Bună seara, bună ziua, sau bună dimineața, dragi români de pretutindeni!

Revista România Culturală își propune să adune, să apere și să promoveze cultura română așa cum a fost, este și să sperăm că va mai fi. Suntem o echipă extinsă de investigatori cultural istorici, etnologi, muzicologi, psihologi, interpreți muzicali, filozofi și eseiști, ghizi turistici, economiști, jurnaliști, profesori universitari conferențiari, care lucrăm împreună ca să readucem România Culturală încă odată în atenția românilor.

Motto-ul nostru este: La început a fost Valoarea!

Avem articole, știri (care vizează tot ceea ce reprezintă cultura românească dar și ceea ce îi amenință existența, cât și integritatea românească de neam și țară), prezentări, podcast-uri și interviuri, documentare etc. Avem un proiect de țară pe care îl cultivăm în fiecare zi om cu om, față către față, care vizează libertatea românilor și promovarea micului producător autohton, acel țăran, om de glie care știe să cultive pământul și să-și crească ograda, mica gospodărie țărănească, tradițiile și cultura ei. Fiecare avem valori, talanți ca daruri de la Dumnezeu, fiecare avem o vocație și pe acestea ne bazăm, pentru că da, parafrazând primul verset din Apocalipsa după Ioan spunând că la noi, LA ÎNCEPUT A FOST VALOAREA.

Rămâneți cu noi să promovăm România Culturală cu adevărat, să-i facem cor! Așa să ne ajute Dumnezeu!

Urmăriți-ne pe RRC Podcast

ion socolescu, arhitectura, scoala moderna de arhitectura moderna

Ion Socolescu, arhitect, om de acțiune cu o cultură aleasă, creatorul școlii românești de arhitectură modernă

Ion N. Socolescu a rămas în istoria arhitecturii româneşti drept un arhitect dinamic, a cărui activitate practică s-a îmbinat cu cea teoretică. S-a născut la Ploieşti, la 17 ianuarie 1856, tatăl său fiind arhitectul Nicolae G. Socolescu…
radio romania actualitati

Nicolae Grigorie Lăcrița – Emisiuni muzicale de la radio care sunt toxice pentru tradițiile strămoșești

Este un fapt binecunoscut că majoritatea persoanelor în vârstă se trezesc, zi de zi, înainte de ora șase, inclusiv în zilele de sărbători religioase, precum de Crăciun, de Anul Nou, de Paști etc. În zilele de sâmbătă, de duminică…
uroborus

Cătălin Ciobanu – Uroborus (poem)

Tot una cu sfârșitul de-a pururi e-nceputul; Elogiul unei patimi e oare veșnicia? Otravă-a unei clipe, în fapt, nimicnicia — Din ură sau iubire e zămislit sărutul?   Ocnaș în lanțuri grele sub steaua-mi căzătoare, Robie-apăsătoare,…
mihai eminescu, eminescu

Mihai Eminescu – Ziua de mâne

Anul acesta care declină spre sfârşitul său n-a prezintat semne caracteristice distinse cari să-l deosebească cu mult de premergătorii lui. El trece fără mult folos pentru popoare, dar şi fără nenorocire şi calamităţi, căci binele…
merry music school, serata muzicala

RRC Podcast – Istoria Bucureștiului – Ep. 1 – Bucureștiul Interbelic, La Vie En Rose în Micul Paris

Bună seara, bună ziua sau bună dimineața, dragi români de pretutindeni,  pentru că ne întoarcem la origini, așa cum ne-am obișnuit! Bine ați  revenit la un nou episod al RRC Podcast!Un oraș în care toți domnii purtau pălării…
queen mary, regina maria, recenzii de recenzii

Recenzii de recenzii – Ep.2 – Regina Maria

Da! Era cazul sa facem o recenzie si despre acest film. Primul video despre o romanca de marca. Si vor mai urma. Asteptam comentariile voastre. Copyright song Rohan Music Ambience
secretul insulei pin-up
,

„Secretul Insulei Pin-Up” este primul film românesc de lung metraj selecționat în competiția festivalului internațional de film științifico-fantastic din Boston, SUA

Premiera internațională a lung metrajului „Secretul Insulei Pin Up” („The Secret of Pin Up Island”) va avea loc pe 14 februarie 2024 în Statele Unite ale Americii în cadrul ediției cu numărul 49 a Boston Science Fiction Film Festival…
ucimr
,

Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România (UCIMR) anunță raportul anului 2023

Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România (UCIMR) anunță raportul anului 2023, o retrospectivă a activităților și realizărilor comunității muzicale din România. Anul trecut a fost unul plin de reușite pentru…
merry music school, serata muzicala
,

Serata muzicală de Crăciun, organizată în scop caritabil de către Merry Music School pentru copiii de la Corbeanca a strâns donații considerabile

Concertul caritabil susținut de 12 elevi ai Școlii Merry Music a adunat 10.000 de lei, fonduri pentru susținerea educațională a 42 de copii cu vârste între 6 și 14 ani, din familii vulnerabile care au domiciliul în comuna Corbeanca.…