,

Bogdan Andronache – EcoTree, sau cum putem recicla mai usor (interviu)

Bogdan Andronache – EcoTree, sau cum putem recicla mai usor (interviu)

Bogdan Andronache - EcoTree, sau cum putem recicla mai usor (interviu)

EcoTree este serviciul care va usura procesul de reciclare si reducere a deseurilor, iar Bogdan Andronache ne-a povestit mai multe in interviul de mai jos!

Care este povestea din spatele ideii, cum a aparut dorinta de a crea acest serviciu? Povesteste-ne putin despre tine si echipa, ce background aveti si de ce vreti sa porniti un startup in industria reciclarii?

Conceptul EcoTree a luat nastere acum 2 ani, pornind de la premisa ca putem aduce tehnologia si inovatia mai aproape de reciclare. La drum am plecat eu, Bogdan Andronache pasionat de tehnologie si inovatie inca de la varsta de 15 ani si asociatul meu, Alexandru Petrescu care administreaza propriul business inca din facultate.

In prezent, am reusit sa aducem in echipa membri talentati si parteneri care ne ajuta sa planificam corect, acoperind toate perspectivele necesare (marketing, design, juridic, development, research).

Impreuna, ne-am propus sa folosim cunostintele IT si de management dobandite in a imbunatati acest domeniu al reciclarii, avand convingerea ca un sistem inteligent poate revolutiona modul in care alegem sa actionam pe viitor in raport cu mediul.

Ce face mai exact EcoTree? Exista ceva asemanator in piata? Daca da, cu ce se diferentiaza?

EcoTree este un serviciu de tip cloud, o platforma deschisa, in care orice persoana fizica sau companie, fie generator de deseuri sau colector/valorificator sa poata administra usor si eficient actiunile de reciclare.

Platforme de „waste management” sau software in general, care si-au propus sa digitalizeze reciclarea mai exista, insa noi vrem sa realizam un ecosistem digital comun, deschis, unde sa isi poata da intalnire atat cei care „predau”, cat si cei care „colecteaza”. Abordarea este similara cu a companiilor de taxi, rezervari hoteliere, food delivery, speram ca si succesul lor sa ne urmeze (Uber, AirBNB, FoodPanda etc.).

Simplu spus, vrem sa facem sa fie foarte usor sa ai grija de mediul inconjurator.

Cum a fost experienta acceleratorului ReUse, cu ce lectii concrete ati ramas?

ReUse Hub este in sine o lectie, un loc in care multi oameni cu idei inovatoare si perspective diverse din domeniul reciclarii si-au dat intalnire. Am dobandit multe cunostinte atat de la ceilalti participanti, cat si de la oameni de afaceri de succes.

Spre exemplu, analizand planul de afaceri, arhitectura sistemului si modul de adresare de acum doi ani si prin comparatie astazi, observand cat de clare au devenit, cu siguranta putem afirma ca programul a contribuit semnificativ.

Care sunt planurile de viitor, ce veti face daca veti castiga?

Ne dorim sa lansam cat mai repede serviciul, sa contribuim la imbunatatirea indicatorilor de reciclare ai Romaniei, care oficial sunt pe la 5%, dar si sa ne facem cunoscuti international, unde apetitul pentru inovatia digitala si interesul fata de protejarea mediului sunt la cote inalte in acest moment.

Care crezi ca este viitorul antreprenoriatului in industria de reciclare/reducere a deseurilor?

Domeniul reciclarii merita si trebuie sa obtina multa atentie si promovare, fiind un loc neexplorat, fascinant. Pentru cei pe care il aleg, satisfactia poate fi dubla: o data prin succesul unei afaceri de nisa, dar si prin a fi parte din ajutorul dat mediului inconjurator.

Sursa: reusehub.ro.

Dacă v-a plăcut, sprijiniți Revista România Culturală pe Patreon!
Become a patron at Patreon!
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lăsați un comentariu