Gheorghe Piperea – Dacă preferați să tăceți, acceptați implicit domnia ticăloșilor

gheorghe piperea

Gheorghe Piperea - Dacă preferați să tăceți, acceptați implicit domnia ticăloșilor

Dacă preferați să tăceți, acceptați implicit domnia ticăloșilor, pentru că vă simțiți mai în siguranță dacă NU protestași și nu sperați. Ticăloșii vor învinge mereu dacă toți oamenii buni vor prefera să țină capul la cutie și să nu le ia apărarea victimelor. Când fiecare om bun care a tăcut va fi devenit victimă, nu va mai avea cine să îi ia apărarea.

Cât despre mine, eu voi anunța astăzi bloomberg, Financial Times, Der Spiegel și Le Figaro că guvernatorul BNR a fost declarat oficial, de o autoritate a Statului român, colaborator al Securității, fost poliție secretă comunistă.

De asemenea, voi sesiza Banca Centrală Europeană, Bank of International Settlements, BERD, FMI și Banca Mondială și le voi cere, pe baza deciziei CNSAS care îl condamna moral pe guvernatorul BNR să îi ceară acestuia demisia, pentru incompatibilitate morală.

Nu voi sesiza Parlamentul României, singura autoritate care ar putea să îl demită pe domnul Isărescu din funcția de guvernator al BNR, pentru că ar fi un demers inutil. Ba chiar ar fi riscant – parlamentarii l-ar reconfirma în funcție în urale și cu aclamații.

Iata, în cele ce urmează, conținutul scrisorii pe care am trimis-o către BCE, BIS, FMI si BM, precum și ziarelor The Financial Times, Le Figaro și Der Spiegel și portalului Bloomberg, în legatura cu situația domnului Isărescu în postura de guvernator al BNR, declarat de CNSAS vinovat de a fi colaborat cu poliția secretă comunistă.
Cei care au posibilitatea pot sesiza și alte publicații străine, ca să nu rămână situația călduță (sau batista pe țambal), ca în presa română.

Dragi domni, doamne și domnișoare,

Subsemnatul, Asociația Parakletos, organizație nonguvernamentală, […] reprezentată corespunzător de președintele său, Gheorghe Piperea, avocat,

Vă informăm că autorităţile române, şi anume, Consiliul Naţional pentru Studiul Arhivelor Securitatii (Consiliul Naţional pentru Studiul Arhivelor Securităţii), a găsit guvernatorul Băncii Naţionale a României, dl. Mugur Isărescu, vinovat că a fost colaborator al fostei Poliții Secrete Române, cunoscut și sub numele de „Securitate”.

Acest consiliu are dreptul să investigheze și să dezvăluie vechea poliție secretă comunistă și colaboratorii săi, pentru a pedepsi legal și moral crimele regimului comunist și a-și ține instrumentele departe de administrația publică și puterea de stat. Potrivit legislației române, o persoană nu poate adera la o funcție publică în cazul în care persoana respectivă ar fi colaborator al agenției de poliție a regimului comunist. De asemenea, regimul comunist român era, înainte de 21 decembrie 1989, un inamic ireductibil al statelor și instituțiilor vestice. Întrucât România este, începând cu 1990, aliat și partener al instituțiilor euro-atlantice, scopul acestui tip de lege este și geopolitic, întrucât folosirea fostelor instrumente ale regimului comunist va fi un act continuu de sfidare și un lipsa de prietenie a aliaților.

Conform legii și procedurii aplicabile, ar trebui investită o instanță de judecată relevantă pentru confirmarea acestui verdict. Pe data de 15 iunie 2020, Curtea de Apel București, a înregistrat afirmația respectivă. Din punct de vedere judiciar, trebuie instituită o responsabilitate civilă și penală a dlui. Isărescu. Cu toate acestea, formează punctul de vedere etic, dl. Isartescu este deja găsit vinovat, oficial.
Aspectul menționat mai sus este extrem de important, întrucât șeful oricărei instituții bancare, în special șeful unei bănci centrale, trebuie să dovedească o conduită morală nestată.

Acesta este motivul pentru care instituția și membrii dumneavoastră ar trebui să îl întrebe pe dl. Isărescu părăsește funcția de guvernator al Băncii Naționale Române.

Al tău sincer,
Gh. P.

Dacă v-a plăcut, sprijiniți Revista România Culturală pe Patreon!
Become a patron at Patreon!
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lăsați un comentariu