Bună seara, bună ziua, sau bună dimineața, dragi români de pretutindeni!

Revista România Culturală își propune să adune, să apere și să promoveze cultura română așa cum a fost, este și să sperăm că va mai fi. Suntem o echipă extinsă de investigatori cultural istorici, etnologi, muzicologi, psihologi, interpreți muzicali, filozofi și eseiști, ghizi turistici, economiști, jurnaliști, profesori universitari conferențiari, care lucrăm împreună ca să readucem România Culturală încă odată în atenția românilor.

Motto-ul nostru este: La început a fost Valoarea!

Avem articole, știri (care vizează tot ceea ce reprezintă cultura românească dar și ceea ce îi amenință existența, cât și integritatea românească de neam și țară), prezentări, podcast-uri și interviuri, documentare etc. Avem un proiect de țară pe care îl cultivăm în fiecare zi om cu om, față către față, care vizează libertatea românilor și promovarea micului producător autohton, acel țăran, om de glie care știe să cultive pământul și să-și crească ograda, mica gospodărie țărănească, tradițiile și cultura ei. Fiecare avem valori, talanți ca daruri de la Dumnezeu, fiecare avem o vocație și pe acestea ne bazăm, pentru că da, parafrazând primul verset din Apocalipsa după Ioan spunând că la noi, LA ÎNCEPUT A FOST VALOAREA.

Rămâneți cu noi să promovăm România Culturală cu adevărat, să-i facem cor! Așa să ne ajute Dumnezeu!

Urmăriți-ne pe RRC Podcast

revista romania culturala, romania culturala, cultura romana, rrc podcast, 1 decembrie 1918, revista romania culturala podcast

RRC Podcast – Episodul 18 – A treia Mare Unire de la 1 decembrie 2021

RRC Podcast - Episodul 18 - A treia Mare Unire de la 1 decembrie 2021 Bună ziua, bună seara sau bună dimineața, dragi români din toate țările. A venit iarna! Nu chiar, de fapt este o toamnă târzie. Ba e cald, ba e rece, ba e soare,…
vasile nuculescu

Vasile Niculescu, pilot al Marii Uniri

Vasile Niculescu, pilot al Marii Uniri S-a născut la data de 21 noiembrie 1891 la Fălticeni. A urmat cariera aviatică în armată, după ce absolvise Seminarul teologic în anul 1915. S-a înrolat în armată…
gheorghe piperea

Gheorghe Piperea – Într-un viitor foarte apropiat, va deveni necesar un institut pentru studiul crimelor pandemiei

Gheorghe Piperea - Într-un viitor foarte apropiat, va deveni necesar un institut pentru studiul crimelor pandemiei Într-un viitor foarte apropiat, va deveni necesar un institut pentru studiul crimelor pandemiei și…
muzeul antipa, ursul carpatin
,

Muzeul Antipa – Pe urmele ursului carpatin – Ateliere online

Muzeul Antipa - Pe urmele ursului carpatin – Ateliere online Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” îi invită pe cei mici să participe la cel de-al doilea modul al proiectului online „Din anotimpuri adunate”,…
maresalul ion antonescu, memoriul maresalului ion antonescu

Gheorghe Buzatu – Interogatorii ale Mareșalului Ion Antonescu în închisoarea N.K.V.D. Lubianka de la Moscova

Gheorghe Buzatu - Interogatorii ale Mareșalului Ion Antonescu în închisoarea N.K.V.D. Lubianka de la Moscova „Am cerut arhiviștilor fondurile care-l privesc pe Mareșalul Ion Antonescu și, în mai puțin de o săptămână,…
romania

Patrick Matiș – Colonia România!

https://youtu.be/4gEenztz3RM Patrick Matiș - Colonia România! Ce este o colonie? V-ați pus vreodata întrebarea? Noi, românii ne plângem sau ne lăudăm că trăim într-o colonie. Mai degrabă ne lăudăm, decât ne plângem întrucât…
gheorghe piperea
,

Gheorghe Piperea – Mandatul politic al parlamentarilor ar trebui să conțină nu numai privilegii și libertăți, ci și obligații

Gheorghe Piperea - Mandatul politic al parlamentarilor ar trebui să conțină nu numai privilegii și libertăți, ci și obligații Mandatul politic pe care parlamentarii îl primesc de la noi, votanții, ar trebui să conțină nu numai…
nu, puterea lui nu

Patrick Matiș – Puterea lui NU

https://youtu.be/dvqsUoFMVIQ RRC Podcast - Episodul 16 - Puterea lui NU Trăim vremuri dureros de interesante. Se întâmplă că oamenii iar se întorc împotriva oamenilor. S-a întâmplat odată mult și s-a întâmplat altă dată…
nicolae iorga, scurta istorie a romanilor

Editura Rediviva din Milano a reeditat volumul lui Nicolae Iorga „Scurtă istorie a românilor”, apărut în 1911 – Omagiu adus marelui istoric la 150 de ani de la naștere

Editura Rediviva din Milano a reeditat volumul lui Nicolae Iorga „Scurtă istorie a românilor”, apărut în 1911 – Omagiu adus marelui istoric la 150 de ani de la naștere La aniversarea celor 150 de ani de la nașterea lui Nicolae…
aliati, profitori, sua, anglia, marea britanie, urss

Tudor Urse – Aliați sau profitori

Din arhiva celui de-al Doilea Razboi Mondial încă se ascund multe documente secrete care ar elucida multe din problemele de astăzi. România deține de asemenea multe asemenea arhive care sunt declasificate dar nu foarte bine distribuite…