Bună seara, bună ziua, sau bună dimineața, dragi români de pretutindeni!

Revista România Culturală își propune să adune, să apere și să promoveze cultura română așa cum a fost, este și să sperăm că va mai fi. Suntem o echipă extinsă de investigatori cultural istorici, etnologi, muzicologi, psihologi, interpreți muzicali, filozofi și eseiști, ghizi turistici, economiști, jurnaliști, profesori universitari conferențiari, care lucrăm împreună ca să readucem România Culturală încă odată în atenția românilor.

Motto-ul nostru este: La început a fost Valoarea!

Avem articole, știri (care vizează tot ceea ce reprezintă cultura românească dar și ceea ce îi amenință existența, cât și integritatea românească de neam și țară), prezentări, podcast-uri și interviuri, documentare etc. Avem un proiect de țară pe care îl cultivăm în fiecare zi om cu om, față către față, care vizează libertatea românilor și promovarea micului producător autohton, acel țăran, om de glie care știe să cultive pământul și să-și crească ograda, mica gospodărie țărănească, tradițiile și cultura ei. Fiecare avem valori, talanți ca daruri de la Dumnezeu, fiecare avem o vocație și pe acestea ne bazăm, pentru că da, parafrazând primul verset din Apocalipsa după Ioan spunând că la noi, LA ÎNCEPUT A FOST VALOAREA.

Rămâneți cu noi să promovăm România Culturală cu adevărat, să-i facem cor! Așa să ne ajute Dumnezeu!

Urmăriți-ne pe RRC Podcast

arhivele nationale

Miron Manega – Arhivele Naționale cenzurează accesul la documentele istorice. Academia Română protestează

Miron Manega - Arhivele Naționale cenzurează accesul la documentele istorice. Academia Română protestează La 26 mai 2022, pe website-ul Arhivelor Naţionale ale României, a fost postat un comunicat, prin care s-a anunţat faptul…
ion ghica, vasile alecsandri

Scrisorile lui Ion Ghica către Vasile Alecsandri – Clucerul Alecu Gheorghescu

Scrisorile lui Ion Ghica către Vasile Alecsandri - Clucerul Alecu Gheorghescu Iubite amice, Alaltăseară, pornind de la gara ta, adormisem adânc, legănat de valurile ascuțite ale liniilor de fier Strussberg; trei locuri de o parte…
Moshe Carmilly-Weinberger

Moshe Carmilly-Weinberger – Noi, evreii, suntem şi rămânem recunoscători poporului român

Moshe Carmilly-Weinberger - Noi, evreii, suntem şi rămânem recunoscători poporului român Dr. Moshe Carmilly-Weinberger (1908-2010) a fost profesor emerit de studii evreiești la Universitatea Yeshiva din New York. S-a născut într-o…
nicolae steinhardt, rautatea umana

Nicolae Steinhardt – Antonescu a refuzat să execute programul de exterminare a populaţiei evreieşti, prescris cu străşnicie de stăpânul de atunci al Europei

Nicolae Steinhardt - Antonescu a refuzat să execute programul de exterminare a populaţiei evreieşti, prescris cu străşnicie de stăpânul de atunci al Europei Ce ştiu? Ştiu ca toată lumea că mareşalul Antonescu a refuzat să…
gheorghe piperea

Gheorghe Piperea – Trebuie să ne reușească demondializarea (IV)

Gheorghe Piperea - Trebuie să ne reușească demondializarea (IV) Capitalismul de pradă este și cauza crizelor economice repetate și a penuriei. Cine deține resursele, poate controla economia și societatea, prin frică, sărăcire,…
gheorghe piperea

Gheorghe Piperea – Trebuie să ne reușească demondializarea (III)

Gheorghe Piperea - Trebuie să ne reușească demondializarea (III) În altă ordine de idei, economia de piață, astfel pervertită, a determinat capitalismul de pradă, low road. Susținut cu arme și războaie, resuscitat mereu cu…
emil cioran, constantin noica, scrisoare emil cioran, scrisoare cioran, emil cioran scrisoare catre noica, munca

11 motive de ce limba română e așa de unică?

11 motive de ce limba română e așa de unică? Remarcabilul EMIL CIORAN spunea, mai în glumă – mai în serios: „Ca să treci de la limba română la limba franceză e ca și cum ai trece de la o rugăciune la un contract.” De…
constantin noica, filozofie crestina, crestinism, religia crestina, invatatura crestina, cautarea fericirii

Constantin Noica – Sufletul românesc și muzica

Constantin Noica - Sufletul românesc și muzica Nici unul dintre bărbații mari de la 1848 – observa într-un rând un învățat român – n-avea o înțelegere deosebită pentru muzică. Fiii de boieri de acum un veac au asimilat…
ioan toba hatmanul, manastirea putna

Ioan Tobă Hatmanul, ultimul străjer al lui Ştefan cel Mare, un erou îngropat de istorie

Ioan Tobă Hatmanul, ultimul străjer al lui Ştefan cel Mare, un erou îngropat de istorie Să-l cunoaștem pe Hatman La 10 Iulie 1903 s-a născut Ioan Tobă zis „Hatmanul”, ofițer al Armatei României, participant la cele două…
eliade, mircea eliade, a fi sau a nu mai fi roman

Mircea Eliade – Contra dreptei și contra stângii

Mircea Eliade - Contra dreptei și contra stângii Acum vreo câțiva ani erau la modă criticile aduse stângii marxiste și a întregii sale ideologii, pe un motiv foarte simplu și, în fond, foarte cuminte: stânga marxistă și comunismul…