Bună seara, bună ziua, sau bună dimineața, dragi români de pretutindeni!

Revista România Culturală își propune să adune, să apere și să promoveze cultura română așa cum a fost, este și să sperăm că va mai fi. Suntem o echipă extinsă de investigatori cultural istorici, etnologi, muzicologi, psihologi, interpreți muzicali, filozofi și eseiști, ghizi turistici, economiști, jurnaliști, profesori universitari conferențiari, care lucrăm împreună ca să readucem România Culturală încă odată în atenția românilor.

Motto-ul nostru este: La început a fost Valoarea!

Avem articole, știri (care vizează tot ceea ce reprezintă cultura românească dar și ceea ce îi amenință existența, cât și integritatea românească de neam și țară), prezentări, podcast-uri și interviuri, documentare etc. Avem un proiect de țară pe care îl cultivăm în fiecare zi om cu om, față către față, care vizează libertatea românilor și promovarea micului producător autohton, acel țăran, om de glie care știe să cultive pământul și să-și crească ograda, mica gospodărie țărănească, tradițiile și cultura ei. Fiecare avem valori, talanți ca daruri de la Dumnezeu, fiecare avem o vocație și pe acestea ne bazăm, pentru că da, parafrazând primul verset din Apocalipsa după Ioan spunând că la noi, LA ÎNCEPUT A FOST VALOAREA.

Rămâneți cu noi să promovăm România Culturală cu adevărat, să-i facem cor! Așa să ne ajute Dumnezeu!

Urmăriți-ne pe RRC Podcast

romulus ladea, sculptura
,

Muzeul Național de Artă al României vă invită la Expoziția Romulus Ladea – sculptură (1 octombrie 2023)

Muzeul Național de Artă al României vă invită la deschiderea sezonului expozițional de toamnă cu expoziția creatorului școlii de sculptură clujene, Romulus Ladea. Parte din programul MNAR, care își propune să ofere…
ucimr, turneul romano-japonez
,

UCIMR vă prezintă Turneul de Muzică Clasică Româno-Japonez (5-7 octombrie 2023)

În perioada 5-7 octombrie, Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România (UCIMR) împreună cu Romanian Music Society in Japan (日本ルーマニア音楽協会) organizează un turneu de muzică clasică în 3 orașe din…
parcul ior, parcul alexandru ioan cuza, caiac smile
,

PREMIERĂ: IOR, Lacul Titan, primul lac din București accesibil persoanelor cu dizabilități

În premieră pentru capitala României, Lacul Titan din Parcul Alexandru Ioan Cuza (IOR), devine din această toamnă accesibil și persoanelor cu dizabilități. Evenimentul care marchează modernizarea și adaptarea lacului la standardele…
turneul melancolia, UCIMR,
,

Turneului Național „Melancolia” are loc luni, 25 septembrie, începând cu orele 19:00, la Sibiu, în Sala Festivă a Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu

Cum ar fi dacă doi compozitori de geniu, John Dowland, cel mai important lutist și autor de cântece cu lăută al epocii elisabetane, și Franz Schubert, „prințul lied-ului”, s-ar întâlni în cadrul unui concert-dialog peste timp încărcat…
ernest bernea, simplitate

Ernest Bernea – Arta țărănească

Nu fără temeiu România a fost numită ţara artei populare; aşa este cunoscută şi în străinătate. În adevăr poporul român s-a realizat şi exprimat pe plan artistic într’un chip superior, aşa cum nu s’a întâmplat în…
constantin brancusi, surse romanesti si perspective universale
,

Catalogul oficial al expoziției „Brâncuși: surse românești și perspective universale/Romanian Sources and Universal Perspectives” se află în precomandă

20 septembrie, Timișoara. Catalogul care însoțește expoziția „Brâncuși: surse românești și perspective universale” (30 septembrie 2023 – 28 ianuarie 2024), publicat de Editura Art Encounters, poate fi deja comandat. Cartea…
mihai eminescu, eminescu

Cafeluța Culturală – Eminescu și chelnerii austrieci

În Amintirile sale despre Eminescu, Teodor Ștefanelli, vechi prieten cu marele nostru poet, povestește un episod fabulos despre autorul Luceafărului, de o actualitate siderantă. Se întâmpla în toamna 1875, la Cernăuți, unde austriecii,…
constantin brancusi, rockefeller

Constantin Brâncuși – Oamenii actuali nu au antene pentru a pătrunde în realitatea adevărată

Am impresia că viața oamenilor se desfășoară pe o bază greșită. Există o gravă neînțelegere în punctul de pornire. Oamenii nu recunosc minunea pe care o constituie viața însăși, globul acesta pământesc care se învârtește…
urban fest 4, istoria sunetelor
,

ISTORIA SUNETELOR volumul 5 se lansează la Urban Blues Fest #4

Primul eveniment conex organizat la Urban Blues Fest #4 este lansarea antologiei ISTORIA SUNETELOR, al cincilea volum al redacţiei revistei virtuale Arta sunetelor şi invitaţii lor. Acest volum este coordonat de Radu Lupaşcu şi Gabriel…