Revista România Culturală – Numărul 1, august-septembrie 2020
Revista România Culturală - Numărul 1, august-septembrie 2020
Suntem la jumătatea anului 2020 și, tumultuos așa cum a fost de la început, ne pregătim de două lucruri: ori să dispărem ca națiune ori să ne afirmăm ca neam și țară, ca și cultură europeană milenară, român cu român, om cu om, trezindu’ne din „somnul cel de moarte” și să prosperăm întru totul în Grădina Maicii Domnului așa cum am fost lăsați de Creator. Ori una, ori alta!
Avem să ne dumirim dacă vom pieri din propria noastră alegere sau vom rupe lanțurile sclaviei psihologice în care ne aflăm.
Aceste cuvinte ne indică o răscruce de drumuri. Înaintea pășirii pe oricare dintre acestea două se află alegerea noastră. Noi alegem să ne urâm pe noi înșine, crezându-ne un neam josnic, fără de istorie, destinaţi să piară în furtuna revoluţiei mondiale (Friedrich Engels), sau un neam de eroi care am conturat de milenii fizionomia Europei neamurilor sale. Ca și traci, am contribuit la schimbarea la față a Europei. Ca și români-valahi am contribuit la stăvilirea hoardelor cu adevărat sălbatice din stepele asiatice care aveau să măture popoarele europene într’o vâltoare pe de’a întregul deznaționalizantă și care aveau să’i facă pe oameni să se dezică de Hristos. Practică preluată și de hoardele sălbatice sovietice care aidoma i’au imitat pe aceia care le semănau, și anume pe cotropitorii pașalâcurilor turcești de acum sute de ani. Cât de mult seamănă oamenii și caracterele lor, dar și vremurile între ele! Nu credeți?
Astăzi, cultura este asaltată din toate părțile mediatice care le sunt la dispoziție. Și pentru că este o redută care poate resuscita, de fapt singura, civilizația omenească, ea trebuie și apărată. Prin lansarea în mediul online a Revistei România Culturală, ne propunem exact acest lucru: să aparăm, să promovăm și să reconstruim cultura română așa cum a fost, este și va trebui să mai fie. Este drumul regenerării culturale pe care am ales să mergem. S-o luăm ca pe o misiune de îndeplinit!
Astfel că avem cultură literară, științifică, artistică, tradițională (etnografie, muzicologie, folclor etc.), dar și cultură politico-economică și istorică (militar- strategică și nu numai). Suntem cei care am revoluționat multe domenii științifice din secolul trecut, dar și păstrătorii unei legi naturale a pământului râvnit de toți. Suntem o cultură milenară originând în grandioasa cultură solară a pelasgilor, a tracilor (geți, daci, apuli, carpi, sciți, iliri, masageți, samotraci etc.), perlă a cunoașterii universală și arhetipală a trecutului antic. Suntem un popor de simpli oameni de glie, agricultori (cultivatori ai pământului și crescători de animale) în comuniune continuă cu natura înconjurătoare. Avem repere și la ele ne vom întoarce să ne adăpăm din înțelepciunea lor datorită căreia am trăit în bunăstare mii de ani!
Cultura este o manifestare inteligentă a conștiinței pe toate planurile existenței umane. Atunci când am fost chemați din interior am răspuns. Este timpul să răspundem din nou la chemarea sufletului uman care se tânguiește lovit de frenetica și halucinanta lovitură a non-valorii neomarxist-involutive.
Așa să ne ajute Dumnezeu!
redactor-șef Patrick Matiș
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!