,

Neamunit – Un erou, o floare – Ziua Eroilor

un erou o floare, neamunit

Neamunit - Un erou, o floare - Ziua Eroilor

În praznicul Înălțării Domnului, 25 mai este prăznuită și Ziua Eroilor. Într-o societate a cărei piatră unghiulară devine, gradual, uitarea, îndrăznim să ridicăm steagul memoriei în cadrul campaniei: „Un erou, o floare”.

Vă îndemnăm la unitate întru memorie, în ziua de joi, 25 mai 2023, când vom încerca să marcăm cu un minim de cinstire: o candelă aprinsă și o floare, cât mai multe monumente, troițe, morminte, statui etc., închinate eroilor României din toate timpurile și din toate locurile.

De la Decebal la Basarab. De la Mircea la Țepeș. De la Ștefan la Mihai. De la Brâncoveanu la Tudor. De la Avrămuț la Alexandru Cuza. De la străbunicul căzut în lupta pentru Marea Unire, la bunicul căzut pentru reîntregirea țării. De la unchiul plecat în munți, pentru a lupta împotriva comunismului, la fratele căzut în ’89, fluturând steagul României Libere.

Deși nu există o răsplată pe măsură pentru jertfa lor, le datorăm neuitarea ca stare de spirit și menținerea vie a conștiinței identitare naționale.

În „România modernă” memoria pare să nu mai existe ca stare firească a sufletului românesc, ci există cel mult ca un concept învechit, superficial, ridiculizat, pentru cei care preferă ignoranța ca stare de fapt.

De aceea noi, Asociația Neamunit, alături de cei care ne-au unit, „Sfinții Închisorilor”, vă invităm la unitate întru memorie în ziua de 25 mai 2023 ca o mărturisire a neuitării celor trecuți dintre noi, care cu vitejie s-au săvârșit pentru ființa neamului Românesc.

„Căci Dumnezeu nu poartă cu carul biruinței decât pe viteji, pe cei care se știu pierde pe ei pentru a-și răscumpăra neamul și sufletul.”

Dacă v-a plăcut, sprijiniți Revista România Culturală pe Patreon!
Become a patron at Patreon!
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lăsați un comentariu