Bună seara, bună ziua, sau bună dimineața, dragi români de pretutindeni!

Revista România Culturală își propune să adune, să apere și să promoveze cultura română așa cum a fost, este și să sperăm că va mai fi. Suntem o echipă extinsă de investigatori cultural istorici, etnologi, muzicologi, psihologi, interpreți muzicali, filozofi și eseiști, ghizi turistici, economiști, jurnaliști, profesori universitari conferențiari, care lucrăm împreună ca să readucem România Culturală încă odată în atenția românilor.

Motto-ul nostru este: La început a fost Valoarea!

Avem articole, știri (care vizează tot ceea ce reprezintă cultura românească dar și ceea ce îi amenință existența, cât și integritatea românească de neam și țară), prezentări, podcast-uri și interviuri, documentare etc. Avem un proiect de țară pe care îl cultivăm în fiecare zi om cu om, față către față, care vizează libertatea românilor și promovarea micului producător autohton, acel țăran, om de glie care știe să cultive pământul și să-și crească ograda, mica gospodărie țărănească, tradițiile și cultura ei. Fiecare avem valori, talanți ca daruri de la Dumnezeu, fiecare avem o vocație și pe acestea ne bazăm, pentru că da, parafrazând primul verset din Apocalipsa după Ioan spunând că la noi, LA ÎNCEPUT A FOST VALOAREA.

Rămâneți cu noi să promovăm România Culturală cu adevărat, să-i facem cor! Așa să ne ajute Dumnezeu!

Urmăriți-ne pe RRC Podcast

muziconline, ucimr
,

MuziColine continuă ateliere pentru copii și ritmuri de chitară în luna octombrie

Proiectul MuziColine continuă în luna octombrie cu ateliere pentru copii și un recital de chitară. Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România (UCIMR) invită copiii la atelierele pline de activități, sâmbătă, 21…
Ion Popescu Gopo

Tudor Urse – Ion Popescu-Gopo, din simplitate în geniu

Nu putem vorbi despre istoria animației românești fără să vorbim de geniul lui Ion Popescu-Gopo. De fapt, animația românească s-a făcut cunoscută prin faimosul omuleț al lui Gopo care a stabilit niște standarde și o viziune unică…
rezidenta 2 transilvanica
,

Rezidența Transilvanica 2.0 promovează bisericile fortificate cu ajutorul muzicii și al noilor tehnologii

Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România (UCIMR) anunță concertele celei de-a doua ediții a proiectului Rezidența Transilvanica 2.0. Acesta continuă să pună în valoare patrimoniul săsesc din sudul Transilvaniei…
virgil maxim

Virgil Maxim – Tu ai fi in stare să mori pentru mine?

Jilava a devenit închisoare de tranzit în 1948, când s-au comandat arestări masive în întreaga ţară. Aici se făcea trierea deţinuţilor şi „depozitarea” lor până la anchete. Director al temniţei era „un găgăuz înalt, negru,…
Mihai Vinereanu

Mihai Vinereanu – De când ne urăsc austriecii

Austria a avut o atitudine ostilă față de români dintotdeauna și, coborând în istorie, nu puten să nu amintim trădarea acestora urmată de asasinarea celui dintâi întregitor de neam românesc, a marelui Mihai Viteazu. Deși Eminescu…
mihai vinereanu, invitatie lansare carte
,

EVENIMENT EDITORIAL NAȚIONAL: Invitație lansare carte – Mihai Vinereanu, Dicționarul Etimologic al Limbii Române, pentru prima dată în România, după 1870

Joi, 12  octombrie 2023, ora 13.00 la MUZEUL  ȚĂRANULUI  ROMÂN din București, Sala „Horia Bernea” EVENIMENT EDITORIAL NAȚIONAL Pentru prima dată în România, după 1870 DICȚIONARUL ETIMOLOGIC AL LIMBII ROMÂNE Editura…
ciprian porumbescu, giuseppe verdi

Cafeluța Culturală – Ciprian Porumbescu s-a întâlnit cu Giuseppe Verdi în Genova

Ciprian Porumbescu s-a întâlnit în Genova cu marele maestru Giuseppe Verdi, conform biografului său, Valeriu Braniște, în monografia pe care a publicat-o în 1908 la Lugoj. Această întâlnire a fost foarte contestată multă vreme în…
Ștefan von Korch, concertul dor
,

Emoţie, trăire şi simţire românească, cu tenorul Ștefan von Korch, la Nurenberg în concertul DOR

Mult așteptata seară de operă și operetă românească a fost pe deplin savurată in Germania, în concertul DOR. Prezent în programul elaborat de maestrul Cristian Sandu, tenorul Ștefan von Korch, a purtat publicul pe aripi de cântec…
stefan hrusca, colinde
,

Tradiţionalul turneu naţional de colinde al lui ŞTEFAN HRUŞCĂ va avea loc între 11 şi 22 decembrie

Se apropie vremea mult-așteptatului turneu de colinde HRUŞCĂ, eveniment devenit tradiţie în ultimii 30 de ani, în care iubitul cantautor n-a încetat să colinde românii de pretutindeni. După spusele artistului, prezenţa sa în mijlocul…
nicolae margineanu, arsenie boca

Regizorul Nicolae Mărgineanu către regizorul evreu Alexandru Solomon: „Întregul film este o blasfemie pentru orice creştin. Un sfânt rămâne însă un sfânt, oricâte lături ar arunca vreun răuvoitor. Să împroşti cu noroi e uşor. Mai greu e SĂ FII OM!”

Marele regizor Nicolae Mărgineanu către regizorul evreu Alexandru Solomon care, în filmul „Arsenie. Viața de Apoi”, își bate joc în cel mai oribil mod de părintele Arsenie Boca și, implicit, de noi toți, milioanele de creștini…