Bună seara, bună ziua, sau bună dimineața, dragi români de pretutindeni!

Revista România Culturală își propune să adune, să apere și să promoveze cultura română așa cum a fost, este și să sperăm că va mai fi. Suntem o echipă extinsă de investigatori cultural istorici, etnologi, muzicologi, psihologi, interpreți muzicali, filozofi și eseiști, ghizi turistici, economiști, jurnaliști, profesori universitari conferențiari, care lucrăm împreună ca să readucem România Culturală încă odată în atenția românilor.

Motto-ul nostru este: La început a fost Valoarea!

Avem articole, știri (care vizează tot ceea ce reprezintă cultura românească dar și ceea ce îi amenință existența, cât și integritatea românească de neam și țară), prezentări, podcast-uri și interviuri, documentare etc. Avem un proiect de țară pe care îl cultivăm în fiecare zi om cu om, față către față, care vizează libertatea românilor și promovarea micului producător autohton, acel țăran, om de glie care știe să cultive pământul și să-și crească ograda, mica gospodărie țărănească, tradițiile și cultura ei. Fiecare avem valori, talanți ca daruri de la Dumnezeu, fiecare avem o vocație și pe acestea ne bazăm, pentru că da, parafrazând primul verset din Apocalipsa după Ioan spunând că la noi, LA ÎNCEPUT A FOST VALOAREA.

Rămâneți cu noi să promovăm România Culturală cu adevărat, să-i facem cor! Așa să ne ajute Dumnezeu!

Urmăriți-ne pe RRC Podcast

Constantin Alexandru Rosetti

Constantin Alexandru Rosetti, scrisoare către Barbu Dimitrie Știrbey, Paris, 1 decembrie 1850 (fragmente) – „Se va deschide lupta cea mare între tiranie și libertate, între privilegiați și popoare, între întuneric și lumină”

Constantin Alexandru Rosetti, scrisoare către Barbu Dimitrie Știrbey, Paris, 1 decembrie 1850 (fragmente) - „Se va deschide lupta cea mare între tiranie și libertate, între privilegiați și popoare, între întuneric și lumină” Constantin…
Centrul de Cultură „Palatele Brâncovenești” de la Mogoșoaia, povestea icoanei
,

Centrul de Cultură „Palatele Brâncovenești” de la Mogoșoaia – Expoziția POVESTEA ICOANEI

Centrul de Cultură „Palatele Brâncovenești” de la Mogoșoaia - Expoziția POVESTEA ICOANEI Până la sfârșitul lunii decembrie, galeria Foișor a Centrului de Cultură „Palatele Brâncovenești” de la Mogoșoaia găzduieste…
mircea frentiu

Mircea Frențiu – Doamne, iartă-mă pe mine pentru morții din p(l)andemie!

Mircea Frențiu - Doamne, iartă-mă pe mine pentru morții din p(l)andemie! De multe ori m-am gândit cum mi-ar plăcea să rămân în amintirea celorlalți după moartea mea? Ce le va veni în minte când se vor gândi la mine: un chirurg…
marian rizea

Marian Rizea – OMV Petrom – epopeea unui imens jaf economic

Marian Rizea - OMV Petrom – epopeea unui imens jaf economic Sunt col (r). prof. univ. dr. ing. Marian Rizea. Cei mai mulţi dintre destinatarii acestui mesaj mă cunoaşteţi, cu bunele şi mai puţin bunele lucruri pe care le-am făcut…
limba romana, romgleza, barbarisme lingvistice

Daniel Aelenei – Observăm inserarea tot mai îndrăzneață a unor cuvinte din limba engleză nu numai în limbajul curent al românilor, dar chiar și în discursurile oficiale

Daniel Aelenei - Observăm inserarea tot mai îndrăzneață a unor cuvinte din limba engleză nu numai în limbajul curent al românilor, dar chiar și în discursurile oficiale Observăm inserarea tot mai îndrăzneață…
lotul noica-pillat, constantin noica, noica

La 4 decembrie comemorăm 35 de ani de la moartea lui Constantin Noica. Iată ce a declarat Mihai Șora la Securitate despre el, în Dosarele Lotului Noica-Pillat

La 4 decembrie comemorăm 35 de ani de la moartea lui Constantin Noica. Iată ce a declarat Mihai Șora la Securitate despre el, în Dosarele Lotului Noica-Pillat Constantin Noica este arestat, anchetat și condamnat la 25 de ani de munca…
eliade, mircea eliade, a fi sau a nu mai fi roman

Mircea Eliade – „Intelectualii e fasciști!”

Mircea Eliade - „Intelectualii e fasciști!” Un domn de la „Cuvîntul liber”, pe nume Miron R. Paraschivescu, mă întreabă ce înţeleg prin „autonomia spiritualităţii”, şi dacă nu cumva aceasta nu înseamnă pur şi…
mihai eminescu, ziua lui eminescu, romania, societatea, statul, basarabia

Mihai Eminescu – La Bucovina (poem)

Mihai Eminescu - La Bucovina (poem) N-oi uita vreodată, dulce Bucovină, Geniu-ți romantic, munții în lumină, Văile în flori, Rîuri resăltînde printre stînce nante, Apele lucinde-n dalbe diamante Peste cîmpii-n zori. Ale…
nato

Eugen Mihăescu – Patru plus cinci egal zero

Eugen Mihăescu - Patru plus cinci egal zero Am așteptat câteva zile ca să se limpezească apele în privința incidentului cu racheta care a căzut la granița dintre Polonia și Ucraina. În timp, Istoria va scoate la iveală tot…
diana sosoaca, comunicat

COMUNICAT PROTEST AL PARTIDULUI S.O.S. ROMÂNIA: Față de discursul antiromânesc, iredentist, insultător și secesionist al U.D.M.R. cu ocazia Ședinței Solemne a Camerelor Reunite ale Parlamentului pentru Aniversarea Zilei Naționale a României ținută la data de 28.11.2022

COMUNICAT PROTEST AL PARTIDULUI S.O.S. ROMÂNIA: Față de discursul antiromânesc, iredentist, insultător și secesionist al U.D.M.R. cu ocazia Ședinței Solemne a Camerelor Reunite ale Parlamentului pentru Aniversarea Zilei Naționale…