Bună seara, bună ziua, sau bună dimineața, dragi români de pretutindeni!

Revista România Culturală își propune să adune, să apere și să promoveze cultura română așa cum a fost, este și să sperăm că va mai fi. Suntem o echipă extinsă de investigatori cultural istorici, etnologi, muzicologi, psihologi, interpreți muzicali, filozofi și eseiști, ghizi turistici, economiști, jurnaliști, profesori universitari conferențiari, care lucrăm împreună ca să readucem România Culturală încă odată în atenția românilor.

Motto-ul nostru este: La început a fost Valoarea!

Avem articole, știri (care vizează tot ceea ce reprezintă cultura românească dar și ceea ce îi amenință existența, cât și integritatea românească de neam și țară), prezentări, podcast-uri și interviuri, documentare etc. Avem un proiect de țară pe care îl cultivăm în fiecare zi om cu om, față către față, care vizează libertatea românilor și promovarea micului producător autohton, acel țăran, om de glie care știe să cultive pământul și să-și crească ograda, mica gospodărie țărănească, tradițiile și cultura ei. Fiecare avem valori, talanți ca daruri de la Dumnezeu, fiecare avem o vocație și pe acestea ne bazăm, pentru că da, parafrazând primul verset din Apocalipsa după Ioan spunând că la noi, LA ÎNCEPUT A FOST VALOAREA.

Rămâneți cu noi să promovăm România Culturală cu adevărat, să-i facem cor! Așa să ne ajute Dumnezeu!

Urmăriți-ne pe RRC Podcast

ilie serbanescu, economie, ue, economist

IN MEMORIAM: Ilie Șerbănescu – Să dea Domnul ca programul Cojocaru să fie o previziune și nu doar un ideal!

Constantin Cojocaru a fost un revoluționar. N-a acceptat nedreptatea, injustiția, împilarea, opresiunea și nu numai că a vrut să schimbe din temelii rânduielile care le permit, dar a conceput și un proiect de schimbare. Constantin…
conferinta magic si ocult, Muzeul Național de Artă al României, georgiana onoiu
,

Conferința Magic și ocult în satul românesc. Susținută de Georgiana Onoiu, șef de secție la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti″

Muzeul Național de Artă al României vă invită vineri, 26 aprilie 2024, ora 18.00, la parterul Galeriei Naționale, la un eveniment în cadrul proiectului Întâlnire la muzeu alături de Georgiana Onoiu, care face parte…
mihai eminescu, eminescu

Mihai Eminescu – Alterarea moravurilor publice este cauza degradării moravurilor private

Nu ne adresăm aci la oameni cari găsesc un motiv de optimism în satisfacerea apetitului lor și ambițiunilor lor personale. Această clasă de oameni nu este făcută nici să simtă, nici să înțeleagă condițiunile superioare de existență…
castelul din kiensburg, mihai viteazul

Ionuț Țene – Valahii din Silezia și castelul uitat al lui Mihai Viteazul de la Kinsberg

Silezia (în poloneză Śląsk, în cehă Slezsko, în latină Silesia) este o regiune istorică, astăzi divizată între Polonia (cea mai mare parte, inclusiv Silezia Inferioară, Silezia Opoleană sau Mijlocie și Silezia Superioară),…
gheorghe calciu dumitreasa, cele sapte cuvinte

Gheorghe Calciu Dumitreasa: Șapte Cuvinte către tineri – Cuvântul Trei – Cer și pământ

„Dar noi aşteptăm, potrivit făgăduinţelor Lui, un cer nou Şi un pământ nou, în care locuieşte dreptatea…” (II Petru 3, 13) Mă adresez din nou ţie, tinere, pentru că pe tine te-am ales dintre toţi cei cărora m-aş fi putut…
muntii buzaului, arhivele transcendente, constantin giurginca, pietrele miraului

Constantin 7 Giurginca – Arhivele Transcendente – Pietrele Mirăului

De ce Pietrele de la Brăiești din Munții Buzăului sunt botezate Pietrele Mirăului? Ce cunună să fi primit cuvântul, cu ce înțelesuri și rosturi a plecat el în lume la nașterea sa? A se mira, care are și înțelesul a se minuna…
Orchestra's Conductor Competition
,

Începe cea de-a III-a ediție Orchestra’s Conductor Competition la Oradea, în perioada 26 aprilie – 2 mai 2024

Asociația Geros, în colaborare cu Filarmonica de Stat Oradea și Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România (UCIMR), anunță cea de-a III-a ediție Orchestra's Conductor Competition. Acest nou format inovator și democratic,…
prostul satului, inteleptul satului, lupta dintre bine si rau

Patrick Matiș – Prostul Satului față în față cu Înțeleptul Satului. Cine câștigă?

În ziua de azi ne conduce Prostul Satului. Am vrut noi asta? Am ales conștient? Nu! Am ales inconștient? Da! Și de ce? Pentru că am obosit să ne manifestăm în istorie, pentru că nu am dat niciodată prioritate istoriei, dar am purtat-o…
rad fair 2024
,

RAD ART FAIR 2024: S-au pus în vânzare biletele pentru cel mai important eveniment dedicat pieței de artă din România

Până pe 1 mai biletele pot fi achiziționate la prețuri promoționale Early Bird București, 15 aprilie 2024 – RAD ART FAIR, cel mai important eveniment dedicat pieței de artă contemporană din România, pune în vânzare biletele pentru…
mesterul manole, opera rock in concert
,

La cererea publicului, o nouă reprezentaţie cu spectacolul MEŞTERUL MANOLE – OPERĂ ROCK ÎN CONCERT pe 21 Aprilie, Teatrul Naţional de Operetă şi Musical Ion Dacian

Teatrul Naţional de Operetă şi Musical Ion Dacian are bucuria să anunţe programarea unei reprezentaţii-surpriză, cu spectacolul MEŞTERUL MANOLE – OPERĂ ROCK ÎN CONCERT, pe 21 Aprilie. Managerul Radu Petrovici detaliază: „Pentru…