Mircea Dogaru – Legea Poliției Militare – noul proiect de represiune socială

Mircea Dogaru – Legea Poliției Militare – noul proiect de represiune socială

Mircea Dogaru - Legea Poliției Militare – noul proiect de represiune socială

Nu mai este demult cazul să ne facem iluzii că realitatea socială ar mai avea vreun contact cu democrația. În Parlament sunt acum în dezbatere Legea vaccinării obligatorii, Legea privind obligativitatea purtării măștii, a învățământului de la distanța și a telemuncii, precum și Legea privind implementarea tehnologiei 5-G în România. Nu mai vorbim de „strategiile” legislative de vânzare a ultimelor active pe care le mai avem. Nici nu mai știi de ce să te aperi mai repede în fața acestui asediu concentrat, venit parcă din toate părțile. Și ca să nu mai putem mișca deloc în front, ni se pregătește și Legea Poliției Militare. Joi, 9 martie, la Ministerul Apărării Naționale, a avut loc întâlnirea mai multor ONG-uri cu reprezentanții M.Ap.N., pentru o dezbatere privind oportunitatea, legalitatea și constituționalitatea acestui proiect. Prezentăm mai jos punctul de vedere al Sindicatului Militarilor, participant și el la aceste dezbateri (M.M.).

Nota redacției Revistei România Culturală: România este o țară globalistă, acum. Poate pe viitor nu va mai fi globalistă, sau nu va mai fi deloc. Sau poate pe viitor va fi liberă…

SCANDAL LA MApN

pe tema proiectului legislativ de transformare a resturilor Armatei în instrument coercitiv și de Poliție politică

„ARMATA ESTE SUBORDONATĂ EXCLUSIV VOINȚEI POPORULUI, pentru garantarea suveranității, a independenței și a unității statului, a integrității teritoriale a țării și a democrației constituționale”Așa începe Art. 118, despre „Forțele armate” al Constituției României. Armata nu poate fi instrument la dispoziția autorității publice, utilizabil, din interese politice, împotriva poporului. Intervenția Armatei în situații civile se produce în Stare de război, de asediu, de necesitate sau, punctual, pe durată limitată și cu scop determinat, atunci când situația o impune, iar decizia apaține CSAT. Nu în Stare de urgență sau de alertă. Nici chiar în stare de revoltă populară generală, împotriva căreia Constituția îi interzice să intervină!

După 1994, anomaliile din România legate de „reforma”, adică de distrugerea Forțelor Armate, ne-au pus o serie de întrebări de genul … Dacă este subordonată exclusiv poporului, de ce, mama dracului, Armata este obligată să accepte miniștri, secretari generali, secretari de stat și consilieri civili și cât se poate de politici?”

Pentru păstrarea ordinei, disciplinei și evitarea corupției în interiorul sistemului, s-a constituit, în 1990, Poliția Militară. Având o organizare clar precizată, nu era deloc necesară o lege a Poliției Militare, prin OM, putându-se reglementa orice problemă, dar, iată că proiectul a apărut. Numai că, la o atentă citire, întreaga Societate Civilă, inclusiv noi, membrii SCMD, am rămas siderați în față Art. 4, al. 1 și 8a, Art. 14, al. 1 și 3 și Art. 17, literele g și h. Potrivit acestora, Poliția Militară poate legitima, scoate din case, urmări penal, în condiții de Pandemie, pe oricine, civil sau militar, având, în disprețul Constituției și al legii, la toate structurile, câte un ofițer cu atribuții specifice organelor de cercetare  penală, speciale”, a cărui singură calitate ar fi aceea că trebuie să fie „absolvent de drept”.

Așadar, dacă tot dau „ordonanțe militare” niște civili cu geacă, gen Vela, haide, în replică, s-au gândit „geniile” Direcției Generale Juridice a MApN, să dăm și Armatei dreptul să fugărească civilii, să-i salte din case și să-i urmărească penal!

La această aberație, prin care se alătură inutilelor structuri de poliție politică, de tip stalinist, deja existente, una nouă, Poliția Militară, au reacționat zeci de asociații civice, la chemarea Asociației Juriștilor pentru Apărarea Drepturilor și Libertăților (JADL), care a notificat ministrului Apărării că solicită organizarea unei dezbateri publice. Aceasta a fost fixată pentru joi, 11 martie, orele 12.00, la MApN.

