Corvin Lupu – Fundatii straine de „binefacere”, factor de risc pentru siguranta nationala II

Corvin Lupu – Fundatii straine de „binefacere”, factor de risc pentru siguranta nationala II

Corvin Lupu - Fundatii straine de „binefacere”, factor de risc pentru siguranta nationala II

Cu zece luni in urma, am scris un prim articol cu acest titlu. De atunci s-au intamplat multe si situatiile pe care le semnalam au dobandit accente mai puternice, reprezentand pericole mai mari. Am aratat in acel prim articol cum s-au insinuat fundatiile straine in Romania, incepand cu GDS-ul lui George Soros, omul despre care consilierul din 2017 al presedintelui Donald Trump, Stephen Bannon, spunea ca detine controlul asupra serviciilor secrete romanesti. Referirile speciale le-am facut la adresa Fundatiei Conservation Carpathia, poate cea mai influenta fundatie cu scop economic explicit, mascat prin actiuni de promovare a unui mediu sanatos. Am aratat ca la infiintarea ei, la o judecatorie dintr-un oras mic al unui colt al Transilvaniei, in Zarnesti, initiatorii fundatiei, mari multimiliardari occidentali, au cerut instantei de judecata si au obtinut dreptul „legal” de a exploata zacamintele minerale ale muntilor nostri, vizati fiind, in primul rand, Carpatii Meridionali, cu deosebire Muntii Fagaras, deosebit de bogati in resurse neexploatate ale subsolului, mai ales uraniu, neferoase si metale rare.

Am aratat pe scurt cum doreste Fundatia Conservation Carpathia sa creeze si sa controleze un Parc National in Muntii Fagaras, cu aer curat si poteci frumoase, unde sa nu se mai taie padurile si sa nu mai intre tipenie de om din alte ratiuni decat plimbarea. „Idealurile” pe care le promoveaza fundatia multinationala sunt unele onorabile si, in parte, dorite de opinia publica si de locuitorii din zona. Am aratat ca in Occident, legislatia prevede ca cine controleaza padurile, are dreptul de exploatare a subsolului lor, iar in lipsa suveranitatii nationale a Romaniei, occidentalii pot promova la noi orice fel de legislatie, in orice moment, mai ales cand este vorba despre acte normative care sunt deja promovate in UE, mama si tatal nostru, cu drepturi depline asupra noastra.

Oare romanii nu pot, sau nu vor guvernantii, sa gestioneze corespunzator propriul teritoriu national, incat trebuie sa vina fundatii straine sa o faca? Deja Fundatia Conservation Carpathia a cumparat in zona la care ne referim 30.000 de hectare de padure si terenuri agricole aferente!!! Cand scriam articolul din aprilie 2019, cumparasera 26.000 de hectare. In zece luni au mai acaparat 4.000. Desigur, in contrapartida cu grija pentru mediu, fundatia vrea sa primeasca exploatarea zacamintelor minerale. In schimbul zacamintelor, fundatia multinationala va plati redevente statului roman. Vor plati oare 0,5% din valoarea zacamantului exploatat? Sau poate 2,5%? Aceasta este marja procentuala de redeventa minima si maxima pe care o achita unele din cele opt firme straine care exploateaza aurul din Romania? Cei care platesc redevente de 2,5% se plang la guvern spunand ca nu este dreptate, pentru ca alte firme straine achita doar 0,5 %, ramanand ei cu restul de 99,5%… (!) Recunosc public ca nu am crezut niciodata in viata ca Romania va ajunge la acest nivel de supunere coloniala!

In finalul articolului trecut, am aratat ca: „…nu pot sa nu fiu de acord cu presedintele actual al SUA, care se pronunta ferm pentru o Europa a natiunilor! Doamne ajuta! Poate atunci isi vor gasi si romanii locomotiva care sa-i impinga spre mai binele la care aspiram multi dintre noi.

Lupta pentru acapararea Muntilor Fagaras cu multele lor resurse naturale continua!”

