Raluca Amariei – Nu poți «moderniza» România negându-i rădăcinile și identitatea națională!

raluca amariei

Raluca Amariei - Nu poți «moderniza» România negându-i rădăcinile și identitatea națională!

Raluca Amariei a demisionat din USR, în care a fost atât vicepreședinte la nivel național, cât și lider al filialei județene din Sibiu, și critică dur formațiunea condusă de Dan Barna, despre care spune că a promovat „mesaje jignitoare la adresa majorității românilor”, care i-au adus, „pe bună dreptate, eticheta de partid neomarxist, chiar dacă se autointitulează de «dreapta»”.

„Nu poți «moderniza» România negându-i rădăcinile, identitatea națională și valorile, desconsiderându-i pe cei care te-au votat și pretinzând arogant că-i «educi»”, mai spune ea, cu concluzia tranșantă exprimată ulterior postării că „USR nu mai poate fi salvat”.

„De mai multă vreme asist la agonia USR ca formațiune politică credibilă pentru electoratul românesc. Am intrat în politică în 2016 împreună cu alți oameni care nu mai făcuseră politică. Am pornit într-o vară cu un partid care exista numai în București și în cîteva luni, prin implicarea entuziastă a membrilor noi din toată țara și din Diaspora am câștigat încrederea a peste 600 de mii de români, devenind al treilea partid din țară. Dar de-atunci ceva s-a defectat în USR. Nu știu ce mecanisme, ce mișcări, ce jocuri, ce «agende» au făcut ca partidul construit pe democrație, transparență și meritocrație să devină un fel de partid, unde se dictează și se votează pe o singură voce, unde dialogul constructiv a fost înlocuit cu «cine nu e cu noi e împotriva noastră» și unde vocile care denunță nereguli sau doar exprimă public păreri personale sunt reduse la tăcere ori, simplu, eliminate din partid”, a scris Raluca Amariei, pe Facebook.

Ea se alătură, astfel, membrilor USR care susțin că echipa lui Dan Barna înlătură vocile disidente din partid. Deputatul Stelian Ion și eurodeputatul Nicu Ștefănuță condamnaseră și ei anterior această practică a actualei conduceri, dar lista nemulțumiților este și mai lungă.

„În mandatul meu de doi ani ca vicepreședinte am văzut de aproape cum partidul altfel, în loc să impună un mod nou de a face politică, se contaminează el însuși, încet-încet, cu metehnele partidelor vechi: demagogie, promovarea persoanelor obediente în dauna celor competente, marginalizarea și eliminarea vocilor disidente, fentarea democrației interne prin «autobuze» cu membri care apar doar la alegeri, boicotarea consultărilor interne sau a mecanismelor de decizie statutare, folosirea sesizărilor ca instrument de eliminare a opozanților în timp ce sesizările la adresa apropiaților conducerii sunt ținute fără termen la sertar, promovarea tacită a unor persoane cu probleme de integritate, ba chiar a unui extremist iresponsabil plantat direct în urechea președintelui pe post de consilier”, spune Raluca Amariei.

Amariei susține că a asistat „la îndepărtarea de spiritul USR ca Uniune în care oameni cu convingeri doctrinare diferite puteau coexista și colabora în interesul comunității și al țării. Înlocuirea acestui spirit cu iacobinismul radical, copierea unor forme fără fond din zona stângii occidentale și promovarea unor mesaje jignitoare la adresa majorității românilor au adus USR, pe bună dreptate, eticheta de partid neomarxist, chiar dacă se autointitulează «de dreapta». Nu poți «moderniza» România negându-i rădăcinile, identitatea națională și valorile, desconsiderându-i pe cei care te-au votat și pretinzând arogant că-i «educi»”.

Prin urmare, Raluca Amariei a anunțat că a decis să părăsească USR, „care nu mai e nici pe departe partidul la a cărui construcție am contribuit”.

„De ce abia acum? Pentru că se apropie alegerile, oamenii din jurul meu caută o alternativă curată la clasa politică, iar eu nu mai pot să le spun privindu-i în ochi, ca acum patru ani, că USR ar putea fi aceea. Dragi prieteni, colegi, susținători din interiorul sau din afara partidului, vă mulțumesc. Au fost 4 ani in care ați avut încredere în mine, în care v-am cerut sprijinul și mi l-ați acordat, mi-ați dat energie și am învățat multe de la voi. Vă rog în continuare: nu renunțați la visul de a face bine (în) România!”, a conchis Raluca Amariei.

În urmă cu două săptămâni, psihologul Dragoș Geamănă, consilier local al USR în Sectorul 5, acuza faptul că partidul a fost acaparat de un grup cu trecut îndoilnic, care promovează ideologii de stânga. Acesta anunță că la finalul mandatului se va retrage din partidul înființat de Nicușor Dan, susținînd că „am ajuns să fiu într-un partid în care o elită cu un trecut care uneori pare îndoielnic a ajuns la putere prin mijloace discutabile.”

Sursă: activenews.ro.

Dacă v-a plăcut, sprijiniți Revista România Culturală pe Patreon!
Become a patron at Patreon!
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lăsați un comentariu