Bună seara, bună ziua, sau bună dimineața, dragi români de pretutindeni!

Revista România Culturală își propune să adune, să apere și să promoveze cultura română așa cum a fost, este și să sperăm că va mai fi. Suntem o echipă extinsă de investigatori cultural istorici, etnologi, muzicologi, psihologi, interpreți muzicali, filozofi și eseiști, ghizi turistici, economiști, jurnaliști, profesori universitari conferențiari, care lucrăm împreună ca să readucem România Culturală încă odată în atenția românilor.

Motto-ul nostru este: La început a fost Valoarea!

Avem articole, știri (care vizează tot ceea ce reprezintă cultura românească dar și ceea ce îi amenință existența, cât și integritatea românească de neam și țară), prezentări, podcast-uri și interviuri, documentare etc. Avem un proiect de țară pe care îl cultivăm în fiecare zi om cu om, față către față, care vizează libertatea românilor și promovarea micului producător autohton, acel țăran, om de glie care știe să cultive pământul și să-și crească ograda, mica gospodărie țărănească, tradițiile și cultura ei. Fiecare avem valori, talanți ca daruri de la Dumnezeu, fiecare avem o vocație și pe acestea ne bazăm, pentru că da, parafrazând primul verset din Apocalipsa după Ioan spunând că la noi, LA ÎNCEPUT A FOST VALOAREA.

Rămâneți cu noi să promovăm România Culturală cu adevărat, să-i facem cor! Așa să ne ajute Dumnezeu!

Urmăriți-ne pe RRC Podcast

dan chitic, panisteria

Dan Chitic – Sindromul Afghanistan sau despre iminenta extincție a lumii omului alb

Dan Chitic - Sindromul Afghanistan sau despre iminenta extincție a lumii omului alb Trăim într-o lume pe moarte. Constatarea aceasta este atât de evidentă, de des întâlnită – scrisă sau rostită, încât a devenit un truism. Azi…
constantin noica, filozofie crestina, crestinism, religia crestina, invatatura crestina, cautarea fericirii

Constantin Noica – Despre istorie

Constantin Noica - Despre istorie Se pare că originea geometriei e legată de unul din evenimentele pe care istoria le‑a proslăvit cel mai mult: revărsările Nilului. Egiptul, un dar al Nilului… Dar dacă şi geometria ar fi un…
rrc podcast, rrc podcast episodul 9, catharsis, diana iulia simon, revista romania culturala, podcast

RRC Podcast – Episodul 13 – 23 august 1944 – Trădare sau salvare națională?

RRC Podcast - Episodul 13 - 23 august 1944 - Trădare sau salvare națională? Vremurile pe care le trăim acum au un precedent. Istoria se repetă mereu. 23 august 1944 este punctul de cotitură al României în care destinul nostru…
avram iancu, tebea

Adrian Păunescu – Iancu la Ţebea (poem)

Adrian Păunescu - Iancu la Ţebea (poem) Ce veşti mai aveţi voi români despre IancuSă spună ce ştiu toţi acei care ştiu,Ce veşti să avem, suntem oastea lui IancuLa Ţebea, la Ţebea, eroul e viu.Eroul ne cheamă,…
mihai eminescu, ziua lui eminescu, romania, societatea, statul, basarabia

Mihai Eminescu – Închinare lui Ștefan Vodă (poem)

Mihai Eminescu - Închinare lui Ștefan Vodă (poem) Şi strunile plesnite şi harpa desfăcută În salcia pletoasă, de care atârna L'a Isterului râpe, acuma este mută, Şi cântul ei de aur nu pot a-l deştepta. Ce vânt trăgând…
poem

Constantin Voicu – Eu sunt (poem)

Constantin Voicu - Eu sunt (poem) Nici prea bogat, nici să cerșesc Eu sunt atât cât dăruiesc. Adun, dar unde să le iau? Eu sunt atât cât pot să dau. Ajuns la cer de pe pământ Cât am iertat, atâta sunt. Și voi rămâne…
ivan patzaichin

Ivan Patzaichin a murit, legendarul campion român la caiac canoe, fabulosul exemplu de perseverență al cursei cu vâsla ruptă

Ivan Patzaichin a murit, legendarul campion român la caiac canoe, fabulosul exemplu de perseverență al cursei cu vâsla ruptă Legendarul canotor Ivan Patzaichin a murit astăzi, 5 septembrie 2021, anunță Comitetul Olimpic Român.…
nichita stanescu

Nichita Stănescu – Limba română este patria mea

Nichita Stănescu - Limba română este patria mea A vorbi despre limba în care gîndești, a gîndi – gîndire nu se poate face decît numai într-o limbă – în cazul nostru a vorbi despre limba română este ca o duminică. Frumusețea…
dorel visan,casa zilei de maine

Dorel Vișan – Casa zilei de mâine (poem)

Dorel Vișan - Casa zilei de mâine (poem) Între casa zilei de ieri Şi casa zilei de azi Am făcut o cărare Şi-am semănat brazi. Între casa zilei de ieri Şi casa zilei de mâine Am făcut cărare Şi-un cuptor de pâine. Cu…
cultura romana, romania culturala, alexandru ilinca opincarul, borangic niculescu, ion palos olaru, ramnicu valcea, liv tu visit, tudor urse, rrc podcast, revista romania culturala podcast

RRC Podcast – Episodul 12 – Avem meșteri și mici producători chiar lângă noi

RRC Podcast - Episodul 12 - Avem meșteri și mici producători chiar lângă noi Avem meșteri și mici producători chiar lângă noi. E suficient o mică căutare pe google sau un număr de telefon din cadrul unui muzeu și o doamnă…