Intre timp, incepand din primavara anului 2019, multe s-au schimbat in politica europeana si in cea romaneasca. Dupa declaratii de intentie promitatoare si cativa pasi de asemenea incurajatori, privitor la sustinerea Europei natiunilor, SUA nu s-au mai implicat in sustinerea partidelor suveraniste. Administratia national-protectionista a presedintelui Donald Trump, efectiv blocata de lupta „pe viata si pe moarte” cu globalistii, s-a retras din afacerile europene, speriata si de perspectiva periculoasa a aruncarii Germaniei in bratele Federatiei Ruse si a Chinei, daca suveranistii din diverse state europene ii vor lua controlul asupra pietelor si resurselor naturale ale Europei de Est. Astfel, cresterea numarului de reprezentanti ai partidelor suveraniste in Parlamentul European a fost mai mica decat fusese prognozata. Suveranistii nu au preluat majoritatea in acel parlament. In Italia, Matteo Salvini, care, alaturi de premierul Ungariei si presedintele Poloniei, este varful de lance al nationalismului sanatos european, a pierdut puterea, iar globalistii au constituit si finanteaza in Italia un grup opozitionist numit al sardinelor. Asupra Poloniei s-a pravalit Comisia Europeana cu amenintari tot mai puternice de sanctiuni severe. Viktor Orban al Ungariei este prezentat in continuare de globalisti ca fiind „omul negru”. Pe langa acestea, tuturor suveranistilor, nationalistilor si celor numiti peiorativ „populisti”, conducerea globalista a UE le-a rezervat o surpriza de efect: Codruta Kovesi a fost numita procuror sef al UE! Celebra prin stiinta politiei politice represive ea a fost plasata in aceasta functie, iar incepand din vara lui 2020 se va ocupa cum stie ea mai bine de toti acesti patrioti europeni care incurca politica globalista, franeaza ingenuncherea totala a popoarelor si promovarea colonialismului la periferiile UE.

In Romania, autorii programului politic de guvernare suveranist, promovat in campania electorala din decembrie 2016, neaplicat in practica, numit si al „dreptatii pana la capat”, au fost neutralizati de politia politica a presedintelui, respectiv de SRI + magistrati, iar masina de vot a Biroului Electoral Central + STS, care detine pe listele electorale 3,2 milioane de pozitii fictive, a intrat in functie. Securistii din PSD si cei plecati din PSD la alte grupari parlamentare au fost activati si si-au doborat propriul guvern. A fost adus la putere un nou guvern, cel dorit de presedinte si de stapanii din UE. Nici nu s-a instalat bine la putere noul guvern si ONG-istii au sarit pe noii ministri ca sa le intre in gratii si sa fie primii la bucate… Cei de la Conservation Carpathia au sarit direct pe ministrul Mediului. S-au facut fotografii frumoase si s-au rostit vorbe mari…

In acest context s-a agravat pericolul!!! Servilismul, presiunile externe si nevoile interne, pot determina decizii favorabile Fundatiei Conservation Carpathia si acapararii de catre aceasta a controlului asupra Muntilor Fagaras. A devenit evident ca noul guvern Ludovic Orban nu-si propune sa fiscalizeze marii contribuabili din Romania (care sunt aproape toti straini), astfel ca sa aiba la dispozitie toate sumele de care are nevoie pentru a putea guverna decent. Cand un guvern spune in Romania de astazi ca nu sunt bani, inseamna ca nu vrea sa fiscalizeze si vrea sa lase multinationalele si bancile straine sa jefuiasca tara in continuare. Este foarte simplu! Nu se introduc masurile fiscale care sa reteze suveicile prin care strainii muta TVA-ul de pe o firma pe alta si nu-l achita, nu se iau masurile pentru blocarea formelor de export ilegal al profitului societatilor comerciale si bancilor etc.

Ca urmare, acest guvern nu va avea bani si va da strainilor tot ceea ce le poate aduce faramitura cu care sa-si multumeasca clientela care l-a sustinut. Primarii au multe nevoi locale, ministerele au nevoie de bani, opinia publica asteapta nivel european de trai, investitii, autostrazi etc. Trei ani de zile actualii guvernanti au crescut mult nivelul de asteptare al populatiei, afirmand ca PSD-ul care a fost la guvernare este un partid de hoti si de incompetenti, care au condus foarte gresit, iar ei sunt cei capabili si care au toate solutiile de rezolvare ale problemelor tarii. Au repetat acest lucru pana cand chiar au fost crezuti si mai sunt crezuti ca fiind providentiali si la ora scrierii acestor randuri. Dar ce facem, ca trebuie sa si dovedim providentialitatea? Daca nu putem dovedi si nu avem bani, repet, PENTRU CA NU VREM SA FISCALIZAM, atunci dam ce mai avem: resurse virgine de subsol, CFR-ul, CEC-ul, Posta si putinul care mai este romanesc acum. Se tot vorbeste, inclusiv de catre presedinte, ca nu trebuie sa descurajam investitorii straini si trebuie sa-i atragem. Pai de ce sa-i atragem, daca nu-i fiscalizam? Pai sa nu-i mai atragem deloc! Ori ii fiscalizam, ori nu-i mai atragem, sau ii trimitem acasa la ei, pe cei care nu-si platesc obligatiile fiscale. Sa fure si sa insele la ei acasa! Sa aducem investitori numai ca sa ne ia resursele de toate felurile si sa ne dea si noua 0,5% din ele?

