Bună seara, bună ziua, sau bună dimineața, dragi români de pretutindeni!

Revista România Culturală își propune să adune, să apere și să promoveze cultura română așa cum a fost, este și să sperăm că va mai fi. Suntem o echipă extinsă de investigatori cultural istorici, etnologi, muzicologi, psihologi, interpreți muzicali, filozofi și eseiști, ghizi turistici, economiști, jurnaliști, profesori universitari conferențiari, care lucrăm împreună ca să readucem România Culturală încă odată în atenția românilor.

Motto-ul nostru este: La început a fost Valoarea!

Avem articole, știri (care vizează tot ceea ce reprezintă cultura românească dar și ceea ce îi amenință existența, cât și integritatea românească de neam și țară), prezentări, podcast-uri și interviuri, documentare etc. Avem un proiect de țară pe care îl cultivăm în fiecare zi om cu om, față către față, care vizează libertatea românilor și promovarea micului producător autohton, acel țăran, om de glie care știe să cultive pământul și să-și crească ograda, mica gospodărie țărănească, tradițiile și cultura ei. Fiecare avem valori, talanți ca daruri de la Dumnezeu, fiecare avem o vocație și pe acestea ne bazăm, pentru că da, parafrazând primul verset din Apocalipsa după Ioan spunând că la noi, LA ÎNCEPUT A FOST VALOAREA.

Rămâneți cu noi să promovăm România Culturală cu adevărat, să-i facem cor! Așa să ne ajute Dumnezeu!

Urmăriți-ne pe RRC Podcast

UZPR, Laurian Stanchescu

COMUNICAT. Luni, 29 aprilie, ora 16,00: protest în fața sediului Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România: dictatură, pluton de execuție și temniță inchizitorială de Ev Mediu contemporan! Vicepreședintele UZPR Miron Manega – cunoscutul jurnalist, poet și realizator Tv – este pus de-a…
ion vlasiu, omul printre arbori, mnar, Muzeul Național de Artă al României
,

Muzeul Național de Artă al României – Expoziția „Ion Vlasiu. Omul printre arbori”

Muzeul Național de Artă al României și Muzeul Județean Mureș vă invită la vernisajul expoziției „Ion Vlasiu. Omul printre arbori”, duminică, 28 aprilie 2024, ora 18.00, la parterul Galeriei Naționale, cu un…
sandu grecu
,

SANDU GRECU montează în premieră la Turda

La Turda regizorul Sandu Grecu a participat în 2023 la Festivalul Internațional de Teatru Turda alături de trupa Teatrului Satiricus din Republica Moldova, cu spectacolul Revizorul. În 2024 a revenit la TNAMT pentru a monta Toți bărbații…
mesterul manole - opera rock, mesterul manole
,

Spectacolele cu „Meşterul Manole – Operă Rock” de la Arad, Cluj-Napoca şi Sibiu au fost anulate

Teatrul Naţional de Operetă şi Musical Ion Dacian informează, cu profund regret, că turneul spectacolului „Meşterul Manole Operă Rock” ce ar fi trebuit să aibă loc în Arad, Sibiu și Cluj-Napoca în intervalul 21 – 23 Aprilie…
vasile urseanu, amiralul vasile urseanu, observatorul astronomic din bucuresti, observatorul vasile urseanu

RRC Podcast – Mari Români și Românce – Ep. 4 – Vasile Urseanu, amiralul pasionat de astronomie, creatorul Observatorului Astronomic din București

Vasile Urseanu, amiralul pasionat de astronomie care a creat primul observator astronomic din România, s-a născut pe 9 ianuarie 1848 la Bucureşti, ca fiu al lui Petre și al Mariei, și a făcut parte dintr-o veche familie care a adus preţioase…
ionut tene, cercetarea istorica, directivele nkvd

Ionuț Țene – O istorie inedită a exilului anticomunist postbelic din Spania (recenzie carte)

Istoriografia românească a cercetat foarte puțin o parte a exilului anticomunist românesc postbelic, în general cel legat de membrii fostei Mișcări Legionare retrași, în special în Spania dictatorului Franco. Din motive lesne de înțeles,…
grupul pentru romania

Grupul pentru România – COMUNICATUL Nr. 12. Poziția Grupului pentru România față de încălcarea de către Juriul de Onoare al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România a dreptului jurnaliștilor la liberă exprimare

Grupul pentru România apreciază rolul extrem de important pe care îl joacă în societatea românească jurnaliștii. Reușita demersurilor jurnalistice este dependentă în foarte mare măsură de respectarea dreptului la liberă exprimare,…
ilie serbanescu, economie, ue, economist

IN MEMORIAM: Ilie Șerbănescu – Scrisoare deschisă către toți românii

Dragii mei concetățeni, sânt și eu, ca și dumneavoastră, un locuitor al acestui îndrăgit oraș București. Aici m-am născut, mi-am petrecut copilăria, mi-am făcut studiile și am muncit până când am ieșit la pensie. Am muncit…
grigore vieru, eminescu

Grigore Vieru – Oare în ce limbă vorbea mama lui Ştefan cel Mare, care olteancă era, cu tatăl lui, moldovean din viţă ardelenească: olteneşte, moldoveneşte, ardeleneşte?!

[…] Noul nume al Limbii Române în Basarabia de sub ocupaţia ţaristă, apoi de sub cea sovietică, jigneşte un popor ce a trudit la zidirea Limbii noastre istorice, dar şi memoria celor care, prin har şi jertfă, au remodelat-o, dându-i…
ion coja, contrarevolutionari, roman, romanii, romani, trianon

Ion Coja – Când scriem cu  și când cu Î?

Într-o carte care urmează să fie dată la tipar, ultima filă conține Nota de mai jos: În această carte a fost respectată ortografia fiecărui autor. În textele semnate însă de mine, mi-am permis câteva modificări, la vremea respectivă…