Articole

ion coja, contrarevolutionari, roman, romanii, romani, trianon

Ion Coja – Când scriem cu  și când cu Î?

Într-o carte care urmează să fie dată la tipar, ultima filă conține Nota de mai jos: În această carte a fost respectată ortografia fiecărui autor. În textele semnate însă de mine, mi-am permis câteva modificări, la vremea respectivă…
ilie serbanescu, economie, ue, economist

IN MEMORIAM: Ilie Șerbănescu – Să dea Domnul ca programul Cojocaru să fie o previziune și nu doar un ideal!

Constantin Cojocaru a fost un revoluționar. N-a acceptat nedreptatea, injustiția, împilarea, opresiunea și nu numai că a vrut să schimbe din temelii rânduielile care le permit, dar a conceput și un proiect de schimbare. Constantin…
mihai eminescu, eminescu

Mihai Eminescu – Alterarea moravurilor publice este cauza degradării moravurilor private

Nu ne adresăm aci la oameni cari găsesc un motiv de optimism în satisfacerea apetitului lor și ambițiunilor lor personale. Această clasă de oameni nu este făcută nici să simtă, nici să înțeleagă condițiunile superioare de existență…
castelul din kiensburg, mihai viteazul

Ionuț Țene – Valahii din Silezia și castelul uitat al lui Mihai Viteazul de la Kinsberg

Silezia (în poloneză Śląsk, în cehă Slezsko, în latină Silesia) este o regiune istorică, astăzi divizată între Polonia (cea mai mare parte, inclusiv Silezia Inferioară, Silezia Opoleană sau Mijlocie și Silezia Superioară),…
gheorghe calciu dumitreasa, cele sapte cuvinte

Gheorghe Calciu Dumitreasa: Șapte Cuvinte către tineri – Cuvântul Trei – Cer și pământ

„Dar noi aşteptăm, potrivit făgăduinţelor Lui, un cer nou Şi un pământ nou, în care locuieşte dreptatea…” (II Petru 3, 13) Mă adresez din nou ţie, tinere, pentru că pe tine te-am ales dintre toţi cei cărora m-aş fi putut…
muntii buzaului, arhivele transcendente, constantin giurginca, pietrele miraului

Constantin 7 Giurginca – Arhivele Transcendente – Pietrele Mirăului

De ce Pietrele de la Brăiești din Munții Buzăului sunt botezate Pietrele Mirăului? Ce cunună să fi primit cuvântul, cu ce înțelesuri și rosturi a plecat el în lume la nașterea sa? A se mira, care are și înțelesul a se minuna…
prostul satului, inteleptul satului, lupta dintre bine si rau

Patrick Matiș – Prostul Satului față în față cu Înțeleptul Satului. Cine câștigă?

În ziua de azi ne conduce Prostul Satului. Am vrut noi asta? Am ales conștient? Nu! Am ales inconștient? Da! Și de ce? Pentru că am obosit să ne manifestăm în istorie, pentru că nu am dat niciodată prioritate istoriei, dar am purtat-o…
documente de la vatican, decembrie 1989, corvin lupu

Corvin Lupu – Documentele de la Vatican despre trădarea României în decembrie 1989 (partea IV)

Continuăm prezentarea textului folosit de documentariștii care au realizat documentarul „Grotele Vaticanului”, privitor la lovitura de stat din decembrie 1989 și la distrugerea României care a urmat acestui moment istoric... „[...]…
taran, roman, taran egal roman

Mugur Vasiliu – Țăran egal român

Iată de ce este interesant țăranul român. Fiindcă el este purtătorul destinului poporului român; fiindcă la el a ajuns mai greu ciuma anticreștină și pentru că el n-a primit-o sau a primit-o mai greu. Mai există sau nu mai există…