Bună seara, bună ziua, sau bună dimineața, dragi români de pretutindeni!

Revista România Culturală își propune să adune, să apere și să promoveze cultura română așa cum a fost, este și să sperăm că va mai fi. Suntem o echipă extinsă de investigatori cultural istorici, etnologi, muzicologi, psihologi, interpreți muzicali, filozofi și eseiști, ghizi turistici, economiști, jurnaliști, profesori universitari conferențiari, care lucrăm împreună ca să readucem România Culturală încă odată în atenția românilor.

Motto-ul nostru este: La început a fost Valoarea!

Avem articole, știri (care vizează tot ceea ce reprezintă cultura românească dar și ceea ce îi amenință existența, cât și integritatea românească de neam și țară), prezentări, podcast-uri și interviuri, documentare etc. Avem un proiect de țară pe care îl cultivăm în fiecare zi om cu om, față către față, care vizează libertatea românilor și promovarea micului producător autohton, acel țăran, om de glie care știe să cultive pământul și să-și crească ograda, mica gospodărie țărănească, tradițiile și cultura ei. Fiecare avem valori, talanți ca daruri de la Dumnezeu, fiecare avem o vocație și pe acestea ne bazăm, pentru că da, parafrazând primul verset din Apocalipsa după Ioan spunând că la noi, LA ÎNCEPUT A FOST VALOAREA.

Rămâneți cu noi să promovăm România Culturală cu adevărat, să-i facem cor! Așa să ne ajute Dumnezeu!

Urmăriți-ne pe RRC Podcast

constantin giurginca, muntii buzaului, babele de la ulmet, colacelul, sidurile din buzau, trovantii din muntii buzaului

Constantin 7 Giurginca – Arhivele Transcendente – Enigmaticele „Siduri” și „Colăcelul”. Lucrări ciclopice?

Continuăm călătoria prin Munții Buzăului. De la Culmea Goșa ne îndreptăm spre Siduri, o muchie ce te hipnotizează, te face sa te freci la ochi, să te holbăiești. O culme terasată, o magnifică Grădină a Semiramidelor, terase suspendate…
mesterul manole opera rock, mesterul manole
,

Spectacolul fenomen al anului – MEŞTERUL MANOLE – OPERĂ ROCK ÎN CONCERT ajunge la SIBIU, CLUJ-NAPOCA şi ARAD în aprilie 2024

Spectacolul fenomen  MEŞTERUL MANOLE – OPERĂ ROCK în concert porneşte în turneu naţional în luna aprilie. Producţia Teatrului Naţional de Operetă şi Musical Ion Dacian se joacă cu casa închisă în Bucureşti, de la premiera…
placido domingo
,

Concertele lui Placido Domingo vor fi reprogramate pe 4 noiembrie – București și 7 noiembrie – Cluj-Napoca

Mall4Art și KIMARO Entertainment anunță reprogramarea concertelor maestrului Placido Domingo, inițial programate pentru data de 23 februarie 2024 la Cluj și 26 februarie 2024 la București, pentru datele de 4 Noiembrie…
ioan constantin mihail, jean mihail

Jean Mihail, cel mai bogat român din istorie care a salvat statul român de la faliment, o viață în slujba României și sfârșitul său tragic scufundat în uitare

Ioan Constantin Mihail, mai cunoscut ca Jean Mihail, s-a născut la data de 3 octombrie 1875 la Craiova și se trăgea dintr-o familie de negustori de origine macedoneană care au venit în România la jumătatea secolului al XIX-lea, stabilindu-se…
telemoldova plus, mundus et nos
,

Colocviile „Mundus et Nos” TeleMoldova Plus vin cu două lansări de carte și o piesă de teatru, duminica 3 martie 2024

Vor fi lansate cărțile „Noaptea florilor de vișin” de Barbu Bebe Naidin și „Libertatea de a fi… povara normalității” de Petru Frăsilă și va fi jucată piesa de teatru „Ziarist interzis” de Vali Bolat, în regia lui Ștefan…
martisorul, originea martisorului
traci, daci, geti, megiesi, valahi

Andrei Vartic – Megieșul și… Globalizarea

„Și ca pentr-o oglindă vei prăvi și a megieșilor lucruri...” – Nicolae COSTIN, Letopiseţul Ţării Moldovei de la zidirea lumii pînă la 1601. Din epoca cea mai străveche, primordială, au co-existat pe Pămînt, dihotomic, două…
atlas, atlantida, pelasgi, traci, neamul romanesc

Constantin 7 Giurginca – Arhivele Transcendente – Oare omenirea de pe cinci continente fabulează la unison despre prezența Uriașilor de pe pământ?

Uriașii sunt un neam care, după tradițiile arhaice ale multor popoare, au stăpânit lumea de la începuturile ei. Mitologia elină deschide o poartă spre confuzia Giganți-Uriași, identificând Uriașii cu Giganții (care aveau și ei…
garda de fier, miscarea legionara

Mărturiile a trei istorici străini despre Garda de Fier și Mișcarea Legionară

Având în vedere că suntem pentru cercetarea istorică, dreptul la liberă exprimare, dreptul la a avea o opinie cu privire la subiectele de interes public și pentru că nici o publicație nu poate fi suprimată conform Constituției României,…
revista romania culturala, stiati ca, cele mai vechi biserici din romania

Tudor Urse – Știați că: Cele mai vechi biserici din România se află la Anghelești, Densuș, Geoagiu și Putna?

Țara noastră deține multe biserici şi temple religioase din mai toate credințele. Aceasta demonstrează din nou valoarea și importanța acestor locuri din bătrânul continent, mai ales din punct de vedere spiritual. Multe din ele…