Bună seara, bună ziua, sau bună dimineața, dragi români de pretutindeni!

Revista România Culturală își propune să adune, să apere și să promoveze cultura română așa cum a fost, este și să sperăm că va mai fi. Suntem o echipă extinsă de investigatori cultural istorici, etnologi, muzicologi, psihologi, interpreți muzicali, filozofi și eseiști, ghizi turistici, economiști, jurnaliști, profesori universitari conferențiari, care lucrăm împreună ca să readucem România Culturală încă odată în atenția românilor.

Motto-ul nostru este: La început a fost Valoarea!

Avem articole, știri (care vizează tot ceea ce reprezintă cultura românească dar și ceea ce îi amenință existența, cât și integritatea românească de neam și țară), prezentări, podcast-uri și interviuri, documentare etc. Avem un proiect de țară pe care îl cultivăm în fiecare zi om cu om, față către față, care vizează libertatea românilor și promovarea micului producător autohton, acel țăran, om de glie care știe să cultive pământul și să-și crească ograda, mica gospodărie țărănească, tradițiile și cultura ei. Fiecare avem valori, talanți ca daruri de la Dumnezeu, fiecare avem o vocație și pe acestea ne bazăm, pentru că da, parafrazând primul verset din Apocalipsa după Ioan spunând că la noi, LA ÎNCEPUT A FOST VALOAREA.

Rămâneți cu noi să promovăm România Culturală cu adevărat, să-i facem cor! Așa să ne ajute Dumnezeu!

Urmăriți-ne pe RRC Podcast

catalin ciobanu, ecoul dintre stanci

Cătălin Ciobanu – Ecoul dintre stânci (poem)

Te-am aruncat într-o prăpastie adâncă, Și am sperat c-am să te văd ultima oară, Zâmbeam în zorii unei dimineți de vară, Privind cum te sfârșești strivită sub o stâncă. N-am șovăit deloc când te-am împins spre moarte, Căci…
ion luca caragiale, caragiale

Ion Luca Caragiale – Jalba hoților din închisori (poem)

Dați-ne drumul din pușcărie, Dați-ne posturi, Cu bune rosturi, Dați-ne voie la tâlhărie, C-a sta în lanțuri Când alții danțuri Trag  fără frică sus la putere, și când ei fură Fără măsură, E…
hanul cu teiMugur Popa

Istoria Bucureștiului – Magdalena Chitilă: Povestea Hanului cu Tei

Hanul cu Tei este situat între străzile Blănari și Lipscani din București. Numele său vine de la teii ce umbreau cândva curtea hanului. Hanul a fost construit „în 1833 de către Atanasie Hagi, Gheorghe Polizu și Ștefan Popovici”,…
ion socolescu, arhitectura, scoala moderna de arhitectura moderna

RRC Podcast – Mari Români și Românce – Ep. 1 – Ion Socolescu, arhitect, creatorul școlii românești de arhitectură modernă

Bună seara, bună ziua sau bună dimineața, dragi români de pretutindeni, pentru că ne întoarcem la origini, așa cum ne-am obișnuit! Bine ați revenit la un nou episod al RRC Podcast! Ion N. Socolescu a rămas în istoria arhitecturii…
Musical Extravaganza
,

MUSICAL EXTRAVAGANZA la Sala Dalles – serie de concerte dedicată iubitorilor de muzică cultă, cu nume sonore ale scenei lirice în prim-plan

Pentru pasionații de muzică cultă, apare o noutate pe segmentul evenimentelor live: o nouă serie de concerte va avea loc periodic, la Sala Dalles din Capitală, sub titulatura Musical Extravaganza: evenimentele aduc intensitatea şi culoarea…
cheiul garlei, bucurestiul antebelic

Istoria Bucureștiului – Infrastructura urbană la cumpăna secolelor XIX și XX

În ultimele decenii ale secolului al XIX-lea şi începutul secolului al XX-lea, oraşele româneşti trăiesc schimbări majore care se înscriu în amplul proces de modernizare a lumii europene. Treptat, pe măsura dezvoltării capitalismului,…
george sarluceanu, art rock, fata in fata, sala dalles 23 februarie
,

George Sărluceanu de la Green Ties lansează albumul „Faţă în faţă” pe 23 februarie la Sala Dalles

George Sărluceanu – basistul celebrei trupe Spin şi liderul trupei Green Ties anunţă ieşirea pe piaţă a unui nou produs muzical din sfera blues fusion, ce îi poartă semnătura: albumul „Faţă în faţă” va fi lansat pe scena…
scoala normala din campulung, dimitrie gusti

Dimitrie Gusti – Nu vom avea şcoli bune săteşti decât cu condiţiunea de a avea mai întâi învăţători

În contextul epocii, era nevoie de învăţători săteşti mai bine pregătiţi într-o şcoală organizată pe principii pedagogice. Unica şcoală normală de la Iaşi nu mai putea să ofere, singură, necesarul mare de învăţători…
alunis, muntii buzaului

La 1234, ungurii și sașii se românizau și treceau la ortodoxie. O spune Papa de la Roma

Vă amintiţi desigur Numele trandafirului, nu? Unii aţi citit şi cartea, dar filmul cu siguranţă l-aţi vizionat cu toţii. Aţi văzut ce tulburări erau în Biserica Catolică încât Sfânta Inchiziţie mereu trebuia să salveze alte…
Martha Bibescu

Prinţesa Martha Bibescu – „La dernière orchidée d´Europe”

„Va veni o vreme când acest popor român, care n-a fost cunoscut până acum, va fi luat în seamă…Din această ţară, trecută sub tăcere, vor răsuna cântece şi muzică, neamul acesta va renaşte după un mileniu de existenţă şi…