,

Start la Tabăra de sculptură „Simboluri dacice în arta lemnului din România” Polovragi

Start la Tabăra de sculptură „Simboluri dacice în arta lemnului din România” Polovragi

Astăzi, 1 iulie, începând cu ora 11:00, la Polovragi s-a dat startul celei de-a VIII-a ediții a Taberei de sculptură „Simboluri dacice în arta lemnului din România”. Evenimentul este organizat de către Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, în colaborare cu Primăria și Consiliul Local Polovragi, precum și cu Asociația pentru Dezvoltare Locală și Parteneriat Comunitar Polovragi.

Această ediție se desfășoară în perioada 1–10 iulie 2025, în spațiul special amenajat pe platoul din fața Mănăstirii Polovragi, un loc cu profundă semnificație spirituală și culturală.

Proiectul, inițiat în 2018, are ca scop valorificarea simbolurilor dacice prin intermediul artei lemnului, promovând patrimoniul cultural tradițional românesc prin lucrări de sculptură de o autenticitate aparte.

Anul acesta, la tabără participă patru meșteri recunoscuți la nivel național pentru măiestria și profesionalismul lor:

Radu Lazăr – Ceica, județul Bihor
Ștefan Bara – Huedin, județul Cluj
Ștefan Strâmtu – județul Gorj
George Bostănică – Polovragi, județul Gorj.

De pildă, Radu Lazăr a participat la mai multe ediții ale taberei de la Polovragi și a sculptat Lupul dacic, Burebista, Gânditorul de la Hamangia și perechea lui dar și alte simboluri și chipuri din Istoria României. Unele dintre ele pot fi văzute și pe pagina de Facebook a artistului.

Publicul este invitat să viziteze tabăra pe întreaga durată a desfășurării sale și să descopere cum prind viață, în lemn, simboluri străvechi ce ne leagă de identitatea noastră națională.

Poze cu sculpturile realizate la edițiile precedente se găsesc pe site-ul oficial https://vatradacicapolovragi.ro/.

A consemnat pentru dumneavoastră Cristian Horgoș.

Dacă v-a plăcut, sprijiniți Revista România Culturală pe Patreon!
Become a patron at Patreon!
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lăsați un comentariu