Bună seara, bună ziua, sau bună dimineața, dragi români de pretutindeni!

Revista România Culturală își propune să adune, să apere și să promoveze cultura română așa cum a fost, este și să sperăm că va mai fi. Suntem o echipă extinsă de investigatori cultural istorici, etnologi, muzicologi, psihologi, interpreți muzicali, filozofi și eseiști, ghizi turistici, economiști, jurnaliști, profesori universitari conferențiari, care lucrăm împreună ca să readucem România Culturală încă odată în atenția românilor.

Motto-ul nostru este: La început a fost Valoarea!

Avem articole, știri (care vizează tot ceea ce reprezintă cultura românească dar și ceea ce îi amenință existența, cât și integritatea românească de neam și țară), prezentări, podcast-uri și interviuri, documentare etc. Avem un proiect de țară pe care îl cultivăm în fiecare zi om cu om, față către față, care vizează libertatea românilor și promovarea micului producător autohton, acel țăran, om de glie care știe să cultive pământul și să-și crească ograda, mica gospodărie țărănească, tradițiile și cultura ei. Fiecare avem valori, talanți ca daruri de la Dumnezeu, fiecare avem o vocație și pe acestea ne bazăm, pentru că da, parafrazând primul verset din Apocalipsa după Ioan spunând că la noi, LA ÎNCEPUT A FOST VALOAREA.

Rămâneți cu noi să promovăm România Culturală cu adevărat, să-i facem cor! Așa să ne ajute Dumnezeu!

Urmăriți-ne pe RRC Podcast

mircea vulcanescu, a fi roman, ce inseamna sa fii roman, ispita romaneasca, ispita tracilor

Mircea Vulcănescu – Revendic dreptul de a pătimi și de a muri pentru Adevăr!

Mircea Vulcănescu - Revendic dreptul de a pătimi și de a muri pentru Adevăr! Ascultând această incriminare, nu mi-am putut stăpâni un amestec de mândrie și de ciudă, pentru că, orice s-ar zice, pentru un creștin nu este…
mihail kogălniceanu, mihail kogalniceanu

Mihail Kogălniceanu – Tot ne-a mai rămas o patrie în care se poate ridica încă un glas

Mihail Kogălniceanu - Tot ne-a mai rămas o patrie în care se poate ridica încă un glas Deși trunchiată, tot ne-a mai rămas o patrie și tot în această patrie se poate ridica un glas care să vorbească de drepturile ei și să…
vedenie, mihai rapcea, judecata de apoi

Mihai Rapcea – Vedenie (poem)

Mihai Rapcea - Vedenie (poem) Mare chin și suferință e pe-al României plai, Se ridică jale multă din al Maicii colț de Rai, Pălămida și ciulinul falnice-au crescut în țară Năbușind cu-a lor odrasle florile de-odinioară. Hoții…
lucian blaga, 1 decembrie 1918
,

Lucian Blaga – Elogiu satului românesc

Lucian Blaga - Elogiu satului românesc Am fost învrednicit de înalta cinste de a fi ales membru al acestei ilustre instituţii într-un moment când s-a procedat la o lărgire a cadrelor academice, lărgire cerută, dacă nu mă înşel,…
descoperire arheologica, catalin tolontan, tolontan, miron manega, disparitia romaniei de pe harta lumii, romania

Miron Manega – Atenție, AUR! Ca să fii român, trebuie să poți!

Miron Manega - Atenție, AUR! Ca să fii român, trebuie să poți! Fraza din titlu îi aparține marelui poet patriot Grigore Vieru și constituie sloganul sau deviza defunctei mele emisiuni „Trezește-te, Gheorghe,…
stefan stanus, cioban, fermele traditionale
,

Deci, se poate? Ștefan Stănuș, are două facultăți, este cioban și vrea să revoluționeze fermele tradiționale

Deci, se poate? Ștefan Stănuș, are două facultăți, este cioban și vrea să revoluționeze fermele tradiționale Ștefan Stănuș are puțin peste 20 de ani și pentru că de mic copil a fost cioban, a decis că e momentul să-și…
ioan aurel pop, academia romana, presedintele academiei romane, patriot, revolutia sexuala, educatia sexuala, homosexualitate, periculosii batrani, patriotism

Ioan-Aurel Pop – Eminescu, arhitectul spiritual al României moderne

Ioan-Aurel Pop - Eminescu, arhitectul spiritual al României moderne Lui Mihai Eminescu i-au adus laude toţi românii care l-au citit, de la cei mai mari cărturari până la oamenii de rând, fascinaţi de versul şi…
mihai eminescu, ziua lui eminescu, romania, societatea, statul, basarabia
,

Mihai Eminescu – Progresul real şi progresul fictiv

Mihai Eminescu - Progresul real şi progresul fictiv România e ţara poreclelor. Rolul confraţilor e comod, al nostru cam ingrat: ei se adresează suficienţei oamenilor, căci aceştia sunt pururea predispuşi a crede tot ce li se spune…
ioan aurel pop, academia romana, presedintele academiei romane, patriot, revolutia sexuala, educatia sexuala, homosexualitate, periculosii batrani, patriotism

Ioan-Aurel Pop – Școala fără istorie și geografie, rețete sigure de îndobitocire, de cufundare în ignoranță

Ioan-Aurel Pop - Școala fără istorie și geografie, rețete sigure de îndobitocire, de cufundare în ignoranță Reflecțiile de față au fost îmboldite de apariția metodologiei-cadru privind mobilitatea personalului didactic de…
sfantul andrei saguna, sfântul andrei șaguna

Sfântul Andrei Șaguna

Sfântul Andrei Șaguna Începând din anul 2011, avem un nou sfânt, Andrei Șaguna. Slujba de canonizare a marelui cărturar transilvănean a avut loc la Catedrala Mitropolitană din Sibiu, în 29 octombrie 2011. După canonizare, biserici…