Bună seara, bună ziua, sau bună dimineața, dragi români de pretutindeni!

Revista România Culturală își propune să adune, să apere și să promoveze cultura română așa cum a fost, este și să sperăm că va mai fi. Suntem o echipă extinsă de investigatori cultural istorici, etnologi, muzicologi, psihologi, interpreți muzicali, filozofi și eseiști, ghizi turistici, economiști, jurnaliști, profesori universitari conferențiari, care lucrăm împreună ca să readucem România Culturală încă odată în atenția românilor.

Motto-ul nostru este: La început a fost Valoarea!

Avem articole, știri (care vizează tot ceea ce reprezintă cultura românească dar și ceea ce îi amenință existența, cât și integritatea românească de neam și țară), prezentări, podcast-uri și interviuri, documentare etc. Avem un proiect de țară pe care îl cultivăm în fiecare zi om cu om, față către față, care vizează libertatea românilor și promovarea micului producător autohton, acel țăran, om de glie care știe să cultive pământul și să-și crească ograda, mica gospodărie țărănească, tradițiile și cultura ei. Fiecare avem valori, talanți ca daruri de la Dumnezeu, fiecare avem o vocație și pe acestea ne bazăm, pentru că da, parafrazând primul verset din Apocalipsa după Ioan spunând că la noi, LA ÎNCEPUT A FOST VALOAREA.

Rămâneți cu noi să promovăm România Culturală cu adevărat, să-i facem cor! Așa să ne ajute Dumnezeu!

Urmăriți-ne pe RRC Podcast

21 de rubini, ciprian mega

Costinel Crețu – „21 de rubini” Apocaliptic! Trebuie interzis acum!

Sunt obligat să mărturisesc încă de la început că filmul regizat de Ciprian Mega, „21 de rubini”, pentru mine reprezintă devoalarea grotescului care a pus stăpânire pe ființa umană și pare să fi devenit un proces fiziologic,…
rrc podcast, mina hociota

RRC Podcast – Mari Români și Românce – Ep. 7 – Mina Hociotă, călugărița a doua femeie ofițer din Armata Română

Bună seara, bună ziua sau bună dimineața, dragi români de pretutindeni, pentru că ne întoarcem la origini, așa cum ne-am obișnuit! Bine ați revenit la un nou episod al RRC Podcast! Marina Hociotă, (de asemenea cunoscută sub numele…
stefan von korch, orchestra reino de aragon din spania
,

Tenorul ŞTEFAN von KORCH într-o nouă colaborare cu Orchestra Reino de Aragón din Spania

Tenorul ŞTEFAN von KORCH a fost invitat să se alăture Orchestrei Reino de Aragón din Spania, într-un nou proiect, ce se va derula în decursul acestui an. Despre această nouă propunere solistul spune: „Am acceptat cu bucurie reîntâlnirea…
aura urziceanu

Mihaela Fășie Cudalbu – Aura Urziceanu, un luceafăr la apus (din diaspora culturală româno-canadiană)

Printre stelele cântului românesc (de orice fel!), o voce a strălucit timp de peste patru decenii prin frumusețea timbrală, agilitatea vocală de excepție, măiestria improvizației și excepționalul ei simț melodic. Denumită „comoara…
arta, eroii neamului, batalia de la jiu, dan puric, umorul romanesc

Dan Puric – Trezește-te, popor român!

Ți s-a luat dreptul la istorie, popor român! Ți s-a rupt legătura cu pământul și de aceea acum rătăcești, căci pentru tine, pământul nu a fost nicicând obsesia cuceritorului, ci a fost timp frământat de strămoși! Popor român,…
mihai eminescu, eminescu

Mihai Eminescu – Între legendele noastre naționale

Între legendele noastre naţionale e una (în colecţia Ispirescu) de străveche origine desigur şi de o mare adâncime. Un om primeşte de la ursite privilegiul „vieţii fără moarte şi tinereţii fără îmbătrânire”. Acesta trece…
adriana stoicescu, judecator adriana stoicescu

Adriana Stoicescu – Clasa politică e oglinda noastră

Cu mânecile cămășii albe suflecate, deschisă la primii nasturi, pe model Obama, politicianul român muncește din greu, pentru binele tău, al meu, al nostru. Pe vremuri, cominternistul făcea legea, îmbrăcat în haina tip Mao Tzedun.…
Ion Ionescu de la Brad
,

Curentul țăranist de gândire economică și gândirea economică românească în perioada interbelică

I. ÎNCEPUTURI  1. Primul ţărănist român: Ion Ionescu de la Brad Ţărănismul debutează în România cu activitatea lui Ion Ionescu de la Brad (1818-1891) – pe numele său adevărat Ion Isăcescu – agronom, economist, om…
Aurel C. Popovici
nationalism, romania

Ion Coja – Fii naționalist!

Prezint, în cele ce urmează, un compendiu al ideilor și faptelor esenţiale care, după părerea mea, trebuie cunoscute și înțelese de orice tînăr din România doritor să priceapă pe ce lume trăieşte şi, eventual, chiar să…