Bună seara, bună ziua, sau bună dimineața, dragi români de pretutindeni!

Revista România Culturală își propune să adune, să apere și să promoveze cultura română așa cum a fost, este și să sperăm că va mai fi. Suntem o echipă extinsă de investigatori cultural istorici, etnologi, muzicologi, psihologi, interpreți muzicali, filozofi și eseiști, ghizi turistici, economiști, jurnaliști, profesori universitari conferențiari, care lucrăm împreună ca să readucem România Culturală încă odată în atenția românilor.

Motto-ul nostru este: La început a fost Valoarea!

Avem articole, știri (care vizează tot ceea ce reprezintă cultura românească dar și ceea ce îi amenință existența, cât și integritatea românească de neam și țară), prezentări, podcast-uri și interviuri, documentare etc. Avem un proiect de țară pe care îl cultivăm în fiecare zi om cu om, față către față, care vizează libertatea românilor și promovarea micului producător autohton, acel țăran, om de glie care știe să cultive pământul și să-și crească ograda, mica gospodărie țărănească, tradițiile și cultura ei. Fiecare avem valori, talanți ca daruri de la Dumnezeu, fiecare avem o vocație și pe acestea ne bazăm, pentru că da, parafrazând primul verset din Apocalipsa după Ioan spunând că la noi, LA ÎNCEPUT A FOST VALOAREA.

Rămâneți cu noi să promovăm România Culturală cu adevărat, să-i facem cor! Așa să ne ajute Dumnezeu!

Urmăriți-ne pe RRC Podcast

coloana fara de sfarsit, coloana infinitului, constantin brancusi, satele din romania

27 Octombrie 1938 – Inaugurarea „Coloanei fără de sfârșit”

27 Octombrie 1938 - Inaugurarea „Coloanei fără de sfârșit” 27 Octombrie 1938 - Este inaugurată, la Târgu Jiu, sculptura „Coloana fără sfârșit” (sau Coloana Infinitului) a artistului român Constantin Brâncuși. A fost…
gheorghe piperea
,

Gheorghe Piperea – Piața comună sau piața noastră?

Gheorghe Piperea - Piața comună sau piața noastră? Piața este, în limbaj comun, un loc real sau virtual în care se poate vinde și cumpăra. Științific, piața este complexul sistem de relații juridice, economice sau sociale…
platon, ascunzatoarea, patrick matis, societatea secreta

Patrick Matiș – Ascunzătoarea (Societatea Secretă)

Patrick Matiș - Ascunzătoarea În străvechime, s-a povestit că oamenii trăiau în peșteri, ferecați în lanțuri. În spatele lor ardea focul. Lumina de la foc se proiectă asupra lor formând jocuri de lumini și umbre pe pereții…
parintele iustin parvu
,

Parintele Iustin Pârvu – Scrisoare către poporul român

Parintele Iustin Pârvu – Scrisoare către poporul român Îţi scriu pentru că sper ca măcar acum, să îţi aminteşti cine ai fost, cine eşti şi poate aşa vezi încotro te îndrepţi! Eşti singurul popor european care trăieşte…
nicolae iorga, omul universal

Nicolae Iorga – Cuvântare ținută la București despre răpirea Basarabiei (1812)

Nicolae Iorga - Cuvântarea ţinută în Bucureşti, la 16 mai 1912, cu prilejul centenarului pierderii Basarabiei „Am ştiut noi toţi, cel de sus ca şi cel de jos – afară de câteva uscături trândave, care se laudă cu stearpa…
constantin radulescu motru, psihologia ciocoismului

Constantin Rădulescu-Motru – Realizări spirituale

Constantin Rădulescu-Motru - Realizări spirituale Sunt oare semne că aceste motive iraţionale, din viaţa socială, sunt pe cale să apună şi astfel să înceapă o eră nouă de înţelegere naţională, pentru…
mircea eliade, mantuire, politica, istorie

Mircea Eliade – Invitație la bărbăție

Mircea Eliade - Invitație la bărbăție Cred că nu mai e nevoie să vorbim despre noi. Toată lumea ştie că trăim un ceas întristat şi deznădăjduit, că sîntem lichele şi neputincioşi, că ne îneacă descompunerea, laşitatea…
regina maria, paris, 5 martie 1919

La 5 martie 1919, Regina Maria a fost primită cu toate onorurile în gara Parisului de către oficialii francezi

La 5 martie 1919, Regina Maria a fost primită cu toate onorurile în gara Parisului de către oficialii francezi Unirea de la 1918 risca să rămână doar pe hârtie, un vis neîmplinit. Regina Maria a fost primită cu toate onorurile…
ana blandiana, bruno mazzoni

Ion Coja – Cum s-a construit falsa disidență a poetei Ana Blandiana în străinătate

Ion Coja - Cum s-a construit falsa disidență a poetei Ana Blandiana în străinătate În ultimul număr al revistei „Observator cultural”, este găzduit articolul „700 de ani de la moartea lui Dante Alighieri, dar redivivus auctor…
hortensia papadat-bengescu

Hortensia Papadat-Bengescu, rafinament psihologic, literatură poetică sau literatură senzorială

Hortensia Papadat-Bengescu, rafinament psihologic, literatură poetică sau literatură senzorială Hortensia Papadat-Bengescu a fost un talent care s-a lăsat așteptat. O imagine completă a prozei interbelice românești nu se poate…