Nefiind de acord cu distrugerea programată a industriei de apărare, a structurilor militare din întreg sistemul, a calității vieții militarilor și polițiștilor în activitate sau în rezervă și în retragere, SCMD a atacat proiectul, încă de la apariție, ca fiind, din motive clare, antidemocratic și anticonstituțional, înscriindu-se pe linia favorizării instaurării unui regim polițienesc sau de dictatură militară. Evident, la dispoziția marilor trădători ai neamului și a slugilor lor, care acționează politic, exclusiv în interes străin! La dezbaterile din 11 martie, întrucât s-a solicitat prezența unei singure persoane din partea fiecărei organizații, SCMD a delegat-o pe dna. col. (r) CALOIAN Monica, vicepreședinte SCMD, și șef al Departamentului Juridic. Cu mandatul solicitării eliminării articolelor invocate!

SCMD este, în plus, îngrijorat, datorită suspiciunilor rezonabile că această inițiativa vizează: desființarea jandarmilor, ca ultima forță de intervenție (28.000 de luptători specializați) împotriva unei gherile urbane, în interesul iredentiștilor interni și al adepților externi ai distrugerii României prin federalizarestimularea urii populației împotriva Armatei, pentru a justifica distrugerea definitivă a acesteia; înlocuirea structurilor militare cu un instrument de poliție politică; reobținerea, de către factorul politic, a controlului total asupra sindicatelor din MAI, dar și asupra rezerviștilor, tratați ca inamici de direcțiile Generală Juridică și Financiară ale MApN, în ultimii 12 ani.

Nu ne-am imaginat amploarea scandalului derulat pe parcursul a patru ore. Pentru că, spre a face față celor cca. 30 de juriști furioși, reprezentând tot atâtea asociații civice din Capitală și din Țară, MApN nu i-a trimis pe vinovați, adică pe generalii și coloneii Direcției Generale Juridice, cei care ne calcă în picioare nouă, rezerviștilor, toate drepturile constituționale, începând din 2009. I-au trimis, ca pe miei la tăiere, pe cei trei colonei, frumos îmbrăcăți în uniforme stoc, din fruntea Poliției Militare. Bieții oameni au fost bombardați, ore în șir, cu întrebări și probleme de drept constituțional, sala neavând suficiente colțuri în care să poată să dea. Li s-a explicat că legea nu se justifică, existând OM-ul pentru funcționare, în cadrul bucătăriei interne, că proiectul este politic, anticonstituțional, antinațional și feștelește, în cel mai înalt grad, misiunile și imaginea Armatei. Până la urmă, făcându-li-se milă de domniile lor, specialiștii prezenți le-au explicat, ca să priceapă, ceea ce am putea rezumă în felul următor: Băi, copiii durerii, noi nu vă suntem adversari, nu vă vrem răul, ci dimpotrivă, vrem să vă protejăm! Ați venit cu o varianta mult mai dură decât aceea pusă în circulație, care permite Poliției Militare interceptări, urmăriri penale, emiterea de mandate de aducere, arestări … ale CIVILILOR. Chiar nu va dați seama că sunteți manipulați și că, dacă nu vă revoltați, veți comite acte neconstituționale împotriva poporului, că veți acționa ca poliție politică, în interes străin?”. Și veți acționa, am adăuga noi, și împotriva propriilor interese, adică, în primul rând, împotriva sindicatelor din MAI și SCMD, care, apărându-vă drepturile, deranjează, în cel mai înalt grad, Puterea!

Nu numai că proiectul a fost respins de asociațiile civice, ci și ideea în sine, de Lege a Poliției Militare, cei prezenți solicitând, așadar, după 4 ore de scandal, o reîntâlnire, dar cu factori responsabili ai MApN, care să anunțe renunțarea la această aberație legislativă, care nu ține de democrație, ci de regimul unei dictaturi militare, în interes politic, antinațional.

Față de cele întâmplate, ne păstrăm concluzia că acest Guvern de repetenți trebuie trimis acasă cât mai repede, împreună cu proprietarul său cu tot și cu slugile din dotare, dacă vrem să trăim normal, într-o țară europeană normală, numită România! 

Honor et Patria! Vae Victis!

Președintele SCMD,

Col.(r) dr. Mircea DOGARU

Dacă v-a plăcut, sprijiniți Revista România Culturală pe Patreon!
Become a patron at Patreon!
2 replies
  1. Andrew
    Andrew says:

    Până la urmă cum s-a finalizat toată treaba? Sunt deja 2 luni de la acea lege? A fost adoptată sau respinsă?
    De ce nu veniți cu actualizări?

  2. Patrick Matis
    Patrick Matis says:

    Din câte știm, a fost doar o dezbatere, nu s-a adoptat în Parlament, încă. Dar puteți să căutați în Monitorul Oficial dacă apare. Noi nu am găsit.

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lăsați un comentariu