Din modul in care se comporta Fundatia Conservation Carpathia, ea este sigura de succes. Acest lucru se vede din nonsalanta cu care se fac cheltuieli generoase. Sunt o multime de angajati, au masini, secretare, angajeaza firme de avocati, fac procese, cumpara tot ce pot cumpara in zona etc. Nu ma refer la eventuala mituire a unor persoane, pentru ca nu o pot dovedi, dar stiu ca butada „In calea mitei nu te poti pune!” are samburi multi de adevar.

Si totusi, speranta moare ultima.

Eu cred ca discutia nu trebuie rezumata la aprecierile pe care eu le-am facut mai sus. Cred ca lucrurile trebuie abordate mai profund.

Noi nu putem sa spunem ca nu vrem arii protejate. Am fi iresponsabili. Da, vrem arii protejate, ceea ce propune Fundatia Conservation Carpathia! Dar noi, romanii, avem arii naturale protejate in Muntii Fagaras. Ma refer la „Situl Natura 2000 Muntii Fagaras” si la „Piemontul Fagaras”, care au ca scop protejarea biodiversitatii din Muntii Fagaras. Astfel, noi suntem convinsi ca nu mai avem nevoie de inca o forma de arie naturala protejata, alta decat cele doua mentionate, respectiv de un Parc National, condus de straini, de data aceasta, coordonat de o fundatie care sa aiba ca obiect de activitate si exploatarea zacamintelor minerale din subsolul muntilor, acolo unde sunt portiile copiilor nostri, inclusiv ale celor care inca nu s-au nascut.

Eu cred ca este nevoie de o evaluare stiintifica pe care sa o sustina statul roman in cooperare cu administratia locala pentru evaluarea pe criterii stiintifice a valorilor de conservare care nu pot fi protejate foarte bine prin sistemul actual de management forestier si de management al Ariilor Protejate „Natura 2000”.

Ma adresez atat autoritatilor romane centrale, cat si administratiilor locale, afirmand cu tarie ca nu se mai poate accepta stabilirea unor noi arii protejate fara o consultare temeinica a comunitatilor si autoritatilor locale, fara o informare prealabila corecta si completa si fara acordul proprietarilor de terenuri din interiorul acestor arii protejate. Din discutiile purtate cu factori de raspundere, reiese cu claritate ca nici in momentul infiintarii retelei de arii naturale protejate „Natura 2000”, consultarea comunitatilor locale nu s-a facut corespunzator, dovada si in acelasi timp, rezultatul, fiind conflictele care au fost generate privitoare la aceste arii, care nu sunt benefice nimanui si de care profita impostorii straini care se insinueaza pentru a pune mana pe ce a mai ramas romanesc in aceasta tara. In perioada interbelica, un mare patriot roman afirma ca romanii nu au fost pregatiti in istoria lor sa faca fata vicleniei si perfidiei strainilor care le-au jefuit bogatiile. Cred ca avea dreptate.

Comunitatile locale trebuie sa beneficieze de toate drepturile si beneficiile pe care le pot genera ariile naturale protejate. Ele trebuie sa fie cat mai unite si mai puternice in acest demers. Ele trebuie sa fie coloana vertebrala a tarii. Accesul la resursele naturale ale acestor arii trebuie sa apartina comunitatilor locale, iar daca statul doreste sa le exploateze, trebuie sa o faca sustenabil si sa compenseze in mod corect comunitatile locale. Instrainarea drepturilor de exploatare a resurselor naturale romanesti catre straini si-a dovedit din plin nerentabilitatea, din toate punctele de vedere, in perioada actuala. Ideea ca „statul roman este cel mai prost administrator”, cu care a fost prostit poporul roman, incepand cu fesenistii care au dat lovitura de stat in decembrie 1989 si s-au transformat in gropari ai economiei Romaniei, a condus la distrugerea tarii. Economia de astazi din Romania este 90% una straina si doar 10% romaneasca, asa cum ne-a informat INS, in anul 2017. Fenomenul instrainarii trebuie oprit, in mod obligatoriu. Gata cu instrainarea, domnilor guvernanti?! Nu va ajunge ce ati facut din tara asta?! Trebuie oprita atat vanzarea padurilor, cat si a terenurilor agricole, cat si exploatarea resurselor naturale de catre straini.

Va reamintesc, domnilor politicieni de la toate partidele, ca Romania a semnat aderarea la NATO si la UE in calitate de stat suveran si independent si astazi a mai ramas doar mentiunea din Constitutie ca Romania este un stat suveran si independent. Renuntarea la atributele suverane ale statului s-a facut deja mult peste limita admisibila. Din aceasta cauza suntem periferia coloniala a Europei. In politica se fac concesii, dar acestea trebuie sa aiba o limita, atat ca numar, cat si ca adancime a concesiei.

