Bună seara, bună ziua, sau bună dimineața, dragi români de pretutindeni!

Revista România Culturală își propune să adune, să apere și să promoveze cultura română așa cum a fost, este și să sperăm că va mai fi. Suntem o echipă extinsă de investigatori cultural istorici, etnologi, muzicologi, psihologi, interpreți muzicali, filozofi și eseiști, ghizi turistici, economiști, jurnaliști, profesori universitari conferențiari, care lucrăm împreună ca să readucem România Culturală încă odată în atenția românilor.

Motto-ul nostru este: La început a fost Valoarea!

Avem articole, știri (care vizează tot ceea ce reprezintă cultura românească dar și ceea ce îi amenință existența, cât și integritatea românească de neam și țară), prezentări, podcast-uri și interviuri, documentare etc. Avem un proiect de țară pe care îl cultivăm în fiecare zi om cu om, față către față, care vizează libertatea românilor și promovarea micului producător autohton, acel țăran, om de glie care știe să cultive pământul și să-și crească ograda, mica gospodărie țărănească, tradițiile și cultura ei. Fiecare avem valori, talanți ca daruri de la Dumnezeu, fiecare avem o vocație și pe acestea ne bazăm, pentru că da, parafrazând primul verset din Apocalipsa după Ioan spunând că la noi, LA ÎNCEPUT A FOST VALOAREA.

Rămâneți cu noi să promovăm România Culturală cu adevărat, să-i facem cor! Așa să ne ajute Dumnezeu!

Urmăriți-ne pe RRC Podcast

george cosbuc, noapte de vara

George Coșbuc – Noapte de vară (poem)

Zările de farmec pline, Strălucesc în luminiş; Zboară mierlele-n tufiș Şi din codri noaptea vine Pe furiș. Care cu poveri de muncă Vin încet şi scîrțîind; Turmele s-aud mugind, Şi flăcăii vin pe luncă Hăulind. Cu…
constantin giurginca, arhivele transcendente, tezaurul de la pietroasa

Constantin 7 Giurginca – Arhivele Transcendente – Aurul Istriței și Tezaurul de la Pietroasa

O vale mult cercetată de eruditul Alexandru Odobescu pentru că acolo pe Valea Urgoaiei la Poiana Crudului cei doi pietrari din Ochiul Boului (Pietroasa de Sus) au găsit într-o carieră de piatră, ascuns, Tezaurul de la Pietroasa. Pe…
cina cea de taina paris 2024

Nicolae Grigorie Lăcrița – Degenerarea umană prin educația satanizată

„Satanizarea ajunsă stare de lege, de ordine şi de guvernare creează o atmosferă satanică, o pseudo-spiritualitate şi o modalitate de vieţuire satanică. Sunt astăzi organizaţii omeneşti satanizate ce răspândesc satanismul. Satanizarea…
secundarium, mircea badut
,

Mircea Băduț – Secundarium (apariție editorială)

Secundarium a apărut la Editura Europress București, în luna iulie, atât în format electronic cât și în format tipărit, și este prezentă în rețeaua națională de distribuție. (Se poate găsi/comanda prin web-site-urile multor…
Grigore Gafencu

Grigore Gafencu, un geniu al diplomației, a murit în exil cu speranța unei Românii democratice și libere

„Peste hotarele ţării, nimeni altul nu avea faima şi prestigiul lui Gafencu. Nu reprezenta numai ceea ce ne-am obişnuit să numim «interesele» româ­neşti, ci şi pe ale vecinilor noştri. Era purtătorul de cuvânt, ascultat şi respectat,…
targul international de carte bookfest, femeia dintre lumi, dependent, particula lui chaos
,

S-au lansat volumele „Femeia dintre lumi”, a patra carte de Cristina Lincu, și romanele „Dependent” și „Particula lui Chaos” semnate de Mihai Dodan în cadrul Târgului Internațional de Carte Bookfest

S-a lansat volumul „Femeia dintre lumi”, a patra carte semnată de Cristina Lincu „Realitatea începe să existe pe măsură ce o creăm.” Volumul „Femeia dintre lumi”, publicat la editura BookForge, a fost lansat în cadrul…
festivalul international de carte transilvania, fict, cluj-napoca
,

Festivalul Internațional de Carte Transilvania ajunge în acest an la cea de-a 10-a ediție, care va avea loc în perioada 25-29 septembrie 2024, în Piața Unirii din Cluj-Napoca

Festivalul Internațional de Carte Transilvania ajunge în acest an la cea de-a 10-a ediție, care va avea loc în perioada 25-29 septembrie, în Piața Unirii din Cluj-Napoca. Anul acesta festivalul va dura 5 zile cu una în plus față de…
nicolae grigorescu, gdansk
,

Expoziția-eveniment „Nicolae Grigorescu – pictor al ethosului românesc” deschide la Muzeul Național din Gdańsk Sezonul Cultural România-Polonia 2024-2025

Sezonul Cultural România-Polonia 2024-2025 va fi inaugurat în Polonia prin expoziția-eveniment „Nicolae Grigorescu – pictor al ethosului românesc” care se va deschide la Muzeul Național din Gdańsk în 27 iulie 2024. Expoziția…