In Prezentări

Gheorghe Calciu - 7 cuvinte

„7 Cuvinte” este povestea unui om care a petrecut 21 de ani in spatele gratiilor, luptand pentru credinta sa.

Nascut intre cele doua razboaie mondiale, parintele Gheorghe Calciu a inceput ca student la medicina, la Bucuresti, in Romania si a fost arestat pentru prima data in 1948 la varsta de 23 de ani gasit vinovat ca-si iubea tara si ca se opunea noului regim comunist.

Timp de 16 ani a trecut printr-o serie de experiente la limitele rezistentei umane, „reeducat” in cele mai dure inchisori comuniste din Romania, cunoscute pentru exterminarea oricarei opozitii fata de sistem. A fost inchis la Pitesti, apoi trimis la penitenciarul Gherla, apoi la „mormantul mortii” din Jilava si, in sfarsit, in ispitele Aiudului.

A fost eliberat din inchisoare in tara care suporta o domnie a terorii instaurata de politia secreta a Securitatii. Cu toate acestea, el a dovedit ca reeducarea nu l-a distrus; continuandu-si misiunea, a decis sa devina preot.

Parintele Calciu a vorbit cu indrazneala impotriva sistemului, adresandu-se tinerilor Romaniei intr-o serie de sapte omilii. Faima acestor mesaje s-a raspandit si au devenit cunoscute sub numele de Cele Sapte Cuvinte. Prin ele a indemnat tanara generatie sa se elibereze de inrobirea comunista. Datorita acestor mesaje, a fost arestat din nou, in 1978, si condamnat la moarte. Datorita presiunii din partea presedintelui american Ronald Reagan si a altor sustinatori, el a fost eliberat si exilat din tara natala in Statele Unite ale Americii.

Destinul parintelui Gheorghe Calciu l-a condus printr-o serie de coborari intr-un infern al raului; totusi, prin curajosul sau sacrificiu de sine, a urcat pe Muntele Schimbarii la Fata.

In acest documentar plin de viata, zeci de oameni care l-au cunoscut pe Parintele Gheorghe Calciu marturisesc viata lui, reamintindu-si evenimente pline de umor, dar si de cele tragice si infricosatoare.

Recent Posts

Lăsați un comentariu

Redacția noastră vă ascultă. Contactați-ne!

Suntem bucuroși să stăm de vorbă. Așteptăm mesajele voastre.

Not readable? Change text. captcha txt
basarabia, comunism, socialismmuzeul antipa, dinozauri, animale preistorice