Romania nu trebuie sa preia toata mizeria din Occident. De acolo au venit drogurile, imoralitatea escaladata peste limitele normalitatii, traficul de copii, prostitutia si multe alte rele. Experienta de trei decenii trebuie sa ne faca sa reflectam si asupra relelor din domeniul problematicii de mediu. In Occident, ariile protejate de mediu se restrang la un procent fix de 10% din suprafata teritoriului, restul teritoriului putand fi exploatat intensiv. Adeseori aceasta exploatare s-a facut salbatic. In acele locuri trebuie sa plece Fundatia Conservation Carpathia! Sa se ocupe in Occident de cauzele disparitiei ursilor, lupilor, a cocosului de munte si multor altor specii de animale si de plante care la noi inca mai exista. Sa vada oamenii fundatiei de ce au disparut in Occident padurile virgine, naturale si rezistente la perturbari climatice, pe care Romania le mai are, desi a fost procopsita si cu societati ca Schweighofer, Kronspan, sau Egger. Asta apropos de Austria, tara care, dupa ce ne-a luat petrolul, gazele, banci foarte profitabile etc., se opune intrarii Romaniei in spatiul Schengen… Oare de ce nu actioneaza Fundatia Conservation Carpathia in statele de unde provin actionarii fondatori? Sa-si bage banii in tarile lor. Nu de astfel de bani otraviti are nevoie poporul roman! Sa ne lase pe noi in supararea noastra. N-o sa ne poata ei inveseli si, sper eu, sa nu ne mai poata nici prosti, asa cum s-a intamplat in foarte numeroasele alte situatii de acest fel din ultimele trei decenii, cand alti binevoitori, care „dadeau bani pe gratis” in Romania, ne-au aservit.

Padurile din Romania, de care se preocupa Fundatia Conservation Carpathia pot fi foarte bine gestionate de romani. Acest lucru s-a vazut in timpul regimului socialist de stat, cand padurile au fost realmente bine gospodarite. Acest adevar este indiscutabil. Pentru asta mai trebuie doar interes si vointa ale statului, respectiv ale guvernului. Trebuie „pus biciul” pe Romsilva pentru igienizarea corespunzatoare a padurilor. Trebuie golite padurile de mormanele de resturi vegetale adunate in ultimele trei decenii, datorita neglijentei sefilor de ocoale, trebuie reluate stropirile, trebuie impadurit mai mult si trebuie distruse bandele organizate de hoti de lemne, cele care fura in stil mare, de multe ori sub protectia unor autoritati ale statului.

Credeti-ma, stimati cititori, ca nu este greu! Trebuie doar vointa politica si putin patriotism, acesta din urma fiind tot mai greu de gasit la conducatorii cu functii mari ai tarii. Poate acum minoritarii etnici, ascunsi sau la vedere, care conduc Romania, avand in mana punctele „cheie” (presedinte, prim-ministru, ministru de Externe, director SRI, director SIE, comisar european din partea Romaniei etc.), vor dori sa demonstreze ca ei conduc mai bine decat etnicii romani, sunt mai patrioti decat etnicii romani, sunt mai putin supusi neconditionat strainatatii decat etnicii romani, intr-un cuvant vor demonstra ca iubesc Romania mai mult decat etnicii romani si o vor proteja de pericolele care pandesc de dupa cortinele din spatele inaltilor nostri demnitari.

Romania a avut si mai are inca un sistem echilibrat de conservare si de protejare a padurilor si a speciilor de plante si animale. El trebuie mentinut, imbunatatit si promovat.

In incheiere, dar nu in ultimul rand, doresc sa subliniez ca ultimele initiative de acaparare de paduri si terenuri agricole din zona Muntilor Carpati, de catre Fundatia Conservation Carpathia, in scopul de a crea zone de salbaticie, unde omului ii este interzis accesul sau desfasurarea activitatilor traditionale (exploatari rationale de lemn, recoltarea de fructe de padure, pasunat) este considerata de majoritatea zdrobitoare a cetatenilor din zonele tinta ca fiind una IMPOTRIVA FIRII, in contrast cu istoria si traditia milenara a poporului roman din Carpati. Romanii nu trebuie rupti de Muntii Carpati, cum propune Fundatia Conservation Carpathia si numeroasele fundatii satelit pe care le-a creat in jurul ei. Omul face parte integranta din peisajul Carpatilor.

Doresc sa fac un apel si sa-mi exprim increderea in primarii din zona Muntilor Fagaras, cu totii romani si, deopotriva, in autoritatile judetelor din zona, ca vor actiona pe langa guvernul Ludovic Orban si pe langa presedintele Klaus Werner Johannis, pentru a stopa initiativele de instrainare a administrarii muntilor Romaniei.

De la al vostru devotat, prof. dr. Corvin Lupu, screiere.

Dacă v-a plăcut, sprijiniți Revista România Culturală pe Patreon!
Become a patron at Patreon!
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lăsați un comentariu