Bună seara, bună ziua sau bună dimineața, prieteni, oriunde vă aflați, în țară sau pe alte meleaguri, români de pretutindeni. Urse Tudor aici cu dumneavoastră împreună cu prietenul meu, Patrick Matiș.
Astăzi avem o ediție specială a podcastului nostru în care vom vorbi despre distributism. În episodul anterior, Patrick a atins subiectul, a vorbit un pic însă, nu tot. Astăzi vom aprofunda tema și vom explica ce este distributismul și de ce este economia viitorului, această economie de proximitate.
Desigur că vom vorbi plenar, mai mult decât despre aspectul economic și vom vedea că este un mod de viață creștin, etic și conștient, care ne ajută să fim dimpreună, să lucrăm întru prosperitatea noastră, la nivel mic, al micului producător, un mod de viață sănătos și protejăm și natura, nu o mai agresăm.
Micul producător este în ceea ce credem și promovăm intens. Avem și proiecte de țară care vor crea câmpul de manifestare pentru micul producător autohton, român să înceapă să creeze, să crească, să se dezvolte și să lase mai departe o moștenire pentru veacuri. Gândim pe termen lung pentru a ne regăsi și pentru a aduce soluția la marile crize globale care deja ne-au lovit cu putere, mai ales în această perioadă de restriște.
Aceasta este prima parte în care formăm ideea distributistă, în care vorbim un pic despre originea noastră distributistă în istorie și câteva comparații cu celelalte sisteme economice mondiale precum socialismul, capitalismul și chiar și comunismul.
Urmăriți-ne și pe Facebook: Cultura Română
Ne bucurăm să fim alături de voi! Mulțumim. Vizionare plăcută!
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!