Bună seara, bună ziua, sau bună dimineața, dragi români de pretutindeni!

Revista România Culturală își propune să adune, să apere și să promoveze cultura română așa cum a fost, este și să sperăm că va mai fi. Suntem o echipă extinsă de investigatori cultural istorici, etnologi, muzicologi, psihologi, interpreți muzicali, filozofi și eseiști, ghizi turistici, economiști, jurnaliști, profesori universitari conferențiari, care lucrăm împreună ca să readucem România Culturală încă odată în atenția românilor.

Motto-ul nostru este: La început a fost Valoarea!

Avem articole, știri (care vizează tot ceea ce reprezintă cultura românească dar și ceea ce îi amenință existența, cât și integritatea românească de neam și țară), prezentări, podcast-uri și interviuri, documentare etc. Avem un proiect de țară pe care îl cultivăm în fiecare zi om cu om, față către față, care vizează libertatea românilor și promovarea micului producător autohton, acel țăran, om de glie care știe să cultive pământul și să-și crească ograda, mica gospodărie țărănească, tradițiile și cultura ei. Fiecare avem valori, talanți ca daruri de la Dumnezeu, fiecare avem o vocație și pe acestea ne bazăm, pentru că da, parafrazând primul verset din Apocalipsa după Ioan spunând că la noi, LA ÎNCEPUT A FOST VALOAREA.

Rămâneți cu noi să promovăm România Culturală cu adevărat, să-i facem cor! Așa să ne ajute Dumnezeu!

Urmăriți-ne pe RRC Podcast

un secol de pictura basarabeana, mnam
,

Expoziția „Un secol de pictură basarabeană. O sută de opere din colecția MNAM” (27 martie 2024 – 1 septembrie 2024)

Muzeul Național de Artă al României și Muzeul Național de Artă al Moldovei din Chișinău (MNAM) vă invită la vernisajul expoziției „Un secol de pictură basarabeană. O sută de opere din colecția MNAM” care va avea loc în…
stefan von korch, ave maria, alin stoica, alexandru burca
,

Tenorul ALIN STOICA este invitat special în concertul AVE MARIA alături de tenorul ŞTEFAN von KORCH şi pianistul ALEXANDRU BURCĂ pe 7 August 2024 la Sala Dalles

Tenorul ALIN STOICA este invitat special în concertul AVE MARIA programat pe 7 August la Sala Dalles. Vocea sa se alătură celei a tenorului Ştefan von Korch într-un recital înălţător, ce va mângâia suflete prin imnuri…
theodor stefanelli, mihai eminescu

Cafeluța Culturală – Theodor Ștefanelli își aduce aminte de Eminescu în „Amintiri”

Dacă vreți să-l cunoaşteți mai bine pe Eminescu, e musai să citiți „Amintirile” lui Theodor Ștefanelli. Cartea a apărut în 1914 și iată ce spunea Ștefanelli despre motivele care l-au îndemnat să publice acest volum: „Amintirile…
trupa taxi, palatul bragadiru
,

Trupa TAXI în concert pe 2 August 2024 în Grădina Urbană a Palatului Bragadiru

Una dintre cele mai iubite trupe pop rock din România, Taxi, vine în Grădina Urbană a Palatului Bragadiru pe 2 August de la ora 20.00. Îndrăgită pentru că oferă nu doar pentru simple concerte, ci adevărate spectacole, Taxi promite…
grupul pentru romania, iuliean hornet, ecohornet
,

Grupul pentru România – COMUNICATUL Nr. 22. Opriți „decarbonizarea”! Utilizați tehnologia EcoHornet!

Comunicatul nr. 22 privitor la „Strategia Energetică a României pentru perioada 2025 – 2035 cu perspectiva anului 2050” recent elaborată și supusă dezbaterii publice de Ministerul Energiei Grupul pentru România consideră energia…
miscarea legionara
catalin ciobanu, amor fati

Cătălin Ciobanu – Amor fati?! (poem)

Delir în tainice sclipiri de stele… Alchimice decrete de plictis, Nectar ce otrăvește-al vieții vis — Icoană-a unui straniu joc de iele. Epifanii ce vor să însumeze, Liniștea și șoaptele străine, Adevăr ascuns printre…
retrospectiva toscana, liceul de arte plastice nicolae tonitza
,

Retrospectivă Toscană: Expoziția tinerilor artiști de la Liceul de Arte Plastice „Nicolae Tonitza”

București, 28 iulie 2024 – Galeria RAM - Romanian Art Movement și Magazinul Artiștilor  au plăcerea de a anunța deschiderea expoziției Retrospectivă Toscană, un eveniment unic, care prezintă munca de documentare și creație…
manuela harabor

Manuela Hărăbor – Ritualul Jocurilor Olimpice a fost o recreere blasfemiatoare a Cinei cea de Taină în care s-a batjocorit lucrarea lui Dumnezeu

Nimic din ce s-a văzut la așa-zisa ceremonie, mai bine zis ritual, de deschidere a Jocurilor Olimpice nu a fost întâmplător. Nici măcar arborarea drapelului cu susul în jos. Recrearea blasfemiatoare a Cinei cea de taină a reprezentat…
rrc podcast, istorie declasificata

RRC Podcast – Istorie Declasificată – Ep. 5 – Legendele Uriasilor

Dragilor astazi abordam un subiect pe atat de controversat pe atat de necesar - Povestea uriasilor nostri din diferite zone ale Romaniei si importanta lor in mitologia romaneasca.Va sugeram sa aveti ceva de scris asupra voastra ca sunt informatii…