie 2021. Proclamația pentru libertate Demonstrații ample impotriva restricțiilor absurde și a climatului politic dictatorial au fost în toată săptămâna aceasta în București…
castelul corvinilor

Mihai Eminescu – Singura dinastie națională cu care se laudă ungurii este familia arhiromânească a Corvinilor

Mihai Eminescu - Singura dinastie națională cu care se laudă ungurii este familia arhiromânească a Corvinilor Stăpânul politic al trupului și a raporturilor lui de avere poate fi ici un Habsburg, colo un…
traian vuia

Traian Vuia a zburat peste Banat și a sfidat legile fizicii

Traian Vuia a zburat peste Banat și a sfidat legile fizicii La 18 martie 1906, dată istorică a aviației, pe terenul de la Montesson, lângă Paris, „Liliacul”, pilotat de Traian Vuia, își ia zborul, decolând…
florian colceag, romania, criza, curatenie, istorie, civilizatie

Florian Colceag – Punctele de blocaj decizional în Parlamentul României

Florian Colceag - Punctele de blocaj decizional în Parlamentul României Cu toții suntem conștienți că lucrurile nu merg bine în România. Nu merg bine în lume, datorită manipulării fricii oamenilor, legată…