Bună seara, bună ziua, sau bună dimineața, dragi români de pretutindeni!

Revista România Culturală își propune să adune, să apere și să promoveze cultura română așa cum a fost, este și să sperăm că va mai fi. Suntem o echipă extinsă de investigatori cultural istorici, etnologi, muzicologi, psihologi, interpreți muzicali, filozofi și eseiști, ghizi turistici, economiști, jurnaliști, profesori universitari conferențiari, care lucrăm împreună ca să readucem România Culturală încă odată în atenția românilor.

Motto-ul nostru este: La început a fost Valoarea!

Avem articole, știri (care vizează tot ceea ce reprezintă cultura românească dar și ceea ce îi amenință existența, cât și integritatea românească de neam și țară), prezentări, podcast-uri și interviuri, documentare etc. Avem un proiect de țară pe care îl cultivăm în fiecare zi om cu om, față către față, care vizează libertatea românilor și promovarea micului producător autohton, acel țăran, om de glie care știe să cultive pământul și să-și crească ograda, mica gospodărie țărănească, tradițiile și cultura ei. Fiecare avem valori, talanți ca daruri de la Dumnezeu, fiecare avem o vocație și pe acestea ne bazăm, pentru că da, parafrazând primul verset din Apocalipsa după Ioan spunând că la noi, LA ÎNCEPUT A FOST VALOAREA.

Rămâneți cu noi să promovăm România Culturală cu adevărat, să-i facem cor! Așa să ne ajute Dumnezeu!

Urmăriți-ne pe RRC Podcast

gheorghe piperea

Gheorghe Piperea – Trebuie să ne reușească demondializarea (II)

Gheorghe Piperea - Trebuie să ne reușească demondializarea (II) Epoca în care toată lumea părea a munci pentru o lume fără frontiere a apus. Dintr-o dată, toată lumea recunoaște că cel puțin unele frontiere…
dan puric

Dan Puric – Acumiștii

Dan Puric - Acumiștii Într-un fel de lăcomie ce-şi doreşte să fie cât mai multe boabe de grâu la spic, încovoindu-i astfel ființa spre pământ, rupându-i semeața verticalitate înnăscută în așteptarea grăbită a rodului…
bucuresti

Dan Berindei – Modernizarea Bucureștilor în secolul al XIX-lea

Dan Berindei - Modernizarea Bucureștilor în secolul al XIX-lea În veacul al XIX-lea a avut loc cel de-al III-lea miracol produs în istoria românilor, după cel dintâi – formarea și rezistența lor ca popor romanic la marginea…
gheorghe piperea

Gheorghe Piperea – Trebuie să ne reușească demondializarea (I)

Gheorghe Piperea - Trebuie să ne reușească demondializarea (I) Nu știm mare lucru despre Forumul Economic Mondial de la Davos. Eu, unul, auzisem ceva despre acest Mecca al progresiștilor prin 2002, când se lăuda…
constantin oprisan

Constantin Oprișan – Don Quijote (poem)

Constantin Oprișan - Don Quijote (poem) O, Doamne! Murmură Don Quijote Şi mâna i se-apleacă, cu lancea, tremurând,O, singură-mi iubire, schimbată în robot! Şi lancea i se-nfige, cu vârful în pământ.Misterul…
predarea fibrei, palatul mogosoaia
,

Centrul de Cultură „Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului” – Expoziție Textile la Palatul Mogoșoaia

Centrul de Cultură „Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului” - Expoziție Textile la Palatul Mogoșoaia Centrul de Cultură „Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului” în parteneriat cu Departamentul…
muzeul antipa, lansare carte
,

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” – Lansare de carte „Urmându-și instinctul: povestiri anecdotice cu animale”

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” - Lansare de carte „Urmându-și instinctul: povestiri anecdotice cu animale” Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” și Editura ARCB vă invită la lansarea…
ucraina, rusia, romania, u-craina, tara de la margine, la margine, corvin lupu, razboiul din ucraina

Adevărul privind țara de la margine (U-craina) – interviu cu istoricul Corvin Lupu (partea a cincea)

Adevărul privind țara de la margine (U-craina) - interviu cu istoricul Corvin Lupu (partea a cincea) „Raporturile Republicii Moldova cu Uniunea Europeană trebuie să fie abordate ținând cont de experiența României, căreia Occidentul…
petre tutea, emil cioran, crestinism, crestinatate, metafizica, filozofie, religie, religia

Petre Țuțea – Ce spune înțelepciunea românească despre democrație

Petre Țuțea - Ce spune înțelepciunea românească despre democrație N-ar trebui să se vorbească aşa mult despre democraţie. Eu, în materie de democraţie, nu am nicio părere personală. Mă bizui pe doi gânditori clasici. Pe…
rrc podcast, revista romania culturala, calin kasper, revista romania culturala podcast, cultura romana, de la anima spre ceriu, roman istoric

RRC Podcast – Ep. 39 – De la Animă spre Ceriu, cu Călin Kasper

RRC Podcast - Ep. 39 - De la Animă spre Ceriu, cu Călin Kasper Motto: „Eu nu sunt de acord ca istoriografia modernă să-l alunge pe Dumnezeu din Istorie.” Călin Kasper. Bună seara, bună ziua sau bună dimineața, dragi români…